Argentina blocheaza vanzarile de terminale iPhone

   America de Sud este o piata importanta pentru Apple chiar daca compania are destul de multe probleme acolo. Desi Foxconn produce terminale iPhone in Brazilia, preturile de achizitie a terminalelor importante de Apple din Asia sunt foarte mari si desigur ca vanzarile sunt mici. La aceasta problema adaugam si o decizie a guvernului argentinian de a interzice comercializarea terminalelor iPhone in propria tara. Decizia a fost facuta in ideea de a intari economia Argentinei si Apple este obligata fie sa construiasca o fabrica in Argentina fie sa faca un parteneriat cu un producator local pentru a fabrica terminale iPhone acolo.

Argentina has temporarily blocked sales of certain electronics including Apple’s iPhone and RIM’s BlackBerry in order to stabilize the country’s ailing economy, while suggesting that companies must build plants in the country to resume sales.

   RIM are exact aceleasi probleme precum Apple insa compania canadiana deja ia in considerare incheierea unui parteneriat cu un producator local de electronice. Este greu de crezut ca Apple va construi o fabrica in Argentina insa un parteneriat cu un producator local nu ar fi exclus desi ar fio miscare insa doar cei de la Apple stiu cat de oportuna este o asemenea miscare.