Comisia Europeana investigheaza Samsung pentru modul in care isi foloseste brevetele de inventie impotriva Apple

   Dupa dispozitive interzise de la vanzare si tentative esuate de a interzice vanzarea terminalelor iPhone 4S, compania Samsung se vede acum investigata de catre Comisia Europeana pentru modul in care isi utilizeaza brevetele de inventie impotriva companiei Apple. Mai exact, cei de la CE investigheaza Samsung pentru folosirea unor brevete de inventie FRAND pentru a obtine o decizie de interzicere a vanzarii de terminale iPhone 4S in lumea intreaga. Acest gen de brevete fac parte dintr-o categorie speciala pentru ca ele stabilesc un standard in industrie, standard care poate fi utilizat de orice, companie fara frica de a fi data in judecata pentru utilizarea sa.

Indeed, Samsung’s litigation campaign and other conduct related to its Declared-Essential Patents is so egregious that the European Commission recently has opened an investigation to determine whether Samsung’s behavior violates EU competition laws. Apple brings these Counterclaims In Reply to halt Samsung’s abuse and protect consumers, the wireless telecommunications industry, and Apple from further injury.

    Ei bine Samsung pare sa fi abuzat de brevetele sale dand Apple in judecata pentru utilizarea unor tehnologii standard in iDevice-urile sale si Comisia Europeana a inceput o investigatie pentru a determina ce s-a intamplat si daca Samsung va fi “amendata”. Apple s-a plans unei instante din SUA de abuzul celor de la Samsung si a sustinut ca in momentul de fata Comisia Europeana investigheaza compania asiatica iar acest lucru i-ar putea fi favorabil avand in procesul de pe continentul american. Desigur ca o decizie a CE va fi data peste cateva luni sau ani insa in principiu Samsung ar putea avea de suferit de pe urma actiunilor sale.

5 COMENTARII

  1. bla bla bla ” Apple brings these Counterclaims In Reply to halt Samsung’s abuse and protect consumers ” bla bla bla — apple meet irony, irony meet apple >:)