Partenerii Apple incep sa produca ecrane retina pentru iPad 3?

    In urma informatiilor de dimineata care dadeau de inteles ca in iOS 5-ul companiei Apple exista referinte cu privire la posibila lansare a unei tablete iPad 3 cu Retina Display, cei de la cNET vin sa confirme faptul ca Apple are intr-adevar in plan lansarea unei tablete iPad 3 cu acest gen de ecran. Ei citeaza un analist american care la randul sau vorbeste din auzite despre informatiile oferite de surse din interiorul companiilor partenere ale Apple si se pare ca Samsung, LGD si Sharp ar fi fost alesi pentru a produce ecranele retina ale iPad 3.

Production has started on the high-resolution displays destined for the next-generation iPad, while Apple eyes a 7.85-inch iPad further down the road, an analyst told CNET today. “It’s happening–QXGA, 2048×1536. Panel production has started [for the next-generation iPad]. There’s three suppliers,” Richard Shim, an analyst at DisplaySearch, said in an interview today. Shim confirmed other reports that cite three companies, Samsung, Sharp, and LGD.

    2048×1536 pare sa fie rezolutia noului ecran QXVGA al celor de la Apple, ecran care foloseste tehnologia IPS a actualelor dispozitive deci teoretic vorbim doar despre o dublare a rezolutiei disponibile in actualele tablete. Se spunea ca partenerii Apple nu ar fi perfectionat tehnologia de fabricatie a acestui gen de ecrane insa Apple pare sa fi rezolvat problema prin contractarea a trei producatori diferiti care ar trebui sa produca, cateva milioane de ecrane pana in luna ianuarie. Conform analistului american Apple ar urma sa aiba primele tablete iPad 3 undeva pe la finalul lunii decembrie insa pana prin februarie – martie compania ar urma sa adune indeajuns de multe unitati pentru o lansare oficiala.

   Avand in vedere zvonurile de vara trecuta care aveau legatura cu iPhone 5, trebuie sa il privim si pe acesta cu o MARE doza de neincredere. Totusi la Apple se intampla ceva si ar putea fi vorba despre unul dintre urmatoarele doua lucruri: iPad 3 nu va avea Retina Display si totul este doar “praf in ochi”, sau iPad 3 va avea Retina Display si totul este adevarat. Anul viitor vom afla deznodamantul.