Vanzarile de iPhone-uri se tripleaza in Marea Britanie multumita iPhone 4S

   Desi pe internet apar diverse povesti ale unor persoane care sustin ca au probleme cu utilizarea terminalului iPhone 4S, in Marea Britanie compania Apple si-a triplat cifra de vanzari pentru terminale iPhone in ultima luna. In octombrie Apple a vandut de trei ori mai multe terminale iPhone decat in oricare dintre anterioarele 3 luni si a intrecut din nou vanzarile de terminale Android. iPhone 4S este desigur terminalul care a convins atat de multi britanici sa scoata din buzunar minim 500£ si pentru luna noiembrie se asteapta ca vanzarile sa se mentina.

Pent-up UK demand for the new iPhone 4S meant that Apple sold more than three times as many phones in October as in any of the three previous months, eclipsing the rival Google platform, according to data from Kantar Worldpanel ComTech. Data released by the research company show Apple’s iPhone took 42.8% of UK smartphone sales in October alone, ahead of all Android phones, which took 35% in the same period. The figures from ComTech also show the UK market is shifting dramatically towards smartphones: sales of smartphones grew by 43% in October, but the overall phone market dropped by 4% in October as “feature phone” sales nearly halved.

   Desi in vara se spunea ca terminalul Samsung Galaxy S II ar fi intrecut in vanzari terminalul iPhone 4, o data cu lansarea iPhone 4S lucrurile s-au schimbat si Apple este din nou pe locul intai in topul vanzatorilor de smartphone-uri din Marea Britanie. De altfel trebuie avut in vedere si faptul ca Apple mentine in magazine si vechile modele ale iPhone care sunt disponibile fie gratuit fie la preturi foarte mici deci conving si mai multi britanici sa faca o achizitie. Va fi interesant de vazut cum vor sta lucrurile pe perioada iernii cand Apple se asteapta la vanzari record.