Video: Politia din Hong Kong intervine pentru a stapani multimea adunata in fata unui magazin Apple pentru lansarea iPhone 4S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W8WP2SjsZw4[/youtube]

   V-am spus zilele trecute ca in Hong Kong precomenzile pentru iPhone 4S au epuizat stocurile Apple in doar 10 minute, semn ca dispozitivul este extrem de iubit acolo. Acum oamenii au inceput deja sa se aseze la coada in fata giganticului magazin Apple din Hong Kong si asteptarea a degenerat intr-o altercatie care a fost rezolvata de politie. Motivul altercatiei au fost asa-zisii “profesionisti” care sunt platiti pentru a sta la coada in fata magazinelor Apple si a cumpara produse care mai apoi sunt distribuite in China. Se pare ca acesti “profesionisti” au ajuns in fata magazinului si au inceput sa ameninte lumea care se afla la coada obligandu-i sa le ofere locul pentru a putea achizitiona un iPhone. Politia a intervenit, a calmat spiritele insa dupa ce a plecat, oamenii au revenit.

Witnesses alleged that a group of professional queuers believed to be in the employ of a gray market iPhone reseller threatened the customers and attempted to cut in line. The police eventually arrived to resolve the issue, but the scalpers quickly returned after the officers left. The scalpers reportedly receive $500 HKD ($64) to wait in line for their bosses.

   In SUA acelasi lucru se intampla in primavara acestui an cand iPad 2 a fost lansata insa acolo nimeni nu avea curajul sa ameninte americanii care stateau la coada pentru a achizitiona un dispozitiv. Observati si in imagini ca sute de oameni stau deja la coada in fata magazinului si se estimeaza ca pana diseara cand are loc lansarea oficiala numarul celor care asteapta in Hong Kong va fi mai mare decat numarul celor care au asteptat la magazinul Apple din fifth Avenue New York.