Apple pregateste o tableta iPad 3 cu Retina Display si un nou sistem backlit

   Inca de saptamana trecuta am aflat ca Apple exploreaza posibila implementare a unui Retina Display in tableta iPad 3 si astazi aflam ca Apple a ales sa foloseasca un nou sistem backlit pentru ecranele din iPad 3. Fiindca vorbim de o rezolutie foarte mare in Retina Display pentru iPad 3, Apple a ales sa foloseasca un sistem backlit compus din doua LED-uri care vor fi pozitionate in spatele ecranului retina. Aceste LED-uri vor ajuta ecranul sa ofere o luminozitate mult mai buna avand in vedere ca vorbim despre o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli pentru noua tableta.

With the next-generation iPads expected to adopt LCD panels with resolutions higher than 2048 by 1536, the current single LED light bar designed for the iPad 2 has to be modified in order to maintain or strengthen the brightness of the panels, the sources explained.

   Desigur ca acesta este nimic mai mult decat un simplu zvon avand in vedere ca Apple tine secrete planurile sale cu privire la lansarea iPad 3 si ce ar putea contine noua tableta. Inca de anul trecut se asteapta implementarea Retina Display in iPad 3 si totul a depins de capacitatea partenerilor Apple de a produce indeajuns de multe ecrane pentru tablete. Anul acesta Samsung si LG par a fi realizat un proces de productie eficient pe care Apple l-ar fi aprobat iar pana la sfarsitul anului se zvoneste ca 2 milioane de tablete iPad 3 vor fi disponibile in magaziile partenerilor Apple.