Kindle Fire – o dezamagire pentru multi consumatori

   Tableta Kindle Fire a fost promovata ca produsul care va “omorî” iPad-ul si cifrele privind vanzarile au fost “umflate” de analisti insa in final lumea nu este prea multumita de tableta. Un studiu efectuat recent in SUA de un expert in probleme de utilitate privind terminalele mobile a dezvaluit faptul ca tableta Kindle Fire nu ofera o experienta prea placuta utilizatorilor. Principalele probleme au legatura cu faptul ca obiectele apar ca fiind prea mici pe ecran si utilizatorii nu reusesc sa le selecteze cu degetele insa browserul Silk atat de laudat de Amazon se dovedeste a fi o sursa si mai mare de probleme oferind mult prea multe erori in timpul utilizarii.

The most striking observation from testing the Fire is that everything is much too small on the screen, leading to frequent tap errors and accidental activation. You haven’t seen the fat-finger problem in its full glory until you’ve watched users struggle to touch things on the Fire. If I were given to conspiracy theories, I’d say that Amazon deliberately designed a poor web browsing user experience to keep Fire users from shopping on competing sites. Amazon’s own built-in shopping app has great usability, so they clearly know how to design for the tablet. 

   Lista de probleme este lunga si majoritatea au legatura cu UI-ul, lipsa unor butoane fizice, faptul ca o mare parte din continut nu este optimizat pentru un ecran de 7 inch, etc. Sincer sa fiu e normal sa te astepti la asemenea probleme de la o tableta recent lansata pe piata si daca ea ar fi fost lansata acum 4 ani cand aparea iPhone 2G atunci lumea ar fi iertat aproape tot. Acum cand pe piata exista atatea terminale mobile si tablete, lansarea unui produs care nu este aproape perfect va genera foarte multa publicitate negativa si cred ca previziunile optimise cu privire la succesul Kindle Fire s-ar putea dovedi a fi pure inventii.

18 COMENTARII

  1. “Sincer sa fiu e normal sa te astepti la asemenea probleme de la o tableta cu ecran de 7 inch”

    @Zaone, in trecut am avut prima versiune a Samsung Galaxy Tab, cea de 7″ si nu am avut niciodata problemele astea nici in browsing (indiferent de browser), nici in aplicatii (fie ele by Samsung, sau orice alt developer)

    Cred doar ca nu si-au facut tema cand a venit vorba de GUI si ca s-au cam grabit cu lansarea.

    PS. Scuze daca s-a postat de mai multe ori. Nu stiu de ce nu mi-a luat comentariul mai devreme.

  2. In America si in Europa de Vest se ramburseaza total valoarea, fara comentarii sau intrebari , deci am putea vedea multa Kindle Fire returnate . Mai pui 200 de dolari si iei ceva calumea .

  3. @Valentin Mladin: Acolo am gresit eu, vroiam sa spun ca e normal sa te astepti la probleme de genul asta de la o tableta recent lansata pe piata. Tableta aia de la Samsung a fost un esec monumental si cred ca stii asta. S-a vandut in extrem de putine exemplare.

  4. Mai, esec total nu a fost, insa, si spun asta nefiind vreun fanatic Apple, in momentul in care mi-am luat iPhone-ul 4, nu am mai simtit nevoia sa ma ating de tableta, chiar daca ecranul era de cateva ori mai mare.

    Deci pentru mine, da, a fost un esec. Nu stiu insa global.

  5. Pai frate asta e v.1 a softului lor asteptati updaturi si tot o sa fie bine 😉 … sunt sigur ca KFF va intrece ipad 2 la vanzari hands down ..

  6. Se numeste Kindle Fire , nu KFF.

    Pana una alta iPad are deja vandute cateva zeci de milioane de unitati cu PROFIT .

    Kindle are vandute cateva sute de mii de unitati cu PIERDERE .

    Se observa diferenta ?

  7. E prima interfata pe care o face Amazon pe un dspozitiv mobil. E normal sa fie niste probleme, mai ales daca consideram ca e vorba de un device de 200$. Apple a dat-o puternic de gard cu IOS 5, plin de buguri, baterie varza, asta dupa ce inainte avusesera soft ireprosabil, Ios 4.3.3. In cazul de fata ii inteleg pe Amazon, dar nu pot intelege cum a putut lansa asa ceva Apple.

  8. Nu stiu cat de dezamagitoare este aceasta tableta,la 200$ defapt la ce te astepti???Vrei sa fie OZN,sau cum???In alta ordine de idei aceasta tableta nu a fost promovata ca un ipad killer,este inventia blogerului chestia cu ipad killer,este o tableta ieftina care se adreseaza altei categorii de cumparatori,pe langa asta observ ca a mai aparut pe piata o tableta chinezeasca la 100$ cu 3g,si configuratie destul de buna la banii astia,cu siguranta as incerca una la 3 milioane…
    http://www.yoda.ro/android-1/prima-tableta-android-ice-cream-sandwich.html

  9. …Amazon are de oferit lucruri diferite, comparativ cu Apple, care are profit doar din device + ceva aplicatii si periferice….Amazon a venit cu o platforma, dedicata vanzarii milioanelor de produse, nemaivorbind de propria promovare….si asta e doar inceputul la ei…..

  10. Cred ca principala vina pentru care niciodata iPad-ul nu va fi depasit este sistemul de operare. Inafara de iOS toate par niste chinezarii la prima vedere. iOS-ul este organizat si arata profesional

  11. KF nu se compara cu ipad 2 si nici nu are cum. Sunt total diferite. Acum nu stiu cine a putut sa zica ca KF va fi ipad 2 killer. O fi buna pentru cei care vor ceva ieftin, dar eu nu as cumpara asa ceva niciodata, mai ales in locul unui ipad 2.

  12. ..:) s-ar putea ca, din cauza iOS-ului, care presupun ca va ramane limitat (cand la restul tabletelor vei putea conecta un usb, sa pui/scoti muzica pe/de pe el….cu fotografiile la fel…), sa piarda Apple ceva clienti….oricat i-ar indoctrina pe majoritatea….