Apple ar putea lansa un MacBook Pro cu Retina Display in 2012

   Se zvoneste de mai bine de un an de zile ca Apple pregateste lansarea unor Mac-uri cu Retina Display iar astazi cei de la DigiTimes ne anunta ca Apple ar putea lansa un MacBook Pro care are un ecran cu rezolutie de 2880×1800 pixeli. Practic rezolutia despre care vorbesc editorii de la DigiTimes este exact dubla fata de cea nativa a actualelor MacBook Pro-uri de 15 inch insa deocamdata informatii 100% sigure despre planurile companiei Apple nu exista. Mac-urile de 17 inch au rezolutie nativa 1080p care este extrem de greu de dublat deci daca Apple ar pregati un Mac, cu Retina Display, modelul de 15 inch ar trebui sa fie cel vizat.

Apple is likely to launch its new MacBook Pro lineup with a display resolution of 2880 by 1800 in the second quarter of 2012, setting a new round of competition for panel specifications in the notebook industry, according to sources in the upstream supply chain.

   Chiar daca DigiTimes nu vorbeste despre MacBook Pro-uri de 17 inch care sa fie retina ready, noua linie de procesoare Ivy Bridge a celor de la Intel este capabila sa suporte rezolutii de pana la 4096×4096. In Mac OS X Lion Apple a modificat o parte dintre elementele grafice facandu-le compatibile cu rezolutii de maxim 3200×2000 deci compania ia in serios posibila lansare a unui mac dotat cu Retina Display. E greu de spus cand anume va avea loc aceasta schimbare importanta pentru linia de Mac-uri a celor de la Apple insa ea este in lucru.