Apple breveteaza noi modele de baterii si SSD-uri pentru MacBook

   Stiti cu totii ca inginerii companiei din Cupertino lucreaza din greu la dezvoltarea de tehnologii noi pentru iDevice-urile noastre dar si ca in mod regulat companiei Apple ii sunt inregistrate brevete de inventie pentru o parte dintre produsele echipei sale de cercetare. Astazi am pentru voi noi brevete de inventie pentru noi modele de baterii si SSD-uri care ar urma sa fie implementate in MacBook-urile produse de Apple. Pentru inceput Apple a conceput un nou model de baterie pentru Mac-uri, baterie care ar avea 6 componente fata de cele 4 disponibile in actualele produse. Este clar ca Apple doreste sa imbunatateasca semnificativ autonomia bateriei propriilor Mac-uri insa ramane de vazut cat va dura pana le va si implementa in produsele sale.

The new battery design clearly illustrates six enclosed battery components in contrast to the current four found in today’s Macbooks. If anything, it would strongly suggest that a lot more battery life is coming to future MacBooks. On paper it should translate to 33% more uptime. As is the case with „design patents” in both the US and China, the detailing of said patents are extremely limited to that of the actual set of illustrations and a scant descriptor. In this case we are generously provided with the descriptor of „electronic device” – that truly confirms nothing.

    In ceea ce priveste configuratia SSD-urilor nu se stiu prea multe deocamdata. Din desenele prezentate de Apple autoritatilor din Hong Kong care au publicat brevetele reiese ca in viitoarele MacBook-uri vom vedea noi configuratii ale SSD-urilor, poate de capacitate mai mare si poate mai rapide. Din pacate multe dintre tehnologiile companiei Apple nu ies vreodata din stadiul de testare si este foarte posibil ca in acest caz lucrurile sa fie similare desi eu unul as fi bucuros sa vad Mac-uri cu o autonomie mult mai buna.