iMessage – frecventa utilizarii si o optiune de care am nevoie

   iMessage este un nou serviciu de mesagerie pentru iDevice-uri implementat de catre Apple in noul iOS 5. Folosind iMessage putem trimite prin internet mesaje catre orice alte iDevice-uri care au iOS 5 instalat si internetul pornit. Multi au spus ca acest nou sistem va afecta vanzarile operatorilor de telefonie mobila deoarece utilizatorii nu vor mai trimite SMS/MMS-uri, iar aplicatiile de mesagerie ar fi urmat sa dispara complet din App Store. Ei bine despre operatori nu stim prea multe insa aplicatii precum WhatsAppMessenger o duc foarte bine si singurul lucru care le tine in viata este posibilitatea de a trimite mesaje catre alte platforme: Android, etc.

   Pot sa spun ca folosesc iMessage zilnic pentru a trimite mesaje, a devenit principala metoda de a conversa cu o persoana care are un iDevice insa din pacate trebuie sa recunosc, ca as dori sa am posibilitatea de a trimite mesaje SMS in locul unui iMessage atunci cand este nevoie. Apple nu are implementata o optiune de a trimite un SMS in locul unui iMessage si trebuie sa inchizi serviciul cu totul, sa trimiti SMS-ul si a poi sa il redeschizi. Daca folosesti un numar de telefon cu iMessage atunci vei fi taxat cu 12 centi pentru aceasta redeschidere si cred ca Apple ar trebui sa schimbe putin sistemul. Da, poti trimite un SMS cand mesajul tau nu poate fi trimis prin iMessage catre utilizator, insa optiunea aceasta nu este de ajuns si nu este prea usor de gasit de utilizator.

   Voi cat de des utilizati iMessage, acum la o luna de la lansarea iOS 5?

69 COMENTARII

  1. Si eu il folosesc zilnic! E indispensabil pentru mine! Insa mai folosesc in paralel WhatsApp, in convorbirile cu cei care nu detin iPhone.

  2. WhatsAppMessenger e primul folosit. In urma unui test am descoperti ca prin WhatsAppMessenger mesajele ajung mult mai repede decat prin iMessage

  3. Este o aplicatie pe care o folosesc foarte mult, insa nu inteleg de ce ai avea nevoie sa o asemenea optiune, prin care poti comuta de pe iM pe SMS. Daca noi discutam prin iM si ramai fara conexiune net, continui sa iti trimit mesaje SMS. Nu vad de ce as dori inchiderea functiei, atata timp cat iti pot trimite si un fel de MMS.

    Mie unul mi se pare ca trimite greu poza. Daca sunt pe EDGE/3G, poza se trimite poate de 3 ori mai greu decat pe WhatsApp Messenger, care pe langa faptul ca o trimite, o mai si salveaza automat in telefonul celuilalt. Nu am renuntat la WhatsApp Messenger, o folosesc in continuare, dar nu la fel de intens ca inainte de iOS5.

  4. De ce preferi sa trimiti sms nu iMessage?
    Usor,incet imessage va bate tot..nu este cea mai buna si perfecta optiune,dar este facuta sa cucereasca piata…

  5. Eu folosesc imessage, What`s up Messenger, cat si textMe..in alte retea trimit sms,etc…iar intre posesorii de iOS5 cam cel mai mult merge iMessage,care,cum am mai spus este menita sa cucereasca usor incet in timp…

  6. de ce ai vrea sa trimiti sms in loc de imessage?
    nu ii merge persoanei imessage? atunci bifeaza optiunea de a trimite sms daca nu poate imessage – dureaza cateva zeci de secunde pana se prinde ca nu poate livra imessage dar trimite sms dupa.
    altfel nu inteleg ce rost ar avea un sms in loc de un imessage; dar hai sa exploram.

  7. De ce vreau SMS? Simplu, pentru ca mi s-a intamplat de destule ori sa trimit mesaje care nu ajungeau la destinatari. Fie nu aveau o conexiune activa, fie era o problema altundeva. Vreau optiunea de a dezactiva imessage pentru anumite contacte, simplu. Este o chestie subiectiva, tine de nevoile fiecaruia.

  8. Cu What’s up Messenger poti comunica prin SMS(internet) cu toti utilizatorii?(Apple, Andriod, etc) Ceilalti trebuie sa aibe instalat WupM sau cum functioneaza? Este gen Viber?
    Mersi

  9. iMessage trimite automat SMS atunci cand conexiunea de date este inactiva, am incercat adineauri chestia asta si iti pot confirma, nu este nevoie de dezactivarea ei, nici macar de o optiune in plus pentru asta.

    Dar nu i-ar strica un “Group” cum este cel de pe Whatsapp. Sunt sigur ca unii dintre noi ar face conferinta daca s-ar putea.

  10. Mi se pare suficientă opțiunea de a se transmite SMS când destinatarul nu are o conexiune de date activă. Asta acoperă și cazul “fie nu aveau o conexiune activa, fie era o problema altundeva”.

    Personal, folosesc iMessage aproape zilnic, iar pentru cei care nu au iDevice / au probleme cu conexiunea, am oricum SMS-uri incluse în abonament, deci și așa nu aș plăti ceva în plus.

    Nu am înțeles faza cu 12 cenți / mesaj, este vorba de activarea FaceTime prin SMS transmis la Apple?

  11. Nu inteleg ce vrei Zaone, daca cel care primeste mesajul nu are o conexiune la net momentan, se trimite automat ca sms, iar cei 12 centi de unde i-ai scos?

  12. De exemplu ii trimiteam prietenei mele mesaje cu iMessage, ea avea internetul inchis si nu le vedea dar mie imi apareau fara status si fara sa fie automat trimise ca imessage. Am vazut ca nu le primeste abia cand a ajuns acasa si si/ activat internetul.

  13. @Tigris Regalis @Andy Optiunea de a trimite SMS prin iMessage se activeaza la fel ca si FaceTime, prin trimiterea unui sms interational de 12 centi si daca @zaone o dezactiveaza, la reactivare ii ia mereu 12 centi.

    @zaone o fi un bug ce inca n-a fost rezolvat, dar poti oricand sa ii trimiti iM pe AppleID si SMS pe numar de telefon, in felul asta nu iti mai face cost suplimentar.

  14. Mie mi se pare logic sa tii optiunea “Send as SMS” dezactivata. Daca nu imi apare albastru inseamna ca destinatarul nu are momentan net, si imi converteste automat in sms inainte sa scriu mesajul.
    Voi ce ziceti?

  15. Si eu folosesc iMessage si e foarte clar ca atunci cand unul dintre utilizatori nu are conexiune la intertnet iMessage se transforma in SMS. Iar legat de cei 12 eurocenti se percep de catre apple la activare facetime si iMessage dar numai dupa un update sau restore la idevice, daca doar il inchizi si deschizi din setari nu se mai percepe nimic.

  16. La mine e o mare necunoscuta acest iMessage. Eu orice as face nu pleaca decat SMS.
    Cand selectez message nu am decat optiunea nr de telefon, chiar daca recipientul are si email salvat in contacts.
    E pe undeva vreun tutorial, ceva cu iMessage si setarile pe telefon?

  17. Nr.:1. Whatssapp 2. Yahoo mess. 3. Viber 4. IM+(pt facebook) 5. Skype Oancea: Whatssapp Messenger da functioneaza in genul Viberului dar cu avantajul ca functioneaza pe toate plataformele mobile si evident cu o conexiune la internet . Numai ca nu poti suna ca pe Viber. Viber fuctioneaza de moment pe iphone android si se pare si bb(nu sunt sigur) . Se luccreaza si la celelalte. Si da trebuie sa aiba si ceilalti aplicatia instalata si se sincronizeaza automat cu agenda ta . Cateodata cineva care nu ti apare trebuie invitat.

  18. Deci este foarte gresit, sau cel putin la mine nu se intampla asa.

    Trimit mesajul prin iMessage, daca destinatarul nu are in acel moment 3G sau Wifi, iMessage deteceteaza acest lucru si il trimite automat ca SMS. Testeaza!!!!

    Mi’e chiar mi se pare GENIAL iMessage.

    Vad ca si Andy a scris acelasi lucru ca si mine! Deci zaone, nu trebuie sa dezactivezi iMessage sau sa il trimiti cu optiunea SMS.

  19. Cand dau dublu click pe mesaj, apare numai optiunea “Copy”, nu si cea de “Text message”.
    Deci mie imi pleaca ca SMS?

  20. Nu ar fi mai simplu sa dezactivezi conexiunea la internet si sa trimiti sms cand este unul important si nu esti foarte sigur daca va ajunge la destinatar. Dupa poti activa din nou internetul. Folosind metoda asta nu te mai taxeaza pentru serviciul IMessage

  21. @Shadow: Ala e inutil in situatia in care iMessage iti spune ca a trimis mesajul, serios. Acum eu ar trebui sa stau sa verific fiecare mesaj in parte sa vad daca este intr-adevar trimis sau nu, that sucks.
    @George: Am testat pe toate partile, ce am explicat eu mai jos ca se intampla intre mine si prietena mea e un scenariu in care imessage arata CA A TRIMIS MESAJUL si nu imi permite sa il trimit ca si text. Deci ce a arata Shadow nu se aplica. De asta spun ca vreau optiune separata.

  22. Nu inteleg de ce ai vrea sa il trimiti doar text daca ai iMessage. Ai zis ca ai vrea optiunea asta atunci cand e nevoie. Nu vad un scenariu cand e nevoie…..

  23. …nu ar fi rau sa afiseze si un raport, gen BB (trimis, primit, citit)….poate peste vreun an doi, sa descopere optiunile astea si ei 😀

  24. Se va rezolva problema cand apare jailul, instalezi sbsettings si iti opresti tu internetul, facand astfel imposibila trimiterea de imessage.
    De folosit il folosesc des, imi place faptul ca se schimba culoarea , msg devine albastru (din verde) cand este trimis prin imessage.

  25. @BogdanS: Nu-ți trebuie SBSettings, JB, substrat, etc. pentru asta, ci instalezi “Network” de pe pagina asta: http://iphoneza.co.za/IconSettings/ și așa ai acces rapid, din Springboard, la funcția de dezactivare pentru Cellular Data – fără JB & complicații, gratuit, fără SMS internațional, just 2 taps away!

  26. Il folosesc zilnic si eu si prietenii… cu o singura remarca….chiar aseara am dat sotiei un iMesage cum ca ajung pe la 2.00 dimineatza ca baietzii… Si nu l-a primit….am verificat si nu era, desi la mine spunea clar deliverd.
    Concluzie , e misto dar sa nu te bazezi pe el niciodata….

  27. La mine nu functioneaza iMessage, IP4. iOS 5 GM, baseband 01.10.01 decodare: gevey pro
    operator: cosmote….
    de fapt nici 3G nu am vazut de la cosmote (daca era geveyul de vina nu vedeam 3g nici pe orange dar acolo functioneaza)

    vre-o idee?

  28. Sincer nu imi place, desi am fost f entuziasmat la inceput, pt ca:
    – in primul rand nu stie sa comprime pozele si de fiecare data cand trimit o poza sta extrem de mult
    – nu stiu daca am dreptate, dar am impresia ca se misca mai greu decat whatsapp
    – cu toti prietenii care au idevice-uri vorbesc in continuarea pe whatsapp, ceea ce imi spune ca nici ei nu sunt captivati
    – de o luna am si blackberry… Sincer, nimic nu se compara cu bbm-ul, este fara discutii cel mai fiabil si rapid mod de a comunica prin mesaje! Iar imessage il consider un raspuns la bbm, un motiv pt care utilizatorii de bb sa treaca pe iphone.

  29. Salutare! Am un i4s si am incercat sa activez iMessage, dar nu merge si plus de asta sunt si taxat cu aproximativ 30 de eurocenti de fiecare data cand incerc sa-l activez, ulterior primind un mesaj ca nu a putut fi activat. Reteaua de telefonie mobila este cosmote.

    Scuze daca am postat aiurea. O zi placuta!

  30. Referitor la problema de activare a functiei iMessage, se pare ca un un mister total si pentru cei de la Cosmote. Am fost la ei si mi-au zis ca nu stiu ce are. Chiar e imposibil sa pot activa o functie banala?

  31. Si eu am avut probleme cu iMessage pe cartela Cosmote (deci nu abonament!), am sunat de la relatii cu clientii, am fost si la magazinele Cosmote, habar nu au. Initial am avut net prin web’n’walk, care din cate am observat nu suporta iMessage, acum mi-am activat optiunea Xpand de la Cosmote si merge, dar mai intai trebuie facute niste setari pentru iOS 5.x (in meniul telefonului nu mai apar setarile pentru Cellular Data Network, nu se poate seta APN).

    Astfel.. introduceti in safari adresa http://unlockit.co.nz , apasati “continue” apoi “custom APN” selectati tara in care sunteti si reteaua (eu am folosit Cosmote broadband) apoi “create profile” apasati “install” (inchideti si reporniti telefonul daca e nevoie/ reboot) si ar trebui sa mearga, la mine a mers. Mentionez ca am iPhone 4.

  32. Referitor la activare.. eu am putut sa activez iMessage folosind numarul de telefon doar pe net 3G, pe wireless l-am folosit cu adresa de email pana l-am activat.

  33. Salut . Zilele astea am dezactivat si activat de cateva ori iMessage si Facetime si m-am trezit ca am cost suplimentar de 1.45 euro . Crestea cu 12 centi .. Sa fie din cauza ca ma costa 12 centi de fiecare data cand activez si dezactivez imessage-ul si facetime-ul ? Nu pot vedea la Orange ce face sa creasca costul decat peste doua zile . Multumesc !

  34. Eu am achizitionat un Iphone 4 aum 3 zile si de fiecare data cand activez iMessage-ul sunt taxata cu 12 centi. Am mai vb cu niste prieteni care folosesc si ei iMessage-ul si mi-au spus ca in mod normal esti taxat doar la prima activare a lui insa mie mi se intampla frecvent . Este normal ? Exista vreo posibilitate sa fie si de la faptul ca eu mi-am facut ID de pe ITunes si trebuia sa il fac din telefon desi nu vad nicio logica .