Video: Windows Phone 7 are un bug care afeceaza functionalitatea terminalelor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vnhzuKcDo6A[/youtube]

   Pentru sistemul de operare Windows Phone 7.5 a fost descoperit un bug interesant dar si extrem de enervant care poate transforma un smartphone functional intr-un terminal inutilizabil. Totul are legatura cu modul in care Windows Phone 7 “citeste” anumite caractere si clipul video de mai sus prezinta cat se poate de bine intreaga problema. Practic smartphone-ul se reseteaza atunci cand utilizatorul primeste un mesaj SMS, un mesaj pe FaceBook sau orice alta aplicatie de comunicare. Din pacate dupa repornire utilizatorul ramane fara Messaging Hub dar si cu un sistem de operare care nu functioneaza corect.

The flaw works simply by sending an SMS to a Windows Phone user. If the SMS contains a particular string of text then Windows Phone 7.5 devices will reboot and the messaging hub will not open despite repeat attempts. We have tested the attack on a range of Windows Phone devices, including HTC’s TITAN and Samsung’s Focus Flash. The attack is not device specific and appears to be an issue with the way the Windows Phone messaging hub handles particular characters. The bug is also triggered if a user sends a Facebook chat message or Windows Live Messenger message to a recipient.

   Un terminal nu poate fi exploatat si nu poate fi obtinut acces la datele confidentiale in acest mod insa puteti ramane cu un terminal inutilizabil daca sunteti “atacati”. Mesajul din cauza caruia sistemul se blocheaza contine un anumit set de caractere pe care Windows Phone 7 le recunoaste intr-un mod gresit si din pacate singura metoda de a rezolva problema implica un hard reset al terminalului. Desigur ca dupa acel hard reset puteti ajunge din nou in acelasi situatie. Problema afeceaza orice smartphoe cu Windows Phone 7.5 deci daca aveti unul va recomand sa aveti grija cu cine vorbiti.

   Interesant este ca dupa publicarea informatiilor despre acest bug, seful diviziei care se ocupa cu dezvoltarea Windows Phone 7 a fost concediat.

15 COMENTARII

  1. MS a reușit să facă să se vorbească despre WP7, să nu fie dat uitării sistemul de operare cu 1% din piață! Wow, ce reușită! Păcat că nici de data asta ceea ce s-a zis despre WP7 nu sunt lucruri bune … 😀

  2. @tigris regalis: ai folosit wp7 sau numai din auzite?
    eu folosesc ambele sisteme si ios si wp7, si fata de problemele pe care le am cu ios 5, wp7 este superior ca functionare

  3. Both Apple and Google have suffered from SMS bugs with their iOS and Android devices. Security researcher Charlie Miller discovered a flaw in the iOS 3.0 software that allowed attackers complete control over an iPhone at the time. Android-based phones also suffered in the SMS attack, but attackers could only knock a phone offline rather than gain full access. The attack described in this article does not appear to be security related. It appears, from our limited testing, that the bug is related to the way Windows Phone handles messages.

    Nimic nou sub soare. Happens to everyone.

  4. @Gabi: Nu din auzite, ci din citite – la ce prost a ieșit WP 7 din toate review-urile, evident că n-am fost atât de fraier încât să dau bani pe asemenea eșecuri.

    Iar cu iOS 5 n-am nicio problemă, nici cei din familie și nici cunoștințele cu care am vorbit. Dacă faci tot felul de experimente cu jailbreak etc., nu mă miră că dai de bucluc!

    @Anonymous: LOL, au avut și alții probleme cu SMS-urile, dar le-au rezolvat acum mulți ani – ia vezi în ce an a fost problema cu iOS 3.0 și așa vezi și tu cu câți ani a rămas MS în urmă cu sistemul său de operare!

  5. @tigris regalis: nu am avut niciodata jailbreak pe vreunul din telefoanele apple, si singura problema pe care am avuto cu ios 5.01 si cea mai mare care m-a afectat a fost pierderea apelurilor, imposibilitatea de a efectua uneori apeluri „call failed” si uneori pierderea semnalului.
    deci dupa ios 5 nu puteam folosi principala functie a device-ului cea de telefonie, astept urmatorul update de ios, pana atungi folosesc un telefon cu wp7.5, cu care nu a nici un fele de problema

  6. @Gabi: Ai probleme de semnal, pe care le am și eu destul de rar, în locuri aglomerate din centru – de ex. în noaptea de Revelion în Piața Universității, sau în târguri expoziționale. Dar aceleași probleme le-am avut și cu Nokia N95 înainte, și cu Nokia 6600 și mai înainte.

    Dar asta nu înseamnă că WP 7 ar fi într-un fel superior față de iOS, când de fapt WP 7 este cel mai înapoiat din actualele OS-uri de smartphone.