iTunes Music Store cateva luni mai tarziu – tu l-ai utilizat?

  Pe 29 septembrie 2011 Apple lansa in Romania iTunes Music Store, un magazin din care putem achizitiona melodii ale celor mai populari artisti internationali dar si ale artistilor din Romania. De-a lungul timpului am urmarit evolutia iTunes Music Store-ului si am observat ca la inceput melodiile artistilor romani s-au regasit in topurile celor mai achizitionate melodii insa pe masura ce timpul a trecut lucrurile s-au schimbat. Daca va uitati acum la iTunes Music Store Romania veti observa ca in topurile celor mai cumparate/descarcate melodii exista numai artisti straini, semn ca pentru noi muzica autohtona nu prezinta un interes chiar atat de mare pentru a ne convinge sa o achizitionam.

  Eu unul nu am achizitionat decat o melodie din iTunes Music Store pentru ca nu obisnuisc sa cumpar muzica insa sunt curios sa aflu cati dintre voi au cheltuit bani in magazinul de muzica a celor de la Apple. Presupun ca ati cumparat mult mai multe aplicatii decat muzica de la Apple insa … cate melodii/albume ai achizitionat din iTunes Music Store?

26 COMENTARII

  1. Nu an luat nici o melodie măcar ca o iau moaca pe comp si o transfer pe tel. Consider inutil music store atat timp cat melodiile costa

  2. Mai multe! Ar fi frumos ca si la noi sa se implementeze ideea de a rasplati o munca, nu numai spre a fura ceva! Mai mult, acolo unde exista activitate, exista si interes asa ca nu va mai plangeri ca nu suntem printre cei civilizati la servicii atata timp cat furtul este meseria nationala!

  3. offtopic:mai e cineva care are probleme la accesarea itunes,sectiunea itunes store?
    primesc acelasi mesaj precum ca serviciul nu este accesibil din Romania.Am dezinstalat itunes si am instalat din nou,am dat sign out si m-am incris din nou,aceasi eroare……

  4. Eu am luat pana acum 7 albume si 20 piese, la 1€ merita fara discutie, este o diferenta enorma intre calitatea sunetului la piesele piratate si cele din iTunes Music Store.

  5. videoclipurile chiar mai bine le descarci de pe youtube…calitatea este mult mai buna…1080p nu 480p…daca ar fii full hd atunci ar merita sa zicem…si eu prefer sa cumpara dvd cu muzica…este calitate mult mai buna…este in jur de 1000kbps nu 320 a si in itunes music store…si macar stii ca ai acolo dvd…

  6. Am cumparat peste 300 de melodii ..imi este mai usor sa caut aici un album unde mai pui ca si calitatea este de studio toata muzica are 256kbps chiar sup unui cd original deci daca doresti calitate este cea mai buna solutie.

  7. si eu am luat app 20-30 de melodii. decat sa pierd timpu sa o caut pe net, prefer sa dau un search si sa dau 3 ron pe ea. stiu ca e calitate buna si altceva nu ma mai intereseaza.

  8. Am cumparat cam de 30-40e muzica pana acum, 5 albume cam asa plus ringtone si alert tone.
    Este bun, doar ca noi romanii suntem obisnuiti cu pirateria si torrent.
    Cand nu vor mai fi posibil toti vor trece la cumpararea albumului, merita si omul ala pana la urma sa fie platit..

  9. Eu nu vad rostul sa caut pe torenti o piesa care imi place. Daca ar costa 50 lei as zice dar la 3 lei….
    CD-ul din masina se aude altfel :))

  10. @Adrian aceeasi problema o am si eu,scrie in sectiunea search store numele oricarei aplicatii si te va duce la ia in app store , dupa apasa app store si merge(fa asta de fiecare data asa fac si eu).

  11. Cu siguranta. Am cumparat patru albume si cateva piese separata pana acum. Este un magazin accesibil, usor de folosit, decat sa caut pe torenti mai bine intru si cumpar melodia in doar cateva secunde. Este adevarat ca preturile sunt mari, dar esti mandru ca detii melodia, cu era pe vremuri cand detineai un CD original. Plus de asta si serviciul Genius functioneaza mai bine cu muzica originala.

  12. @Adrian, Steffan de cand au cazut id-urile si parolele parca acum 2 zile nici in ruptul capului nu vrea sa mearga, testat pe destop si 2 laptopuri, chiar nu stiu ce are appstorul pe iTunes dar deja m-am cam saturat .

  13. Eu am cumparat 3 albume si intentionez sa mai cumpar. Din cate am observat, si sper sa nu ma insel, muzica nu e protejata cu drm deci pot sa o ascult oriunde daca vreau. Am scapat si de cumparat cd-uri cu muzica din afara pentru muzica pe care sub nici o forma nu o gaseam la noi in magazine. E senzational si de apreciat ca Apple ofera destul de multe servicii (aproape toate) si in Romania. Microsoft si Google au uitat de noi, pacat pt. ca WP7 arata chiar bine.

  14. Am cumpărat două albume și intenționez să cumpăr în continuare. Calitatea mi se pare mult mai bună decât la cele piratate și la urma urmei nu sunt nici exagerat de scumpe.

  15. si nu se poate cumpara muzica online decat din itunes music store ? alte magazine online nu mai sunt ? nu ca as vrea sa cumpar … nu e asa greu sa cauti pe net (chiar pe youtube)
    @BYBY_TMG cand nu o sa mai fie posibil de luat muzica de pe torenti sau din alt aparte (ceea ce nu cred) nu o sa mai iau muzica deloc in nici un caz nu ma apuc de cumparat muzica … raman cu radio online