Gaming-ul pe iDevice-uri se va schimba multumita OnLive, tu ai fi dispus sa il incerci?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JEmkukxCTzw[/youtube]

   Dimineata va spuneam ca OnLive a anuntat lansarea unei aplicatii care va schimba complet modul in care utilizatorii privesc gaming-ul pe un terminal mobil. Vorbim despre o platforma care permite posesorilor de terminale mobile sa joace jocuri care in mod normal ar fi disponibile doar pe un PC sau pe o consola. Totul se face cu ajutorul unei conexiuni de internet insa chiar daca vorbim de jocuri facute pentru alte platforme, ele au fost optimizate pentru a functiona cu sisteme de control dedicate ecranelor tactile deci experienta ar trebui sa fie una buna.

   Un mare avantaj pe care il ofera OnLive este imposibilitatea de a pirata jocuri pentru ca totul se face prin serverele companiei si daca nu ai bani intr-un cont nu poti juca jocuri. Mergand pe acest sistem multi dezvoltatori si-ar putea pune chiar jocurile pentru iOS in OnLive si ar putea scapa de problema piratarii din App Store sau Android Market. Mai mult decat atat, platforma OnLive le da producatorilor de jocuri pentru console/PC-uri posibilitatea de a intra pe piata terminalelor mobile fara a face versiuni speciale ale propriilor jocuri.

   Eu unul as fi extrem de tentat sa joc unele jocuri de pe console/PC direct pe tableta iPad insa totul depinde de experienta pe care o am. Clipul de mai sus ne arata ca deocamdata aplicatia pentru iOS nu are un sistem de control chiar atat de bine pus la punct si aici sta principala problema. E greu de spus daca OnLive va reusi sa isi optimizeze jocurile pentru terminale mobile insa chiar daca nu o va face in proportie de 100% tot va avea clienti. Eu unul as fi dispus sa renunt la achizitionarea de jocuri din App Store in favoarea OnLive, voi ce ati face?

19 COMENTARII

  1. Bineinteles!

    Am jucat multe jocuri pe OnLive si am fost relativ multumit chiar daca ai nevoie de o conexiune buna la internet si parca grafica nu era asa de stralucita fata de varianta care rula pe sistemul meu independent cu setarile la maxim. Sau poate era doar impresia mea.

    Oricum sunt curios ce jocuri o sa puna ei pentru iDevice-uri, cat de usor/greu de controlat vor fi si cate imbunatatiri (mai ales grafice sper eu) vor aduce.

  2. Mai sunt ani buni pana se va putea face ce insinuezi tu acolo. In nici un caz nu vei putea renunta la achizitionarea jocurilor de iOS si nici producatorii nu vor renunta la AppStore in favoarea OnLive. Iti trebuie o conexiune constanta fff buna pentru a putea juca prin serviciul asta. Multi nu au asa eva nici acasa pe wi-fi. Nici nu ma gandesc ca ar putea cineva sa joace asa ceva pe 3G. Poate pe 4G.

  3. Ce as face? As renunta sa ma mai joc. Sau in ce mai rau caz as alege un laptop finutz dar performant in loc de iPad, mi-as lua un gamepad si as juca linistit jocuri piratate.

  4. Onlive e super pt mine, mai ales k am calc vechi cu placa video shared. In schimb e nasol ca nu pot juca offline. Sunt mai multi acum pe piata concurenti OnLive care ofera servicii ca Steam : Approxy, Thehappycloud, Gaikai. Eu am incercat OnLive, am cumparat 6 jocuri si deocamdata sunt multumit. In schimb un shooter pe idevice n-o sa joc fiindca e foarte greu sa tintesti calumea. Iar sa faci din Ipad o consola portabila (controller+Ipad) nu prea imi place.
    Mai jos aveti jocurile care vor fi touch friendly :
    4 Elements
    Ancient Spirits
    ARES Exctinction Operation
    Around the world in 80 days
    Bastion
    Cake Mania 3: Lights Camera Action!
    Darksiders
    Defense Grid
    Dirt 3
    Flock
    Future Wars (not yet released)
    Kingdom for Keflings (not yet released)
    Lara Croft
    Lego Batman
    Lego HP 1-4
    Lego HP 5-7
    Mini Ninjas
    Osmos
    Puzzle Chronicles 2
    Puzzle Quest
    Royal Envoy
    Space Chem
    Split Second
    Steel Storm
    The Ball
    The Maw
    Virtua Tennis 2009
    Warhammer 40K: Chaos Rising

  5. @Manzotti: Jocuri pe laptop? Daca nu e ceva gen alienware atunci e doar wishful thinking.
    @tabucoding: Interesanta lista. Eu vreau sa il folosesc pe Mac si sa vand PC-ul care sta langa mine :))

  6. De ce @zaone. Ce are asa de tare Alienware-ul asta? Nu tot RAM, HD, CPU de la alti producatori cumpara. Eu am un laptop cu i7 si sincer nu am intampinat jocuri care sa nu mearga pana acum fluent. Si nu am alienware. Bravo pentru OnLive. Aduc jocuri de ultima generatie chiar si pe PC-uri slabe la capitolul performanta. Pacat ca au preturile pe care le au.

  7. Alienware este varful de gama in materie de laptop-uri pentru gaming. Orice joc merge fluent, depinde la ce rezolutie si cu ce setari. Asa am si eu laptop cu i7 dar placa video 950m(parca) si sa fim seriosi, nu duce LA Noire la high.

  8. Zaone, momentan rezolutia este mica. Stai linistit ca intr-un an, rez minima la un tel va fi de 1280×720, adica 720p iar pe tablete full HD, adica 1980×1080, chiar daca poate apple o sa ridice stacheta cu iPad3 cu retina display. Acum onlive merge la 720p si pt asta iti trebe latime de banda mare. De ex, eu pe retea de cartier nu am probleme, dar fratimiu pe rds are la calitate si agatari. Si calc lui e de 1000 de ori mai bun ca al meu dpdv tehnic.

  9. Orice retea normala va avea probleme in redarea onlive. Ei in US in perioada de proba lasau sa functioneze doar pe o anumita banda, ca sa existe si calitate.

  10. @tabucoding: Cu ce card le-ai cumparat? Din RO?

    ontopic: Si eu am folosit sistemul lor, bine, numai pentru demo-uri, insa as cumpara cu placere jocurile. Simplul fapt ca pot sa le joc oriunde si aproape pe orice(pc, mac, iphone(in curand), tableta), de oriunde, acasa, pe drum, la munca, ma face sa vreau sa platesc pentru serviciile lor.

  11. Cei de la onlive au scos un gamepad universal…adica este compatibil cu orice sistem…inclusiv ios. Asa ca nu trebuie sa fie jocurile optimizate pentru touch.

  12. Un asemenea controller mi-ar trebui si mie! Eu nu prea inteleg ideea asta, deci putem juca gratis orice joc vrem daca descarcam onlive gratis sau cum? De unde vin jocurile asta nu inteleg!

  13. Sorry de double am vizitat pagina lor de web, acuma deja inteleg trebuie sa luam PAss de la ei ca sa jucam jocurile…. NO THANKS!!! 🙂

  14. Zaone, la laptop cel mai important e sa fie placa video capabila, si acuma ma refer sa fie din clasa performance (verificati pe http://www.notebookcheck.net). LA Noire joc la High pe un laptop Asus N61JQ vechi de un an care m-a costat anul trecut pe vremea asta 4300 Ron nicidecum 10.000+ precum Alienware. Tot ce trebuie facut este sa alegi placa video corecta, si pe langa ea sa ai si o configuratie decenta.

  15. mie mi se pare super tare onlive .. si eu unul il am instalat pe un laptop mai vechi pe care sincer nu as putea sa joc nici un joc nou … si pe wifi nu am nici o problema (numai daca fac dawnload de pe pc apare lag) singura dezamagire este ca nu sunt prea multe firme mari care sa aibe jocurile pe cloud dar cred ca in viitor o sa apara …pe mobil nu prea cred ca o sa aiba mare farmec in schimb pe tableta tot ce e posibil

  16. Mi-aduc aminte acum 6 ani nu auzeai pe nimeni sa zica cuvantul “grafica” .
    Toate jocurile ni se pareau extraordinare.
    Acum daca nu joci la rezolutie FULL HD , nu ai ultimu TV connectat prin HDMI la calculator , nu mai simti placerea jocului … BLEAH ! Chiar nu suport sa aud astea.
    Jocurile vechi majoritatea sunt mult mai tari decat astea noi. As vrea sa vad portat pe iPad jocul “Mashed” care este pe PC. Cred ca ar avea succes enorm daca l-ar face si multiplayer.
    E cel mai tare joc cu masini, (pentru cei pretentiosi grafica nu prea extraordinara avand in vedere ca e din 2005-2006) .

    Oricum eu zic ca OnLive o sa aiba succes , daca ofera si Demo la toate jocurile