HTC si S3 pierd intr-un proces impotriva companiei Apple

    Acum cateva luni de zile compania HTC achizitiona S3 Graphics, un producator de chip-uri grafice pentru produse electronice. La scurt timp dupa achizitionarea companiei, HTC a dat in judecata Apple sustinand ca unele brevete ale S3 au fost incalcate in constructia unor produse ale companiei din Cupertino. Desi HTC obtinuse o decizie preliminara favorabila, in cursul zilei de ieri o comisie a ITC a luat o decizie definitiva in disputa dintre cele doua companii sustinand ca Apple nu se face vinovata de incalcarea vreunui brevet de inventie al S3 in produsele sale.

The U.S. International Trade Commission ruled that Apple Inc. products don’t infringe on patents held by HTC Corp.’s recently acquired subsidiary S3 Graphics, a setback for the Android handset maker. The news sent shares of the Taiwan-based smartphone maker down by more than 5% early Tuesday, as the decision called into question the rationale behind HTC’s $300 million acquisition.

   Pentru HTC problema este destul de delicata deoarece Apple are dispute deschise cu, compania taiwaneza si aceasta victorie s-ar putea dovedi a fi extrem de importanta in viitor. Deocamdata cei de la HTC nu au spus daca vor mai actiona compania din Cupertino in judecata pentru alte eventuale incalcari ale vreunor brevete de inventie insa pentru Apple este vorba despre o victorie importanta.