Comisia Europeana investigheaza bataliile legale dintre Apple si Samsung

    Apple si Samsung sunt “prinse” in peste 20 de procese in 10 tari de pe glob, majoritatea dintre ele in Europa si Comisia Europeana incepe sa isi arate interesul in ceea ce se intampla intre cele doua companii. Oficiali ai CE au cerut companiilor Samsung si Apple informatii despre brevetele de inventie invocate in disputele legale pentru a afla daca nu cumva ele isi folosesc in mod abuziv brevetele. CE sustine ca exista o posibilitate ca anumite drepturi privind proprietatea intelectuala ar putea fi folosite fara drept intr-o tentativa de a castiga procese in instantele de pe glob.

The European Commission earlier this month asked Apple and Samsung for details on patents used as standards in the mobile telephone industry. Both companies are locked in a smartphone patent war involving more than 20 cases in 10 countries.

“We requested information from both Apple and Samsung. We have not yet received the answers. We need to look at this because IP rights can be used as a distortion of competition but we will need to look at the answers,” EU Competition Commissioner Joaquin Almunia told reporters.

“In particular, in the IT sector, it is obvious it is not the only case. Apple and Samsung is only one case where IP rights can be used as an instrument to restrict competition,” he said.

    Comisarul european Joaquin Almunia sustine ca Apple sau Samsung ar putea utiliza in mod abuziv anumite brevete de inventie in disputele legale si ancheta aflata acum in desfasurare ar trebui sa releve cine “incalca regulile jocului”. Desigur ca o ancheta de acest gen va dura destul de mult avand in vedere ca oficialii CE au cerut inca de la inceputul lunii informatii de la Apple si Samsung cu privire la brevetele de inventie pe care le apara dar nu au primit vreun raspuns. Nu stiu la ce va ajuta aceasta interventie a CE insa scurtarea bataliilor legale sigur nu va fi unul dintre efecte.

2 COMENTARII

  1. Cred ca ajuta in special pe Apple. Aici au un avantaj! Apple da in judecata Samsung din cauza uneor brevete vechi ale Apple, iar Samsung cumpara companii cu brevete in telefonia mobila doar pentru a intenta procese asupra Apple. Samsung “incalca regulile jocului”, parerea mea.

  2. Eu cred ca adevarul este pe la mijloc pe undeva, acste procese pot fi intentante si cu alte intenti, scopuri, dar pana la urma sigur cad la pace si fiecare isi da cate o bucatie de felie de tort 🙂