Tutorial: Modifica GTA III pe iPhone si iPad fara a face jailbreak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fgqh0IhP5FI[/youtube]

  GTA III pentru iDevice-uri a fost lansat luna trecuta in App Store si jocul reprezinta un port al versiunii pentru console. Partea buna a acestui lucru sta in faptul ca noi putem modifica aproape orice componenta a GTA III folosind site-urile special facute pentru fanii seriei Grand Theft Auto. Partea cu adevarat interesanta sta in faptul ca putem modifica aplicatia din iDevice-urile noastre chiar si fara a efectua un jailbreak deci va puteti personaliza GTA-ul dupa bunul plac.

  In cele ce urmeaza va voi arata cum sa modificati jocul GTA III si ar fi bine sa urmati totul exact cum este explicat altfel procesul nu va functiona.

  1. Descarcati iExplorer pentru Windows/Mac. Descarcati IMG Tool pentru Windows sau Crossover pentru Mac.
  2. Dupa ce ati instalat programele puteti accesa unul dintre urmatoarele site-uri unde veti gasi tot felul de mod-uri pentru GTA III : 1, 2, 3.
  3. Conectati iDevice-ul vostru la calculator si deschideti iExplorer.
  4. Folosind iExplorer navigati catre: Apps>com.rockstargames.gta3ios>gta3.app. Aici cautati fisierele gta3_pvr.dir si gta3_pvr.img pe care le veti copia in calculatorul vostru si le veti sterge in iDevice.
  5. Acum folosind IMG Tool sau Crossover deschideti fisierul gta3_pvr.img in care veti copia fisierele pe care doriti sa le modificati. Pentru acest tutorial vom modifica o masina. Descarcati acest fisier de aici si dezarhivati-l in calculatorul vostru. Acum reveniti la fisierul gta3_pvr.img deschis cu IMG Tool si cautati fisierele manana.dff si manana.txd pe care folosind optiunea Coomands>Extract a IMG Tool le veti extrage in calculatorul vostru. Dupa extragere stergeti-le din imaginea deschisa in IMG Tool. Acum dezarhivati mod-ul prezentat de mine si in imaginea deschisa adaugati fisierele manana.dff si manana.txd folosind Coomands>Extract iar apoi executati Commands>Rebuild Archive.
  6. Dupa ce procesul de refacere a arhivei a fost terminat copiati inapoi in iDevice-ul vostru fisierele gta3_pvr.dir si gta3_pvr.im pe care le-ati sters la pasul 4. Ele trebuie copiate tot in Apps>com.rockstargames.gta3ios>gta3.app.

   Daca ati urmat pasii de mai sus cu strictete atunci in GTA III vechea masina manana ar trebui sa fi disparut si in locul ei ar trebui sa vedeti un Ford V8 Sedan din 1980.

Thanks to O.

19 COMENTARII

  1. referitor la gta 3… Si voua pe iphone 4 va merge cam laggy mai ales cand conduceti?
    mentionez ca jocul este descarcat din appstore. O fi de la mobilesubstrate?

  2. Si la mine tot laggy este pe i4… oricum nu sunt prea pasionat de gta 3 avand in vedere ca ma jucam acum multi ani cand chiar imi placea… acum sa imi pierd vremea cu el… nu are rost. prefer un shooter ceva 🙂

  3. Am gasit rezolvarea:pentru cei cu procesor A4 schimbati OLD_Pvr.dir si OLD_PVR.IMG exact ca la gta3_pvr.dir si gta3_pvr.dir(cred ca au facut asa ca sa nu omoare procesoru cu totul 🙂 )

  4. si daca iti zic ca nu am 4s ?:)) stiu doar ca pe galaxy s2 care e dual core se misca cursiv , deci si pe 4s ar trebui sa se miste la fel …

  5. Mersi mult de tot, am urmarit pasii si merge perfect 🙂

    Am o alta intrebare care sunt toate numele modelelor de masini ,adica care pot fi inlocuite , daca ai putea raspunde ar fi super

  6. mie nu imi merge jocul,il am din appstore,am itouch 4 ios 5.0.1 jb,si dupa ce se incarca prima data si da sa ruleze primul clip cu jaful da crash…am dezinstalat instalat jocul de n ori…fara solutii….cand am luat jocul din installous,macar ajungeam pana la prima misiune 😛

  7. acum imi merge jocul,mai iese el din cand in cand,dar rareori…dar nu reusesc sa schimb masina,tot aceea ramane…cine ma poate ajuta,poate prin teamviewer,sau ceva?va rog frumos,cei care au reusit sa ii ajute si pe ceilalti 😀

  8. “Ok i have good news and bad news.
    The good news i got a fix.
    The bad news. You better not do it because your game will crash if your MODDDED car has damage.
    This is only on the single core idevices. This is because it uses an extra file

    So for people who the fix.
    Search in the app for OLD_VEH.dir and the corresponding img
    If you have replaced the Kuruma in the gta3_pvr.img you have to delete the kuruma files in the OLD_VEH.img and rebuild. Then copy the .dir and .img back to have your modded car.

    This is because the A5 powered (iPad 2 and iPhone 4S) use the car files in the gta3_pvr.img and the A4 powered uses the old_veh.img

    I didnt try to put any modifiaction mod but since they are the same (A5 and A4) it may work to replace buildings. I will try to fix the crash bug. As for now close all apps in the Multi-Tasking bar and if you have an RAM increaser use that to.

    Greetz Jordi” pentru ce-i carora nu li se inlocuieste masina. Pentru iPhone 4!