Windows Phone OS a luat nastere multumita iPhone-ului

   Inainte ca Apple sa se gandeasca sa aduca pe piata sistemul de operare iOS, Microsoft avea de cativa ani buni smartphone-uri care rulau Windows Mobile. iPhone-ul a schimbat extrem de mult piata terminalelor mobile si cei de la Microsoft au realizat destul de tarziu acest lucru insa in anul 2008 au luat decizia de a renunta complet la Windows Mobile si de a construi un sistem de operare nou care sa concureze cu iPhone-ul. Spre deosebire de Samsung care stie cel mai bine doar sa copieze, cei de la Microsoft s-au gandit sa faca un sistem de operare mai bun dar totusi usor diferit. Pana acum eforturile lor nu au fost in zadar deoarece Windows Phone OS este un sistem de operare promitator, inca nepregatit ca concureze din toate punctele de vedere cu iOS si Android insa Microsoft lucreaza intens la imbunatatirea sa.

Apple created a sea change in the industry in terms of the kinds of things they did that were unique and highly appealing to consumers. We wanted to respond with something that would be competitive, but not the same. Once the iPhone exploded into the marketplace, Microsoft executives knew that their software, as designed, could never compete. We had hit bottom. This boulder comprised of Apple and Blackberry rolled on our arm,. Microsoft sat there for three or four years struggling to get out.

   Apple cu al sau iPhone a schimbat complet fata industriei de terminale mobile si cei de la Microsoft merita toate laudele pentru modul in care au incercat sa raspunda provocarii lansate de Apple. Google a copiat in Android OS cat a putut din iOS insa Microsoft a vrut sa face ceva diferit si parteneriatul cu Nokia ii va ajuta sa dezvolte Windows Phone poate la cotele la care era dezvoltat Windows Mobile.