Prima Pagina iPhone In cazul ecranelor touchscreen codurile PIN cu 3 cifre unice sunt mai...

In cazul ecranelor touchscreen codurile PIN cu 3 cifre unice sunt mai sigure decat cele cu 4 cifre unice

   Codurile PIN reprezinta o metoda foarte buna de a proteja un terminal nu doar impotriva hotilor ci si impotriva persoanelor care doresc sa “verifice” ce mai aveti voi prin terminal. Un cod PIN este format din 4 cifre si utilizatorii aleg cifrele care sunt introduse in COD, combinatia lor fiind lasata la discretia utilizatorilor. Un expert in securitate ne explica faptul ca aceste coduri PIN ar putea fi extrem de ineficiente in cazul ecranelor touchscreen deoarece simpla introducere a lor folosind ecranul le poate da oricaror persoane indicii cu privire la cifrele care intra in componenta codului.

    Daca va uitati la imaginea de mai sus veti intelege motivul din spatele avertismentului facut de expertul in securitate. El spune ca aecranele touchscreen actuale permit formarea unor pete de grasime in spatiile unde apasam noi pentru a introduce codul PIN si o persoana foarte atenta ne-ar putea ghici codul extrem de usor. Expertul sustine ca un cod format din 3 cifre unice este mai sigur decat unul format din 4 cifre unice deoarece repetarea unei cifre poate genera probleme in ghicirea codului. Sincer sa fiu ideea prezentata de el este corecta insa sansele ca pete de grasime sa se formeze in locurile in care tastati codul PIN si ele sa ramana acolo sunt foarte mici.

 • KFF

  Si daca tastezi codul dupa ce ai mancat o șaoarmă ?

 • KFF

  Si ca sa nu va chinuiti tare cu mine va zic de pe acum PIN-ul : 3310

 • dr_junior1980

  Eu il zic si pe ala de la card : 8751
  La idevice e 1234.

 • adi

  este o tampenie ,am deblocat telefonul si nu mai apas pe nimic?
  exista amprente pe tot displeiul nu doar unde sunt cifrele pt pin

 • ChDanny

  @KFF : 3310 ma duce cu gandul la glumele cu nokia 3310 :))))

 • george1

  Asta e in cazul in care ai tot timpul o laveta dupa tine , sa ai ecranul curat tot timpul inainte de introducerea codului.

 • Richard

  Deci expertul sustine ca este mai usor sa ghicesti 4 cifre decat 3 din acele pete? Mda, si cine l-a facut expert pe dansul, sau e autodeclarat?

 • mihailco

  Dar dupa ce introduc pin-ul ii dau expertului telefonul sau il las sa-i faca poze ?

 • Nu e adevarat!
  Daca e sa o luam matematic pentru 3 cifre ar fi 1000 de combinatii, iar pentru 4 cifre ar fi 10000 de combinatii de numere, deci un cod de 4 cifre e mult mai bun decat unul de 3.

  Si chiar daca pe ecran ar fi urme de shaorma, si alte chestii, tot ar fi mai greu de dat seama care-s cele 4 cifre (16 posibilitati) decat in cazul a 3 cifre ( 9 posibilitati).
  Asa ca expertul lui peste a facut o mare greseala.

 • vlad

  @Alexandru : se refera la 3 cifre unice , nu la un pin format din doar 3 cifre , adica ceva gen 3310 in loc de 2310 si asa cred ca ajungi la 81 de posibilitati

 • sk

  Poate la celelalte telefoane. Eu sunt uimit de cat de rezistent este ecranul de 4/4s cand vine vorba de grasimi. Ma uit la telefoanele prietenilor si mi se face scarba cand vad ecranul androizilor.
  Am si ipod touch 4, dar nu are acelasi tratament impotriva grasimilor cum are 4 sau 4s.

 • sk

  Hotu are sanse mai mari sa afle codu hipnotizandu-ma decat sa se holbeze la ecran :))

 • Tibby

  Nu e cumva un expert englez?:))) este recunoscuta “agerimea” lor:)))

 • Soulyd

  “expertul” acesta este 100% autodeclarat, chiar daca sunt 4 urme de grasimi pe ecran este mai greu sa ghicesti decat daca este din 3, ca oricum nu se stie cu care se incepe codul chiar daca este unu peste 3 in linie!

 • Dan

  @Alexandru Nu ai inteles corect ce spune in articol. E vorba de 3 cifre unici intr-un cod pin. De exemplu 0001, sau 0100.