Video: Windows Phone 7 are un bug care afeceaza functionalitatea terminalelor

15

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vnhzuKcDo6A[/youtube]

   Pentru sistemul de operare Windows Phone 7.5 a fost descoperit un bug interesant dar si extrem de enervant care poate transforma un smartphone functional intr-un terminal inutilizabil. Totul are legatura cu modul in care Windows Phone 7 “citeste” anumite caractere si clipul video de mai sus prezinta cat se poate de bine intreaga problema. Practic smartphone-ul se reseteaza atunci cand utilizatorul primeste un mesaj SMS, un mesaj pe FaceBook sau orice alta aplicatie de comunicare. Din pacate dupa repornire utilizatorul ramane fara Messaging Hub dar si cu un sistem de operare care nu functioneaza corect.

The flaw works simply by sending an SMS to a Windows Phone user. If the SMS contains a particular string of text then Windows Phone 7.5 devices will reboot and the messaging hub will not open despite repeat attempts. We have tested the attack on a range of Windows Phone devices, including HTC’s TITAN and Samsung’s Focus Flash. The attack is not device specific and appears to be an issue with the way the Windows Phone messaging hub handles particular characters. The bug is also triggered if a user sends a Facebook chat message or Windows Live Messenger message to a recipient.

   Un terminal nu poate fi exploatat si nu poate fi obtinut acces la datele confidentiale in acest mod insa puteti ramane cu un terminal inutilizabil daca sunteti “atacati”. Mesajul din cauza caruia sistemul se blocheaza contine un anumit set de caractere pe care Windows Phone 7 le recunoaste intr-un mod gresit si din pacate singura metoda de a rezolva problema implica un hard reset al terminalului. Desigur ca dupa acel hard reset puteti ajunge din nou in acelasi situatie. Problema afeceaza orice smartphoe cu Windows Phone 7.5 deci daca aveti unul va recomand sa aveti grija cu cine vorbiti.

   Interesant este ca dupa publicarea informatiilor despre acest bug, seful diviziei care se ocupa cu dezvoltarea Windows Phone 7 a fost concediat.