Apple incearca sa inchida cel mai mare site de aplicatii piratate din lume

   De cateva luni de zile Apple lucreaza intens la blocaea site-ului Apptrackr.org, cea mai mare resursa de aplicatii piratate. Administratorii site-ului au anuntat astazi ca o parte dintre serverele care sustin infrastructura site-ului au fost mutate in tari unde legile privind drepturile de autor nu exista. Ei spun ca de cateva luni de zile Apple trimite notificari catre site-urile unde sunt hostate aplicatiile piratate cerand stergerea acestora si stim cu totii cat de convingatori sunt avocatii companiei americane. Cei de la AppTrackr au reusit sa isi mentina website-ul activ insa Apple pare extrem de hotarata sa ii inchida.

   Deocamdata cei de la Apptrackr au decis sa puna reclame in versiunea mobila a site-ului pentru a genera bani care sa acopere costurile mutarii serverelor in tari unde legea nu prea conteaza. Pana recent Apple a fost extrem de pasiva in legatura cu fenomenul piratarii insa iata ca acum compania lupta activ impotriva sa si s-ar putea sa aiba castig de cauza daca isi doreste intr-adevar acest lucru. Nici ultima solutie de untethered jailbreak nu este chiar atat de prietenoasa cu asemenea practici insa acolo lucrurile sunt mai simple.

   In concluzie, Apple a inceput lupta impotriva piratarii, ramane de vazut daca va putea sa o castige sau nu.

34 COMENTARII

  1. O simpla cautare pe google dupa ipa rezolva problema:) eu nu stiu vreo aplicatie care sa nu fi fost piratata pe orice sistem de operare.

  2. @Skarrian: Nimic, doar ca Apptrackr are o comunitate enorma in spate si nu cred ca un alt site ar putea strange asa ceva. Pentru a te lupta cu Apple ai nevoie de enorm de multi bani si nu cred ca baietii de la hackulo ii au.
    @Rar: Dezvoltatorii le sufla in ceafa.

  3. Nu inteleg de ce sunt asa ahtiati dupa bani…sunt pe primul loc in industria asta, si daca nu ma insel o proportie mica din clientii lor recurg la jb…mi se pare ca se exagereaza deja…

  4. Apple este obsedata de bani indiferent daca este cea care castiga cel mai mult din vanzarea aplicatiilor. Much like Blizzard. In curand cere taxa lunaea de utilizare a deviceurilor :)) who knpws ? :))

  5. Ce crezi zaone … ei nu dl ? :)) sau stai eticheta nu ne da voie … hai sa fim seriosi la ce salarii sunt in Romania dl de muzica, filme … respectiv aps in cazul de fata e inca cea mai la indemana solutie.Daca dispare apptracker vor creste altele deci e greu sa te batii cu asa ceva ,oricum ar fi apple nu se poate vaita ca nu face vanzarii si deci profit ,cred ca e doar o dorinta pentru si mai mult.

  6. Dar ce? Daca exista piratebay si demonoid nu inseamna ca poate trai si Filelist? Daca se transforma in tracker de torrente de apps nici naiba (scuzati expresia) nu mai poate opri fenomenul.

  7. Voi nu intelegeti un lucru, Apple probabil nu ar fi interesata sa blocheze fenomenul daca dezvoltatorii nu i-ar sufla in ceafa. Peste 10 milioane de iDevice-uri au jailbreak, sa spunem ca un sfert dintre utilizatorii lor pirateaza. 2.5 milioane de persoane care pirateaza aplicatii inseamna pierderi foarte mari. Romania e doar o pata pe harta lumii, dar SUA, Franta, Germania, China, Italia, Japonia, Spania, etc, sunt tari in care se simte. Revin, eu cred ca marile companii dezvoltatoare de aplicatii pun presiune pe Apple.
    E adevarat, fenomenul s-ar putea sa nu il poata opri dar nu comparati apptrackr cu thepiratebay si nici filelist. Thepiratebay a avut resurse foarte mari al dispozitie, apptrackr nu are. Daca oamenii nu cumpara aplicatii din App Store, oare vor dona pentru a tine apptrackr in viata? Eu nu cred.
    Apple face un “show of force” deocamdata si a reusit sa ingreuneze procesul de a descarca o aplicatie. Lucrurile nu se vor putea opri asa usor dar totul va fi ingreunat.

  8. atata timp cat serverul evgazduit in tari fara de legi in cest sens apple poate pupa drept in f$&@ fenomenul, aceeasi poceste ca si cu piratebay. an nou fericit

  9. Si daca eu acuma imi deschid un tracker de torrente ( ca hostul meu imi ofera nelimitat pentru 5£ pe an) pe care trebuiesc hostate doar torrentele, ce fonduri imi trebuie? Mai bag vreo 15£ in privacy si that’s it. Sau daca cineva care locuieste intr-o tara in afara legislatiei isi face un t,orrent tracker hostat acasa? Apple nu este asa puternica precum vrea sa para. Multe lucruri ii scapa din mana si nu au ce sa faca. Trebuie pur si simplu sa traiasca cu ideea.

  10. Yeah, costa mult mai mult, 1st, second Apple face iDevice-urile, Apple poate duce o lupta foarte dura cu tot ceea ce tine de jailbreak si piratare, cred ca ultimul an a demonstrat cat se poate de bine cum a schimbat Apple jocul. iPad 2 nu are o solutie de jailbreak de la 4.3.3 incoace.

  11. Oricum, (pentru ca nu pot edita postul anterior sa scriu acolo deci voi acrie aici) an nou fericit tuturor celor din comunitatea idevice.ro, fie ca anul care vine sa fie mai bun ca acesta si sa speram ca apare jailbreakul acela mult asteptat pentru iPad 2 🙂 Cya around!

  12. Atat timp cat ai cumparat un device poti sa faci ce vrei cu el. Poti sa-i schimbi sisistemul de operare, sa stai pe el, sa joci pinpong. Asta e jailbreaku, instalezi ce vrei cum vrei si e dreptul tau. Daca sunt aplicatii piratate pe alte sit-uri e problema lor. Cati dintre voi aveti antivirus platit sau office…

  13. Hi, eu cred ca e cel mai rau lucru, sa inchida apptrackr, cel putin pentru noi pentru romani, sa vad cine ar fi de acord sa plateasca 80E pentru Igo? Sau sa isi cumpere cu joc de 6E, cand poate sa il ea gratis, macar de un preview pentru aplicatii, nu stiu daca ati observat dar sunt unele aplicatii, mai ales de 0.99E, care sunt niste mari prostii, le cumperi si nu fac nimica, dar tu ai ramas cu banii dati, asa poti sa iti iei aplicatia gratis de pe installous, o testezi, si daca chiar vrei sa arati ca esti un om bun, o cumperi dupaia, dar macar stii ce contine…

  14. Mai bn sa aiba grija de jucariile lor si de ce idevice-uri mai scoate sa nu mai faca greseli ca la 4s ca se va duce la fund si daca tot ce va face de acum incolo va semana cu 4s sar putea sa mai vanda ei nimik sa lasa oamenii care muncesc din greu sa ne ajute si acum sincer daca ar fi sa dai bani pe orice chestie ei ar mai vinde terminale ohaaa asa ca eu cred ca incearca sa faca o mare prostie daca ii inchid sa isi vada de treaba lor acolo

  15. Mai bine si-ar vedea de carnaciorii lor de pe gratar sa nu se arda ca e jarul puternic. Niste jidani meschini si ahtiati dupa bani. Multa bafta in decadere scarbelor!

  16. Sunt de acord cu cea ce face apple, piraterie mai putina = applicatii si jocuri mai ieftine
    Daca ti-ai permis sa dai atatia bani pe un iphone, in mod sigur (ar trebui sa) iti permiti sa dai 3 lei pe un joc…

  17. Poate Apple sa se dea peste cap de 10 ori si nu va irosi decat timp, resurse si bani fara vreun rezultat concret. Au mai incercat si altii cu muzica, filme, soft, games etc. Ca poate nu vor mai fi la botul calului ca acum da, dar applicatii cracked vor exista cat timp va exista Apple cu al sau iOS

  18. Apple sa vada in primul rand de controlul calitatii produselor sale. Daca mai gafeaza in stilul IOS5/iPhone 4S vor ramane doar cu fanboys si cocalarii. Cine are nevoie de un smartphone pe care sa se poata baza, fara surprize va cauta sa-si implineasca nevoia in alta parte.

    Dupa ce isi rezolva problemele din ograda proprie poate sa se ocupe si de acest segment care fie vorba intre noi nu genereaza pierderi pt Apple (ganditi-va ca si un device jailbroken e totusi un device vandut cu profit serios). Cate aplicatii trebuie sa pirateze omul pentru a anula profitul Apple? Raspuns: in valoare de aprox 600 de dolari daca ne gandim ca din aceasta suma aprox jumatate e partea celor de la Apple, adica exact cat face Apple pe fiecare device vandut….

    Numai bine si un an nou fericit!

  19. @Cosmin, mare dreptate ai… si cel mai important nu inteleg nici eu de ce vrea Apple sa inchida un site care NU le pirateaza software`ul lor in nici un fel.

  20. Ma nene, asta e treaba moarta. N-au absolut nici o sansa sa lupte impotriva piratarii softurilor, cat or fi ei de Apple… Pirateria n-a murit dupa ce multe corporatii mega-puternice s-au luptat cu ea… si nici n-o sa moara la Apple.

  21. Praf in ochii , asta asa ca sa se testeze opinia publica vizavi de subiectul in cauza. Sunt o groaza de indivizi din Romania care un un iphone si nu au auzit in viata lor de internet , jailbreak sau de idevice.ro . Cine e dus cu capul ca sa isi cumpere un Igo cu 80euro pe iphone . Cu 80 de euro cumperi un gps hardware acceptabil , care are performante superioare unui iphone vizavi de gps. Iar procentul telefoanelor jailbreak in EUropa este intre 9 si 16 % . Si cum procentul smartphone apple a fost de 19% din piata totala smartphone , realizati rapid ca baietii isi dau multa importanta , o gandire aprofundata ar indica mai degraba o campanie inteligenta a celor de la apple de a-si face reclama. Dintr-o firma de 250 de ingineri cu varste intre 25-30 de ani , suntem 3-4 ingineri care avem iphone , in rest puzderie de nokia, samsung, lg .Ca sa nu mai spun ca am singurul iphone cu jailbreak . Asa ca asta miroase a publicitate de la distanta vizavi de apple , mai lipseste ca microsoft sa se ia de windows-ul fara licenta de pe calculatorul de acasa … Va doresc un an nou fericit , multa sanatate si sa dea Dumnezeu ca aceasta comunitate pasionata de apple sa fie din ce in ce mai numeroasa .

  22. Piraterie va fi tot timpul. Nimeni in aceasta lume nu o va putea dobora. Cred ca astia de la apple au fumat mult inainte sa deschida subiectul asta sau obiectivul asta.