Prima Pagina Android Windows Phone OS a luat nastere multumita iPhone-ului

Windows Phone OS a luat nastere multumita iPhone-ului

   Inainte ca Apple sa se gandeasca sa aduca pe piata sistemul de operare iOS, Microsoft avea de cativa ani buni smartphone-uri care rulau Windows Mobile. iPhone-ul a schimbat extrem de mult piata terminalelor mobile si cei de la Microsoft au realizat destul de tarziu acest lucru insa in anul 2008 au luat decizia de a renunta complet la Windows Mobile si de a construi un sistem de operare nou care sa concureze cu iPhone-ul. Spre deosebire de Samsung care stie cel mai bine doar sa copieze, cei de la Microsoft s-au gandit sa faca un sistem de operare mai bun dar totusi usor diferit. Pana acum eforturile lor nu au fost in zadar deoarece Windows Phone OS este un sistem de operare promitator, inca nepregatit ca concureze din toate punctele de vedere cu iOS si Android insa Microsoft lucreaza intens la imbunatatirea sa.

Apple created a sea change in the industry in terms of the kinds of things they did that were unique and highly appealing to consumers. We wanted to respond with something that would be competitive, but not the same. Once the iPhone exploded into the marketplace, Microsoft executives knew that their software, as designed, could never compete. We had hit bottom. This boulder comprised of Apple and Blackberry rolled on our arm,. Microsoft sat there for three or four years struggling to get out.

   Apple cu al sau iPhone a schimbat complet fata industriei de terminale mobile si cei de la Microsoft merita toate laudele pentru modul in care au incercat sa raspunda provocarii lansate de Apple. Google a copiat in Android OS cat a putut din iOS insa Microsoft a vrut sa face ceva diferit si parteneriatul cu Nokia ii va ajuta sa dezvolte Windows Phone poate la cotele la care era dezvoltat Windows Mobile.

 • KFF

  Si tot din cauza iPhonului va muri , marketshare-ul Windows Phone fiind in scadere , sau cum le place unor analisti sa zica asta mai frumos : e intr-o crestere negativa 🙂

 • CalinC

  poate cu lansarea wind.8 situatie se va schimba,in sensul ca vor face si aplicatii compatibile cu smart-urile si tabletele care au wind,mobile…ceva in genul celor de Apple…acum va depinde cit reusite si compatibile vor fi,in speranta ca nu for fi intr-un continuu beta…

 • IenCristi

  Ma bag si eu in discutie, am o experienta in “lumea acestor aparate de vorbit si navigat…” , totusi dupa vorba FIECARE CU GUSTURILE LUI, cum pusca lu bunicu au facut interfata aceea asa de urata ? cu acele patrate…? Nu am butonat foarte mult un WP7 dar suficient sa urasc acea interfata. Daca se lauda ca merge smooth ca iOS, clientul nu prea merge cu urechea direct la asta ci prima oara e impactul cu meniul, lasand la o parte fizicul telefonului. Vreau sa zic ca majoritatea clientilor mei s-au uitat mirati la acel meniu care e unul ugly, sa fie doar clientii mei mai scrantiti ? Sunt si eu scrantit ?
  Sincer si eu m-am saturat de meniul simplu al iOS-ului dar de multe ori spun ca e practic si simplu, exact pentru a-ti usura munca, cred ca as avea nevoie in iOS doar de niste shortcut-uri in Not.Center cu WIFI,3G,GPS si inca cateva, in rest e ok, sau aproape ok. Asteptam urmatoarea schimbare a iOS-ului 🙂

 • iphone

  În 2008 aveam un Nokia N95 8 gb era un telefon bun la vremea respectivă pîna în februarie 2009 cînd am cupărat primul iphone 3G 16 gb .Apple acum este pe val dar în 5 ani maxim nu o să mai vorbim de ei exact cum nu mai vorbim nici de N95.Pariu!

 • A.S.C™

  @zaone cu titlul asta : Windows Phone OS a luat nastere multumita iPhone-ului cam aberezi-

 • Abereaza directorii de la Microsoft atunci pentru ca ei au spus ca au luat decizia de a face Windows Phone OS ca raspuns la iPhone.

 • Drewas

  Peste 5 ani, Apple tot pe val va fi, dar cu alte produse lansate.

 • Crusher

  Sincer, mie-mi place WP7 mult. Mi se pare foarte intuitiv si user-friendly. Dar de ce nu am un telefon cu WP? Pentru ca m-a cucerit iPhone-ul inca de la inceput si am investit mult in el.

  Acum, imi place Lumia, ca si telefon cu WP. Dar pentru mine, nu ar putea sa-mi inlocuiasca iPhone-ul, ci doar daca as avea nevoie de un alt telefon pentru o alta retea.

 • Tigris Regalis

  WP7 are un aspect primitiv, ieftin și, peste toate, FUGLY. Yuck! Pe vremuri, îmi plăcea interfața de Windows Mobile, chiar arăta a mini-calculator, însă acum vor neapărat să bage pe gâtul tuturor interfața asta urâtă cu căsuțe insipide, chiar și la noul Win 8, așa că nu-i văd bine pe cei de la MS – cine va da bani să treacă la interfața asta urâtă pe mobil sau pe PC?

 • mode

  eu unul cu siguranta voi da,cand va aparea un smartphone potent cu win8 phone,de 5 ani acelasi ios obosit si ma intrebi de ce as vrea sa utlizez interfata asta noua si frumoasa?

 • ce aberatie …..