Samsung acuza Apple de incalcarea a inca 4 brevete de inventie

   Ieri v-am spus ca Samsung a renuntat la procesul impotriva iPhone 4S in Germania recunoscand ca tehnologia pe care o credea incalcata este in fapt licentiata de Apple de la Qualcomm. Tot ieri Samsung a mai angajat doua noi case de avocatura si a actionat Apple in judecata pentru incalcarea a 4 noi brevete de inventie. Doua dintre aceste brevete sunt FRAND si doua nu iar unul dintre ele are legatura cu modul in care iDevice-urile afiseaza smiley-urile pe ecran. Apple avea deja 6 procese impotriva Samsung in Germania, acum il adauam pe acesta si probabil altele ce vor urma insa nu cred ca vreun membru al conducerii celor doua companii zambeste acum.

   Iata cele 4 brevete de inventie aparent incalcate de Apple :

  • European Patent 1679803: “Method for configuring gain factors for uplink service in radio telecommunication system”
  • European Patent 1720373 (B1): “Method and apparatus for reporting inter-frequency measurement using RACH message in a communication system”
  • Deutsches Patent 10040386: “Speech output device for data displayed on mobile telephone converts data from display into speech data for output via loudspeaker”
  • European Patent 1215867: “Emoticon input method for mobile terminal”

   Acum cu ajutorul a doua noi case de avocatura Samsung este mult mai  increzatoare in sansele sale de reusita, ramane totusi de vazut cum va raspunde Apple acestui noi proces. Am spus-o inca din luna aprilie si repet acum: Apple si Samsung se vor duela in instante pentru cativa ani buni insa cei care au cel mai mult de pierdut sunt clientii, adica noi.