Apple data in judecata pentru raportarea eronata a puterii semnalului

   Anul trecut Apple lansa iPhone 4 pe piata si la foarte scurt timp era supusa unui sir de critici din cauza unor probleme cu pierderea semnalului atunci cand partea din stanga jos a dispozitivului era acoperita cu mana. Apple a gasit doua rezolvari pentru aceasta problema: montarea unei carcase Bumper si modificarea algoritmului care calculeaza puterea semnalului. Apple a sustinut atunci ca a gresit in iOS 4 algoritmul pentru calcularea puterii semnalului si de aceea utilizatorii se plang de faptul ca semnalul se pierde usor astfel ca in iOS 4.0.1 a implementat un sistem nou de calculare a puterii semnalului.

..Apple’s design of the [Signal Strength Meter] drastically and surreptitiously inflated reporting of excellent reception and under-reported instances of poorer reception,” the complaint states. “The Meter thus conveniently promoted a positive, if not euphoric customer reaction to the iPhone, which inures to Apple’s benefit at the expense of Plaintiff and other purchasers.

   Acum se pare ca acea formula de calculare a puterii semnalului este folosita intr-o instanta americana impotriva companiei Apple. Un barbat a depus o cerere de chemare in judecata in care sustine ca formula conceputa de catre Apple afiseaza mai multe bare de semnal decat ar trebui, dand utilizatorilor impresia ca dispozitivul are semnal mai puternic decat are in realitate. Barbatul care a chemat Apple in judecata nu cere companiei sa rezolve probleme formulei care calculeaza puterea semnalului ci cere daune pentru ca un iPhone cu o asemenea problema nu poate fi revandut la un pret bun.

    Ideea din spatele procesului este proasta insa poate prin mediatizarea sa Apple va rezolva problema.

15 COMENTARII

  1. Toate produsele apple din 2003 pana azi au fost interzise in Germania ca urmare a castigarii procesului Motorola vs Apple. Nu mi se pare corect. Cand Apple da in judecata are argumente tari. Nu inteleg cum a putut castiga Motorola procesul. Sigur e ceva la mijloc.

  2. e anuntat oficial. o sa apari si tu cu stirea dar mai tarziu :)… oricum urat din partea Motorola… Apple este o firma de tot respectul… nu cred ca ar fi copiat ceva de la Motorola… chiar refuz sa cred asa ceva…

  3. sunt sigur ca apple a copiat multe de la motorola… nu uita ca motorola este printre primele firme care au facut gsm uri… sigur motorola are un palmares imens de brevete

  4. Acum ca google a preluat motorola vor fi ceva probleme pt apple … Dar consider ca aşa le trebuie ei au început procesele astea stupide

  5. Da, e stirea de ieri si nu are nici o legatura cu interzicerea vanzarilor in Germania. Se spune ca Motorola ar putea impune interzicerea lor dar nu se spune ca acest lucru s-a si intamplat, deci nimic nou. Daca se impunea interdictia fii sigur ca se afla peste tot. Aia e o stire de ieri, e veche.

  6. Stiri gen CanCan ar fi bine sa avem mai putine iar comentarii abramburite , gen #1 si #3 deloc daca se poate .

    America e tara procesomanilor , acolo sunt in stare sa dea in judecata o fabrica de ciorapi pentru ca ciorapii nu sunt nuanta de alb care e pe ambalaj , etc .

    Cat despre Germania , mai cititi .

  7. Voi astia care cititi stiri in pripa si fuga uitati un singur cuvant sa cititi : may . Apple may … Apple ar putea sa …

    Astea sunt stirile cele mai pacatoase pentru ca nu prezinta in realitate nimic concret .

    Gen:
    Maine ninge 100%
    Maine ar putea sa ninga.
    Maine se pare ca ar fi ceva sanse sa ninga
    Maine e 7 Noiembrie , deci ar fi cazul sa ninga odata .

    In final stirea va arata asa : Pentru ca maine e 7 Noiembrie , 100% ar putea sa ninga .

  8. Off: Kff esti unfuckinbelievable. Totdeauna ai dreptate.Nu inteleg cum de nu ai ajuns un super om de stiinta pana acum. Privezi lumea de un asa mare talent…
    On: Motorola a castigat procesul, dar ei nu vor interzicerea idevice-urilor din cauza ca ar avea procese cu Apple, ci din cauza ca ar iesi mult mai profitabil dandu-le patentul ,bineinteles pe bani, si cerandu-le bani pentru fiecare idevice vandut, ceea ce inseamna un castig mult mai mare.

  9. @Razvan
    Kff nu a juns inca un superom de stiinta intrucat nu a avut timp sa se concentreze asupra acestui aspect. Si asta pentru ca are teza vineri la biologie.