Prima Pagina Apple Apple, Nokia si RIM ar fi oferit serviciului secret indian metode prin...

Apple, Nokia si RIM ar fi oferit serviciului secret indian metode prin care sa spioneze terminalele mobile vandute in India

   Recent serverele serviciului secret indian au fost sparte si cateva documente foarte interesante au fost date publicitatii de catre hackerii care au obtinu acces la informatiile de pe respectivele servere. Conform celor de la ZDNet, Apple, Nokia si RIM ar fi oferit serviciilor secrete indiene o modalitate prin care pot fi interceptate convorbirile si informatiile trimise de pe telefoanele mobile produse in regim propriu. Se pare ca Armata indiana a folosit informatiile oferite de cele trei companii pentru a spiona o conferinta la care au participat reprezentanti ai SUA si China iar totul pare sa fi fost un adevarat succes.

The documents claim the existence of a system known as RINOA SUR. While I did not find what SUR stands for but RINOA is RIM, NOkia and Apple. And this is where things start to get very interesting, according to the set of documents, the RINOA SUR platform was used to spy on the USCC—the US-China Economic and Security Review Commission. Let’s take a moment for that to digest. 

   Se crede ca accesul la sistemul de operare al terminalelor produse de cele 3 companii ar fi fost oferit dupa ce guvernul le-ar fi amenintat cu interzicerea comercializarii propriilor produse pe piata indiana. E greu de crezut ca Apple ar fi fost de acord cu asa ceva insa deocamdata se pare ca nu a prea avut de ales si decizia lor este, dupa mine, gresita dar numai daca este adevarata. Problema este ca adevarul noi nu il vom afla vreodata pentru ca toate cele 3 companii nu vor recunoaste in mod public faptul ca au permis guvernului unei tari sa isi spioneze fara restrictii proprii cetateni dar si oficiali de rang inalt ai altor tari.

 • mode

  Zaone ma amuza felul in care le iei apararea celor de la apple,saracii nu au avut de ales,ce era sa faca:),no offense.
  La fel si eu nu am de ales,nu am ce sa fac decat sa le piratez aplicatiile,sper ca nu se supara pe mine,ca nici eu nu ma supar cand sunt spionat:)

 • Well am spus ca decizia mi se pare proasta dar cred ca tu ai citit selectiv si ai aruncat un comentariu. Cat despre piratare, e alegerea ta, nu ma intereseaza pe mine ce faci si nici nu ma intereseaza sa promovez modurile prin care se poate face lucrul asta.

 • Rely

  corect spus 🙂

 • mode

  Stiu ca nu te intereseaza,am citit si tot postingul tau in care ai dezaprobat in opinia ta,dar tot opinia ta a fost ca poate nu au avut de ales,eu doar am scos aceste aspecte,care in opinia mea mi sau parut hai sa zic,comice(triste),atat.

 • Deci tu aia ales in mod selectiv ce ai vrut si acum vii sa ma iei peste picior. Cool, keep it up.

 • mode

  dar ce te ataci bai nene,numai peste picior te vezi luat,de unde le scoti nu stiu,hai ca tac ca ma banezi iar..

 • “eu doar am scos aceste aspecte,care in opinia mea mi sau parut hai sa zic,comice(triste),atat.” – seems like somebody is acting up.
  Nu te-am banat inca, dar daca ma iei peste picior in continuare o fac, ma lasa rece oamenii care nu au ceva de spus si se rezuma la atacuri la persoana.

 • mode

  neavand unde sa scriu intreb aici,de ce la postingul azi de inplinesc 5 ani de la primul iphone nu imi apar postingurile,am postat 2 pana acum si sunt de aproape 2 ore si nimic:(

 • Pentru ca vorbesti despre metode de a pirata. Sistemul filtreaza si sterge automat comentariile care prezinta metode prin care se pot pirata aplicatii.