Apple ar putea obtine o suspendare a deciziei care da dreptul Motorola de a bloca vanzarile de iDevice-uri in Germania

   Sambata dimineata va spuneam ca Motorola a obtinut in Germania o decizie prin care o instanta recunoaste faptul ca Apple a incalcat doua brevete de inventie ale companiei Motorola si ca in baza acestei decizii s-ar putea impune o interdictie de vanzare a iDevice-urilor in statul european. Motorola nu si-a aratat deocamdata intentiile de a impune aceasta interdictie insa Apple ar putea obtine o suspendare a deciziei initiale. Conform unor avocati germani, Apple ar putea obtine aceasta suspendare temporara si ea ar ramane activa pana la o rejudecare a cazului facuta de catre un alt complet de judecata.

The Friday decision will have business impact — in my view, within weeks — if Apple fails to persuade the court to suspend the enforcement of the injunction, but Apple is fairly likely to achieve a temporary suspension until a second, substantive, court decision. That substantive decision can be appealed to a higher regional court and possibly all the way up to the Federal Court of Justice of Germany, and during such an appeals process (which can take years), the appellate courts would again have to decide whether to allow the injunction to be enforced or whether to suspend it until the next ruling.

   Practic cei de la Apple s-ar putea salva deocamdata, sau chiar pentru termen lung, daca fac apel impotriva deciziei date in cursul zilei de vineri de o instanta germana insa daca nu fac acest lucru vor putea fi obligati sa opreasca vanzarile de iDevice-uri in Germania. Cativa avocati germani si-au dat cu parerea in legatura cu victoria celor de la Motorola si au conchis ca vanzarile de iDevice-uri pot fi blocate chiar si in baza deciziei de vineri care a fost obtinuta prin neprezentarea avocatilor Apple in sedintele de judecata derulate in respectivul caz.

   Va fi interesant de vazut cum va aborda Apple situatia insa teoretic, compania din Cupertino poate prelungi acest proces pentru cativa ani de zile fara ca produsele sale sa fie interzise pe piata din Germania.

12 COMENTARII

  1. …chiar Motorola, o companie care “si-a aratat limitele…”:)….ar fi de “rasul satului”, sa opreasca astia vanzarile…:|

  2. Nu ar fi de ras, ar fi posibil. Cei de la Motorola sunt printre pionierii telefoniei mobile, au foarte multe brevete de inventie importante. De ras ar fi daca Samsung ar bloca vanzarile, dar in cazul Motorola ar fi ceva de asteptat.

  3. Sunt total de parere cu Zaone! Ca si cu ledurile in Asia, ca sa opreasca vanzarea masinilor…. ! Cine nu stie care sunt cei TREI MARI ai telefoniei mobile….. Si ma abtin…

  4. Daca Motorola ca si Nokia ar reveni concurenta va fii acerba ! Sa nu uitam ca Motorola are o traditie cred de vreo 100 de ani in telecomunicatii si au un nume in State!! Numele vinde foarte mult, din pacate sau fericire!!

  5. @zaone: Sunt printre pionierii telefoniei mobile (deci țin de o altă epocă, pe cale să apună – ehehe, ce glorioase erau vremurile de odinioară, când Motorola era în floarea tinereții …) și au o grămadă de brevete, însă, din păcate pentru Motorola, cele care se mai folosesc în telefonia actuală sunt toate FRAND, deci mai pot câștiga ceva bănuți cu ele, dar nu pot bloca pe nimeni (pentru că tocmai asta este esența FRAND, titularul poate taxa pe cei care le folosesc, dar nu poate opri pe nimeni să se folosească de ele).

    @globuz: N-au copiat, ci au construit un telefon mobil 3G, ceea ce, se pare, nu se poate decât cu tehnologii brevetate (cândva demult, când Motorola era încă în stare să inoveze) de Motorola. Dacă Motorola demonstrează asta, mai câștigă ceva bănuți (ca și Nokia), dacă nu, poate cere “sprijin financiar” la Big Brother Google ca să mai rămână pe piață …

  6. @Claudiu daniel: Din păcate, realitatea te contrazice – numele acestor “pensionari” și “foste glorii” ale telefoniei mobile nu mai impresionează pe nimeni și numele lor nu mai vinde prea multe, tocmai de aceea au ajuns “în baston” din punct de vedere financiar și se reorientează spre alții mai tineri și puternici, care să le asigure întreținerea la bătrânețe – Nokia se retrage în bârlogul “ursului” (Ballmer) de la MS, iar Motorola se gudură pe lângă Google. Sic transit gloria mundi!

  7. Tigris , bine ca nu mai spui ca Apple a inventat tot ce e in iPhone. Propriu zis nu a inventat nimic din ce tine de telefonie sau smartphone, in afara de iOS.

  8. @Victor0987: Sunt destule companii care au prosperat chiar și după pierderea fondatorilor – vezi Daimler, Disney, AT&T, ș.a.m.d.

    @marius: Exagerezi și te faci de râs – ia vezi matale cum e cu Visual Voicemail, protocolul FaceTime, instalarea de aplicații din App Store, sau chiar și numai “Slide to unlock” (și exemplele pot continua)! Nu mai există smartphones la ora actuală care să nu aibă astfel de funcții și ia ghici de la cine le-au copiat? 😉

  9. Google a cumpărat Motorola doar pentru patentele pe care le deţine. Acesta este cel mai probabil începutul unui lung şir de procese împotriva Apple. Slide to unlock, Fece Time si alte nimicuri de genul asta nu sunt patente adevărate din păcate.

  10. Desigur ca 12.5 miliarde de dolari nu a costat doar sigla MOTOROLA ci peste 2000 de brevete . Si desigur numele . Si totusi daca ne aducem aminte Motorala sa divizat in Motorola Solusions si Motorola Mobility. Cea din urma find achizitionata de Google. Deci Motorola valora probabil dublu in totalitatea ei sau mai mult .