Kindle Fire – o dezamagire pentru multi consumatori

18

   Tableta Kindle Fire a fost promovata ca produsul care va “omorî” iPad-ul si cifrele privind vanzarile au fost “umflate” de analisti insa in final lumea nu este prea multumita de tableta. Un studiu efectuat recent in SUA de un expert in probleme de utilitate privind terminalele mobile a dezvaluit faptul ca tableta Kindle Fire nu ofera o experienta prea placuta utilizatorilor. Principalele probleme au legatura cu faptul ca obiectele apar ca fiind prea mici pe ecran si utilizatorii nu reusesc sa le selecteze cu degetele insa browserul Silk atat de laudat de Amazon se dovedeste a fi o sursa si mai mare de probleme oferind mult prea multe erori in timpul utilizarii.

The most striking observation from testing the Fire is that everything is much too small on the screen, leading to frequent tap errors and accidental activation. You haven’t seen the fat-finger problem in its full glory until you’ve watched users struggle to touch things on the Fire. If I were given to conspiracy theories, I’d say that Amazon deliberately designed a poor web browsing user experience to keep Fire users from shopping on competing sites. Amazon’s own built-in shopping app has great usability, so they clearly know how to design for the tablet. 

   Lista de probleme este lunga si majoritatea au legatura cu UI-ul, lipsa unor butoane fizice, faptul ca o mare parte din continut nu este optimizat pentru un ecran de 7 inch, etc. Sincer sa fiu e normal sa te astepti la asemenea probleme de la o tableta recent lansata pe piata si daca ea ar fi fost lansata acum 4 ani cand aparea iPhone 2G atunci lumea ar fi iertat aproape tot. Acum cand pe piata exista atatea terminale mobile si tablete, lansarea unui produs care nu este aproape perfect va genera foarte multa publicitate negativa si cred ca previziunile optimise cu privire la succesul Kindle Fire s-ar putea dovedi a fi pure inventii.