Video: Siri controleaza televizorul, Apple pregateste un sistem de recunoastere faciala

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SCr8gVoWAH8[/youtube]

  Pana la lansarea unui televizor fabricat de Apple si controlat de Siri avem un plugin pentru un proxy dedicat asistentului dezvoltat de compania din Cupertino. Plugin-ul permite utilizatorilor sa controleze un televizor dar sa si afle informatii despre filmele sau emisiunile care ruleaza in acel moment. Din pacate Apple nu pare dispusa sa implementeze asa ceva pentru iDevice-urile noastre decat daca totul va fi legat de un televizor care ar putea fi lansat anul viitor.

  Daca Siri nu este pe gustul vostru atunci poate sunteti interesati de un sistem de recunoastere faciala conceput de Apple pentru iDevice-urile noastre. Apple a gandit un iOS care se personalizeaza automat dupa preferintele utilizatorilor atunci cand le recunoaste fetele. Sisteme de genul acesta exista deja in Mac/PC-uri deci implementarea in terminale mobile ar fi urmatorul pas logic. Dupa ce iDevice-ul recunoaste un utilizator ii personalizeaza interfata, aplicatiile si setarile iar daca mai multi utilizatori folosesc acelasi iDevice fiecare va avea propriile setari.

Sisteme de acest gen ar fi trebuit sa apara deja in iDevice-uri insa vorbim despre brevete de inventie care probabil nu vor ajunge prea curand intr-unul dintre terminalele noastre.