Apple ar putea scoate iDevice-uri din magazinele din Germania pentru ca nu s-a prezentat la proces

    Dimineata v-am spus ca Apple ar putea ajunge in situatia de a ii fi interzisa comercializarea iDevice-urilor in Germania dupa ce Motorola a obtinut o decizie preliminara prin care se dovedeste ca Apple a incalcat doua brevete de inventie ale Motorola in iDevice-urile pe care le vinde. Se pare ca doua instante din Germania au dat doua decizii prin care recunosc faptul ca Apple incalca doua brevete de inventie ale Motorola in iDevice-urile sale insa avocatii companiei din Cupertino nu au fost prezenti la audierile procedurale din aceste cazuri.

    Practic avocatii Apple nu au prezentat aparari in fata acuzatiilor companiei Motorola iar deciziile luate in cazuri au fost simple acte de producedura dar in concordanta cu legea. Motorola poate oricand sa ceara interzicerea comercializarii de iDevice-uri in Germania dar acest lucru nu s-a intamplat si probabil nu se va intampla prea curand pentru ca Apple poate face apel deciziilor si cand va face acest lucru va aduce si probe care sa convinga curtea ca o interzicere a vanzarilor de iDevice-uri nu ar fi oportuna sau in concordanta cu legea.

    Tactica avocatilor Apple este interesanta dar ramane de vazut ce rezultat final va avea.

21 COMENTARII

  1. Produsele Apple nu sunt pentru oricine , nu puuteti intelege asta , sunt produse premium , si produsele premium sunt scumpe .

    Lamborghini e un produs premium . Cine vrea il poate cumpara , cine nu , poate cumpara altceva mai ieftin din acelasi grup : Skoda sau Seat .

  2. Bobo, iti propun o chestiune sa probezi ca adevarat luptator pentru drepturile Motorola, fa-ti un site pro Motorola, gen mMobra 😉

  3. Avocaţii nu s-au prezentat din cauză ca ştiau ca oricum o să piardă dar nu cum se menţioneaza în ştire ca asta ar fi o tactică casco nu e .. Cred ca până la urmă apple va alege să plătească patentele

  4. @Victor: Ai discutat cu ei si stiau ca vor pierde si de aia nu au mers? Ce ai mai aflat de la ei?
    Unii ar putea crede ca eu am inventat stirea ca sa apar Apple. Oamenii aia sunt plecat de mult de acasa, psihic. Exista si o sursa pentru stire, asta pentru cine nu crede.

  5. Sa le scoată si Ge si sa la aducă la noi, cu Apple Store cu tot :), măcar 1 sa fie k sa nu mai fim la mana bisnitarilor legali(retaileri)

  6. Pentru toti cunoscatorii……. In cazul unui proces se citeaza ambele parti la adresele din buletin respectiv sediul firmei.
    Faptul ca apple nu a fost reprezentata poate fi din cauza incompetentei sau neglijentei angajatilor de la sediu sau din cauza postei ce nu a livrat citatiile.
    Explicatii sunt multe insa …. Daca si cu parca …. Exista doar in Ro. In afara exista “now what” si “we’ll find a solution” ….
    V-ati obisnuit cu speculatii “jurnalistice” marca libertatea ….. Pragmatismul este pricipiul de baza in vest, nu ipoteze si tampenii care nu au baza reala….. (nu vorbim de economistii lu’ peste care vad cresteri economice doar pentru a influenta bursele si a genera castiguri sau pierderi prin “clarviziunile” de care dau dovada)

  7. Aoleu, e varză articolul: în primul rând, nu s-a dovedit că Apple ar fi încălcat ceva, ci doar că s-ar putea să fi încălcat ceva ce se va confirma sau infirma ulterior, în procesul pe fond, iar până la soluționarea fondului s-a dispus suspendarea provizorie a vânzărilor, de către Apple Inc., în Germania, iar în al doilea rând, Motorola nu poate bloca nimic cu această decizie, pentru că, în fapt, vânzările nu se făceau în Germania prin Apple Inc., ci prin filiala germană, căreia nu i s-a interzis nimic!

    De fapt, Motorola a intentat 2 procese în Germania, unul împotriva Apple Inc. și altul împotriva Apple Germania, și doar cea din urmă s-a apărat, pentru că doar ea ar fi fost afectată de o suspendare a vânzărilor de iDevices – Apple Inc. nu vinde nimic în Germania, deci a decis să nu se implice în proces și cererea Motorola a fost admisă pentru că Apple Inc. nu s-a opus. Dar în practică această soluție nu va avea niciun efect.

    Pe fondul litigiului, Apple a demonstrat deja în SUA și o face și în Germania, că cele 2 brevete indicate de Motorola sunt brevete FRAND și Motorola va primi doar niște bani (sume modice în condiții FRAND), nu va putea obține interdicția vânzării de iDevices.

    @zaone: Pentru informații despre brevete și mărci, recomand site-ul lui Florian Mueller / FOSS Patents, el măcar știe ce vorbește, pe când știriștii de pe alte site-uri nu neapărat, și se ajunge la știri aiurea, rupte de realitate, și concluzii false!

  8. @kff: produsele apple sunt pentru oricine, de aceea apple a vandut atatea zeci de ilioane de device-uri, dar asta nu poti tu intelege.
    si apropo de plasticuri, si iphone 3g si 3gs au fost plasticuri,
    iphone nu este un produs scump

  9. @Tigris Regalis: O sa te rog sa ma scuzi dar varza e comentariul tau. Luat de pe la Florian Mueller :
    According to the document, this decision can be executed “preliminarily”, which means under German law that Motorola Mobility can enforce this injunction against Apple from now on even if Apple appeals the ruling (which I’m pretty sure it will). That means Apple may temporarily — until a second judgment is entered — be barred from selling any mobile devices in Germany.
    Da, nu a dat in judecata Apple GMBH, DAR poate bloca vanzarea pe site-ul Apple si ar putea sustine ideea ca Apple Gmbh e detinuta de Apple si nu ar trebui sa vanda. Wake up.

  10. asa cum au facut-o si cei de la samsung? nu va lasati cu ideea asta, ca daca se interzice vanzarea de iDeviceuri in anumite tari, se va reduce si pretul lor, si cum a spus KFF: zat, aia care nu sunt cu apple, aici nu e loc de lupta androidu contra apple, aici e doar apple si punct. Stirea lui Tigris Regalis pare mai credibila, sa fim seriosi, Apple a facut la Apple Store-uri in Germania, nemtii vor face ceva…Iar Motorola aduce venituri mult mai mici Germaniei decat Apple…

  11. Nu a decis nimeni ca sunt patenete FRAND – Apple doar a clamat asta in procesul similar pe care il are in SUA cu Moto.
    In Germania, Apple nu s-a prezentat din alte motive. Un fel de tras de timp cu riscul pierderii acestei runde si interzicerii vanzarii produselor .
    Ce face Apple este sa astepte rezultatele unei investigatii in curs a Comisiei Europene impotriva lui Samsung, pe motive de antitrust – adica Samsung ar fi incercat interzicerea produselor Apple clamand licentierea unor patente FRAND.
    Daca Samsung iese vinovata in ancheta, Apple crede ca poate clama acelasi lucru in cazul Motorola si poate avea castig de cauza la un apel.
    Deci Apple nu avea cu ce sa se apere la procesul asta si isi irosea si singura posibila aparare, fara o baza sau sperante solide de castig.

  12. @marius: Apple Inc. nu s-a apărat (nu avea de ce), Apple GmbH a făcut-o – fără să aștepte finalizarea investigației.

    @zaone: Da, este ceea ce în RO se cheamă ordonanță președințială și recursul nu suspendă executarea. Cu toate astea, interdicția se aplică părții din proces – adică Apple Inc. – și nu filialei germane, care este o altă entitate, înzestrată cu personalitate juridică, deci terț față de această hotărâre judecătorească. Din punct de vedere procesual, nu contează dacă o parte este asociat într-o sicietate sau cine este asociatul unei părți, hotărârile se aplică doar părții legal citate (iar Florian Mueller nu a susținut contrariul). Așadar, situația pe care o citezi este doar teoretică, explicitată de Florian Mueller din punct de vedere legal, însă în practică nu poate avea niciun efect.

  13. “Motorola Mobility filed lawsuits against both organizations, and while Apple Germany is vigorously fighting its case, Apple’s lawyers let the Apple Inc., lawsuit slide, resulting in this default judgement and injunction. But since Apple Inc., doesn’t actually sell anything in Germany, it’s a totally symbolic victory for Motorola — there aren’t any products to ban.”