iOS 5 si functia de editare a pozelor – inutilitate sau progres major pentru Apple?

   In iOS 5 Apple a implementat in aplicatia Camera Roll un modul de editare a pozelor facute cu iDevice-urile noastre. Vorbesc despre cateva optiuni care ar trebui sa permita utilizatorior sa imbunatateasca, calitatea pozelor facute cu propriile dispozitive, totul fara a mai cumpara vreo aplicatie suplimentara din App Store. Practic accesand o poza din Camera Roll avem in partea dreapta sus un buton Edit care ne ofera acces la 3 functii implementate de Apple. Prima se numeste Enhance si ar trebui sa imbunatateasca aspectul general al pozei, a doua se numeste Red eye si elimina “ochii rosii” din pozele facute noaptea si ultima se numeste Crop iar cu ajutorul ei putem selecta doar o anumita regiune a pozei.

Turn your snapshots into frame-worthy photos in just a few taps. Crop, rotate, enhance, and remove red-eye without leaving the Photos app. Even organize your photos in albums — right on your device. With iCloud, you can push new photos to all your iOS devices. So if you’re taking photos on your iPhone, iCloud automatically sends copies to your iPad, where you can quickly touch them up before showing them off.

   Pentru Apple aceste optiuni par a fi un progres major insa ele sunt disponibile in aplicatii din App Store de ani de zile. Eu unul nu le-am folosit vreodata pentru pozele facute cu iDevice-ul meu si sincer sa fiu rareori imi aduc aminte ca le am. Desigur ca nu as inlocui o aplicatie precum Camera+ cu aceste optiuni insa oare cat de utile sunt pentru voi? Le-ati folosit vreodata de cand ati instalat iOS 5 pe iDevice-ul vostru? Mai mult decat atat, ati inlocuit vreo aplicatie de editare foto dupa ce Apple a implementat functiile acestea in iOS 5?

22 COMENTARII

  1. Este destul de utila….daca ar adaugă mai multe opțiuni de editare….arunci ar fi mai utila…sa speram ca va face Apple acestucru in ios 5.1

  2. Am achizitionat recent un iPhone 4 Neverlocked (iOS 5.0.1) si sunt foarte multumit de el. Cat despre functiile descrise mai sus, am considerat utila functia de rotire a imaginii si cea de crop. Cat despre restul functiilor, pentru mine nu au o importanta foarte mare si sincer nici nu am nevoie de nu stiu cate functii sau reglaje asa cum ofera competitorii.

  3. red eye e utila celor cu blitz la 3gs nu are utilitate…cealalta intradevar inbunatateste calitatea pozelor facute la lumina fie artificiala fie naturala…dar e cu mult sub Camera+…dar tinind cont ca e o functie atasata sirect softului e acceptabila….dar nu atit cit sa dea pe spate..

  4. Funcția Quick Enhance e ok, chiar imbunatateste calitatea pozei. Red eye e ok si ea, am testat-o pe o poza făcută pe 4.3.3 si chiar a scos red eye complet. Funcția de rotire e utila dacă ai făcut cumva o poza si ai ținut tel intr-o poziție mai ciudata si accelerometru nu știa exact cum ar trebui sa fie poza, portrait sau landscape. Crop nu am folosit-o deloc.

  5. eu dupa ce folosesc quick enhance si salvez poza,cand o pun pe calc si trb sa o intorc zice k formatul nu e bun sau cv de genu trb sa folosesc o aplicatie gen photoscape k sa mearga intoarsa si salvata

  6. Chiar ieri am dat o fuga prin parc si am facut cateva poze. Am incercat sa folosesc si functiile de editare. Ce-a mai utila functie mi se pare functia “rotate”, aia la 90 de grade. Functia “crop” imi cam da mari batai de cap, cu toate ca e f utila si asta. Foarte greu pot incadra ceea ce vreau eu sa cropuiesc. La fel de utila este reglarea liniei orizontului, functie la care am ajuns doar de doua ori pana acum din cauza ca nu am nimerit pur si simplu functia. Poate aveti voi mici tips-uri.
    Mi-ar fi placut sa am posibilitatea sa setez individual expunerea si focusul.

    Mi-ar placea ca in urmatorul iDevice sa monteze un buton separat pt facut poze, un buton in doua trepte ca la aparatele foto.

  7. Sunt ok functiile dar nu-mi place ca-ti rescrie poza originala. Daca ai facut crop gresit pe o poza …

    Imi place insa foarte mult cum au implementat functia crop. In momentul in care selectezi zona ptr crop, se face automat zoom pe selectie. E foarte simplu sa faci astfel crop. Folosesc si Camera+, am mai testat si alte aplicatii de editare insa nici una nu a implementat functia crop-ul in felul acesta. Dpdv utilizator este foarte bine implementata.

  8. CEA MAI BUNA APLICATIE PENTRU FOTOGRAFII ESTE CAMERA GENIUS
    IN SETARI SE POT ACTIVA LOCATIA SI DATA CARE APAR PE FOTOGRAFIE.

  9. @Calin c iPhone 3GS nu poate edita fotografii, doar iPhone 4, iPod Touch 4G si iPhone 4S pot(nu stiu de iPad 2)
    @MIHAI DAMAS-nu vad niciun rost de a modifica locatia-pentru ca Apple stie unde ai facut poza(fara internet), probabil prin serviciul GSM-sa va dau un exemplu-am fost in Paris acum un an si am facut niste poze cu 3GS-ul meu, iar dupa un timp am observat ca am avut si locatia de unde am facut poza, nu am avut Roaming-deci nu am avut niciun serviciu, retelele WiFi erau mai tot timpul blocate, mai exact erau hot-sopturi de retele de telefonie frantuzesti, gen sfr si orange. Practic nu ai nevoie de modificarea locatiei-si de data, pentru ce? Sa fie doar o data nevalida, ca sa induci pe altii in eroare?

  10. E ok functia, dar implementarea albumelor e mediocra in faza asta, parerea mea, dar cred ca tine mai mult de managementul file urilor in iOS

  11. A incercat sa transfere cineva in calculator poza editata? Mie in calculator imi apare poza originala chiar daca am dat salvare pe iphone dupa editare.

  12. octav…ai gasit un raspuns la intrebare? am aceasi problema si as vrea sa stiu daca ai reusit sa gasesti o solutie. mersi

  13. Iulia, cu parere de rau, nu am asit niciun raspuns inca. Acum ma confrunt cu altceva si nu stiu daca reprezinta intr-adevar o problema. Daca fac o poza pe intuneric, fara nicio sursa de lumina, aparatul nu focalizeaza. Poza iese in ceata, blurata. Momentan incerc sa gasesc un raspuns pentru asta 🙁