Amazon Kindle Fire inregistreaza mai mult interes decat iPad inaintea lansarii

    In anul 2010 Aple lansa tableta iPad, prima tableta cu adevarat interesanta pentru consumatori. Atunci compania de analiza a pietei numita Changewave facea un studiu in randul a 3200 de americani dorind sa afle cati vor cumpara tableta. Atunci 4% dintre respondenti spuneau ca sunt sanse foarte mari sa cumpere o tableta iPad in timp ce 9% spuneau ca sunt sanse oarecum bune ca tableta sa fie urmatorul produs achizitionat.

    Anul acesta tableta Amazon Kindle Fire urmeaza sa fie lansata si este de departe cea mai interesanta tableta Android pentru consumatori. Compania Changewave a refacut studiul insa pe numai 2600 de respondenti si a aflat ca 5% dintre acestia au facut deja o precomanda si sustin ca sunt sanse mari sa cumpere tableta, in timp ce 12% dintre respondenti spun ca au un oarecare interes in a cumpara tableta. Analistii americani spun ca tableta Kindle Fire genereaza mai mult interes decat iPad la lansare insa adevarul este ca lucrurile sunt complet diferite. Desi tabelele de mai sus arata faptul ca tableta Kindle Fire are un avantaj, in realitate studiul pentru tableta celor de la Amazon a fost facut pe doar 2600 de respondenti, cu 600 mai putini decat in cazul iPad.

Tablet contenders (Xoom, Galaxy Tab, PlayBook, etc) have failed to gain appreciable traction against iPad’s est. 67% share, and iPad 2 should be a popular holiday purchase. However, strong early Fire uptake seems likely, raising speculation Apple now faces a real tablet contender. Survey data says 26% of likely Fire buyers (i.e. of the 5%) say they will delay/put on hold iPad buying. Sustained Fire uptake and ‘buzz’ will depend on consumer/reviewer reactions to Fire’s user experience.

    Avand in vedere diferenta de mai sus, avantajul Kindle Fire se cam evaporeaza pentru ca 600 de respondenti reprezinta peste 30% din numarul total de persoane care au raspuns la sondajul facut pentru ea. In concluzie, Kindle Fire este o tableta care se va vinde bine, este o tableta interesanta insa daca va intrece iPad in vanzari sau nu vom afla abia dupa ce ea va fi adusa in magazine. Partea buna este ca Apple s-ar putea sa aiba in sfarsit concurenta pentru tableta iPad, ramane de vazut cat de puternica va fi aceasta concurenta.