MacBook Air-ul genereaza 28% din vanzarile de laptop-uri ale Apple

 

   MacBook Air-ul este unul dintre cele mai ieftine laptop-uri produse de compania Apple si in ultimele luni tot mai multi consumatori s-ai orientat spre achizitionarea unui asemenea produs din moment ce vanzarile sale au crescut la 28% fata de doar 8% cat erau in iunie. 28% din totalul laptop-urilor vandute de Apple in luna octombrie au fost modele ale MacBook Air, micutul laptop convingand consumatorii ca merita achizitionat. Noua versiune a MacBook Air lansata in luna iulie a generat o crestere substantiala in vanzari pentru Apple insa MacBook Pro-ul ramane in continuare cel mai achizitionat laptop, cu o cota de 72%.

   Desi MacBook Pro-urile sunt mai scumpe, ele atrag mai multi utilizatori probabil din cauza faptului ca sunt mai performante si sunt disponibile in versiuni de 15/17 inch. Daca ar fi existat un MacBook Air de 15 inch, mi-as fi achizitionat unul avand in vedere ca pretul de achizitie ar fi fost mai mic decat cel al unui MacBook Pro din aceeasi categorie. Din pacate Apple trebuie sa mentina totusi o linie de diferentiere pentru produsele sale si cred ca un MacBook Air de 15 nu va fi lansat prea curand pe piata avand in vedere ca exista deja MacBook Air/Pro de 13 inch.

10 COMENTARII

  1. Eu am un macbook air de 13 iar pt folisinta pe care eu i-o dau sunt super multumit!!!….nu contest performanta mai buna a lui PRO dar trebuie sa-i scoti profit, altfel nu merita investitia!!

  2. “Daca ar fi existat un MacBook Air de 15 inch, mi-as fi achizitionat unul” – Hmmm, și astfel ai ajuns să-ți iei Mac Mini? 😉

    Oricum, noul MBP de 15″ va avea silueta subțire ca un MBA, deci vei putea mușca în curând din mărul Pro, dacă silueta și diagonala sunt considerentele cele mai importante … 🙂

  3. @zaone: LOL, ai picat din lac în puț – doar pentru că n-ai găsit un MBA de 15″, ai renunțat la celelalte avantaje ale unui MacBook … 😀

  4. @Tigris Regalis: Da, nu aveam de gand sa dau 1000e pe un Macbook de anul trecut sau pe unul SH. Alea noi de 13 inch nu ma interesau, MacBook Pro-urile de 15 inch erau mai scumpe. Am optat pentru un Windows si nu regret deocamdata. Merge de rupe. Daca as fi stat in SUA as fi avut un MacBook dar ca sa il aduc de acolo aici ar fi ajuns costurile la vreo 1700 euro.

  5. Am MB Air i7, 4G,256 SSD luat din LA in sept si se misca super pe aplicatii complexe, bateria este extraordinara, 4 1/2 h ful loaded, 7-8 browsing si office. Scoring la virtual win7 (am corel x5) este 5 cel mai mic! apple is no1!