Analistii americani cred ca Apple va vinde 200 de milioane de iPhone-uri anul viitor

   In luna octombrie a acestui an Apple anunta ca a vandut nu mai putin de 250 de milioane de iDevice-uri in lumea intreaga in doar 4 ani de la lansarea primului iPhone pe piata. 2011 este de departe cel mai bun an al companiei Apple insa unii analisti americani considera ca anul viitor Apple va vinde aproape la fel de mult mult precum in ultimii 4 ani la un loc. Katy Huberty, un analist al Morgan Stanley, crede ca in anul 2012 Apple va vinde nu mai putin de 190 de milioane de terminale iPhone, o cifra absolut fabuloasa pentru o singura companie.

iPhones are selling surprisingly briskly. Based on the survey and last week’s comments from AT&T (T), Huberty estimates that Apple (AAPL) could ship anywhere from 31 to 36 million iPhones this quarter — as much as 20% higher than the 30 million she’s modeling and nearly 30% higher than the 28 million Wall Street is expecting. iPhone demand is accelerating. “Surprisingly,” she writes, “US consumers expect to buy more iPhones in C1Q12 than C4Q11” (emphasis hers). Even discounting the survey results 10%, that suggests Apple could sell 13 million iPhones in the U.S. and 41 million worldwide next quarter. Morgan Stanley’s model has Apple selling 30 million iPhones in calendar Q1 2012.

   In 2011, pana in luna octombrie, Apple a vandut 56 de milioane de terminale iPhone si se estimeaza ca inca minim 30 se vor adauga la acea cifra deci in final Apple ar putea ajunge pe la 90 de milioane de terminale iPhone vandute anul acesta. Previziunile analistului american se bazeaza pe ghicit si pe un studiu facut in SUA si din punctul meu de vedere sunt absolut hilare. Apple nu va vinde 200 de milioane de iPhone-uri in 2012 nici daca lanseaza un iPhone 5 revolutionar in luna iunie. Cifra este mult prea mare si nu cred ca Apple are capacitatea de a produce atatea dispozitive, asta in conditiile in care ar exista intr-adevar cerere pe piata.

   Sincer sa fiu cred ca Apple ar putea vinde cu maxim 50% – 70% mai multe iPhone-uri anul viitor dar asta numai daca va lansa un iPhone 5 cu adevarat grozav.