Apple are o politica foarte ciudata in ceea ce priveste ajutarea clientilor in recuperarea iPhone-urilor furate

15

   Acum cateva zile un canadian a realizat ca iPhone-ul sau a fost furat in timp ce el se afla cu prietenii la un bar. Omul a contactat operatorul de telefonie mobila, a blocat cartela din terminal si desigur ca iPhone-ul a devenit inutilizabil. Vazand ca iPhone-ul nu mai poate fi folosit, hotul a facut o programare la un magazin Apple pentru a schimba terminalul cu unul deblocat. Adevaratul proprietar a primi email-ul prin care programarea a fost confirmata si vazand ca are o sansa la recuperarea terminalului a sunat la Apple. Din pacate cei de la Apple nu au dorit sa il ajute in vreun fel, nici macar sa suspende programarea pana la finalizarea unei anchete a politiei.

[Barkley] called the store to tell them that the person who showed up for that appointment would probably be carrying his stolen phone. Perhaps, Barkley asked the clerk on the phone, Apple might want to notify mall security? Barkley was told it is Apple policy not to get involved in such matters.

   Ajutorul a venit din partea politiei care investiga deja furtul iPhone-ului si care a reusit sa preia de la Apple terminalul furat si readus in service. Problema este ca hotul a primit un alt iPhone decodat de la Apple fara ca vreun angajat al companiei sa anunte in vreun moment politia pentru a aresta persoana in cauza. Chiar si asa utilizatorul caruia i-a fost furat iPhone-ul si-a primit dispozitivul inapoi insa Apple a pierdut cateva sute de dolari si cateva “puncte de imagine” oferind un iPhone decodat unui hot.

Detectives called Barkley to tell him he could pick up his phone at the police station. It turns out someone did come in with the phone – before Barkley and the police arrived – with a story about buying it from a friend of Barkley’s uncle, only to find the phone didn’t work. In fact, it wasn’t working because Barkley had had the service disconnected.

The Apple clerk at the Genius Bar assumed it was a phone malfunction, and seemingly without checking to make sure, handed the man a brand new phone and put Barkley’s stolen phone in the back, to be sent off for servicing.

   Politica adoptata de Apple in asemenea cazuri este mai mult decat discutabila. Apple nu putea da crezare propriului client in lipsa unor dovezi de la politie insa cred ca angajatii ar fi trebuit sa cheme reprezentantii politiei locale atunci cand presupusul hot a intrat in magazin.  Acest lucru nu s-a intamplat si mai mult ca sigur acesta nu este singurul caz in care cineva a ramas cu un gust amar dupa o asemenea experienta.