Video: Senseye iti permite sa controlezi un smartphone doar uitandu-te la el

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lVCpUmLinXM[/youtube]

   Smartphone-urile lansate in ultimii ani au permis tuturor producatorilor de accesorii si dispozitive electronice sa faca aplicatii care sa ne permita sa controlam diverse obiecte cu terminalul pe care il utilizam zi de zi. Senseye duce totul cu un pas mai departe fiind unul dintre primele sisteme care ne permite sa controlam un terminal mobil doar uitandu-ne la el. Senseye este un sistem dezvoltat pentru consumatori care ne permite sa controlam aplicatii doar prin miscarile ochilor si avem aici un concept asemantor cu Kinect-ul din anumite privinte.

   Daca va uitati la clipul video de mai sus veti observa ca aplicatia face scroll automat si jocul ghideaza automat nava spatiala, totul fiind facut dupa miscarile ochilor utilizatorului. Sistemul permite chiar si introducerea unui passcode in terminal deci avem in fata o tehnologie foarte complexa care va fi implementata in smartphone-uri in anul 2013 si desigur ca terminalele Android vor fi primele care o vor utiliza. Dezvoltatorii Senseye sustin ca folosesc o camera frontala si un LED cu infrarosu pentru a determina miscarile ochilor iar hardware-ul in sine costa doar 5$.

   Problema cu acest gen de sisteme sta in faptul ca sistemele de operare trebuie sa fie compatibile cu el si mai mult, aplicatiile in sine trebuie sa stie sa il foloseasca. Desi Senseye se anunta a fi extraordinar de interesant, cred ca utilitatea sa este minima in acest moment sau chiar in 2013.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y8hp6Uy3MZk[/youtube]

2 COMENTARII

  1. Categoric.. vei fi atât de amețit încât îți vei dori un asistent siri căruia să îi spui ”sus”-”jos”…
    Imaginează-ți o persoană cu miopie care poartă ochelari și își flutură ochii 5 minute ca să joace un joc….tre să doarmă cel puțin 10 ore după..
    Lool, ce vă mai taie mintea..