Peste un sfert dintre pozele captate de utilizatori sunt facute cu smartphone-uri

   “Cea mai buna camera este cea pe care o ai in buzunar” – este probabil una dintre cele mai cunoscute si mai adevarate afirmatii facute in ultimul an. Conform unui studiu publicat recent, 27% dintre pozele facute de utilizatorii din lumea intreaga au fost captate cu ajutorul smartphone-urilor. Cifra este in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cand doar 17% dintre poze erau facute cu smartphone-uri. Pe de alta parte pozele facute cu aparate fotografice clasice sunt mai putine, mai exact doar 44% dintre poze sunt facute cu ajutorul camerelor clasice si cifra este in scadere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

PORT WASHINGTON, NY, DECEMBER 22, 2011 – Smartphones are becoming the go-to device for many consumers who want to take photos and videos on the fly. According to leading market research company The NPD Group’s new Imaging Confluence Study, the share of U.S. consumers taking photos and videos on their smartphones has grown, while the camera and traditional camcorders share has declined. The percent of photos taken with a smartphone (Apple iPhone or any other smartphone) went from 17 last year to 27 this year while the share of photos taken on any camera dropped from 52 percent to 44 percent.

   Avand in vedere ca majoritatea smartphone-urilor au camere de macar 8 megapixeli si functie HDR este normal ca utilizatorii sa le prefere in detrimentul camerelor clasice. Este mult mai comod sa faci poze cu smartphone-ul pe care il ai tot timul la indemana decat sa porti o alta camera cu tine si multa lume pare sa creada asa. Probabil pana la sfarsitul anului viitor lucrurile se vor schimba si mult mai multe poze vor fi facute folosind smartphone-uri iar acest lucru este perfect normal.

3 COMENTARII

  1. Este si normal sa creasca , ca doar si calitatea camerelor din telefoane a crescut considerabil, iar telefoanele au devenit mai accesibile. Multe poze le surprinzi fara a avea la indemana o camera foto. Doar ca pozele de calitate nu poti sa le faci cu un telefon mobil si poate niciodata nu o sa putem face asa ceva. Ca doar nu degeaba costa obiectivele aparatelor foto mii de lei.

  2. O fi asa, insa eu am ratat o gramada de poze in Bratislava din cauza ca m-am incapatanat sa fac poze cu iPhone-ul. Norocul meu este ca sotia le “dubla” cu un aparat de 300 de lei. Oricat ar fi de buna camera de pe iPhone, nu se compara pozele in nici un moment. Cel putin cele facute seara sunt useless total.