iOS 5.0.1 build 9A406 rezolva problemele cu semnalul pentru iPhone 4S!

   Acum doua zile Apple lansat iOS 5.0.1 build 9A406 pentru iPhone 4S, un build special care avea menirea de a rezolva cateva probleme extrem de deranjante pentru posesorii acestui terminal. Foarte multi utilizatori s-au plans de faptul ca terminalele iPhone 4S nu recunosc, cartelele SIM si Apple pare sa fi avut grija ca acest nou build sa rezolve aceasta problema insa nu doar atat. In changelog-ul pentru iOS 5.0.1 build 9A406 Apple specifica faptul ca terminalele iPhone 4S nu ar mai trebui sa piarda semnal in zolele in care semnalul este puternic, deci nu ar trebui sa mai vedeti mesajul No Service sau Searching.

   Iata changelog-ul pentru iOS 5.0.1 build 9A406 :

  • “Invalid SIM” or “No SIM Card installed” alert appears intermittently.
  • Status bar displays “No Service” or “Searching” in a location with good network coverage.

  Pentru a fi siguri ca oamenii rezolva problemele, cei de la Apple au publicat si pasii pe care un posesor de iPhone 4S trebuie sa ii urmeze pentru a face restore la noua versiune a iOS 5.0.1:

  1. Faceti backup iPhone-ului vostru cu iTunes sau iCloud. Desi Apple nu recomanda acest lucru, eu o fac si va recomand sa descarcati iOS 5.0.1 build 9A406 de aici pentru a fi siguri ca iTunes il foloseste.
  2. Deschideti iTunes, daca nu ati facut-o inca, conectati iPhone-ul la calculator si tinand apasata tasta shift(option pe Mac), apasati butonul Restore si alegeti ipsw-ul descarcat la pasul 1.
  3. Dupa restore reinstalati backup-ul desi recomandabil ar fi sa nu o faceti pentru a avea un sistem curat fara probleme “importate” prin backup.

   Cam atat. Dupa parcurgerea acestor pasi ar trebui sa aveti noul iOS 5.0.1 instalat si teoretic nu ar trebui sa mai aveti probleme cu semnalul sau cartela. Desigur ca multi au urmat pasii descrisi de Apple si o parte au confirmat ca solutia functioneaza insa o parte sustin ca inca mai au probleme deci astept sa imi spuneti voi cum evolueaza situatia.