Apple nu participa la CES dar isi trimite vicepresedintele pentru a inspecta produsele concurentei

    Desi Apple nu participa la CES de cativa ani buni, compania monitorizeaza cu atentie toate produsele prezentate de catre competitorii sai si prezenta lui Greg Joswiak la CES 2012 demonstreaza acest lucru. Ieri vicepresedintele diviziei de marketing pentru iDevice-uri a fost vazut inspectand standul celor de la Sony insa cand a fost intrebat in legatura cu motivele prezentei sale la CES a raspuns, nu prea fericit ca a fost descoperit, ca el a venit sa vada modul in care alte companii isi prezinta produsele in cadrul conventiei.

Joswiak said he was interested in how other companies present their products at events such as CES, from things like booth layout and aesthetics to which products are highlighted within a company’s booth. He seemed less than impressed with Sony’s booth but didn’t really want to get into a lengthy discussion.

   Pe langa cercetarile lui Joswiak, se pare ca si alti membri ai companiei Apple au chestionat jurnalistii in legatura cu tehnologiile prezentate la CES 2012. Oamenii companiei doresc sa stie parerile jurnalistilor in legatura cu tehnologiile prezentate acolo insa sunt de asemenea interesati sa afle detalii in legatura cu produsele care au fost sau urmeaza sa fie prezentate. Era normal ca Apple sa faca asa, anul trecut compania a lansat iPad 2 dupa ce toti producatorii de tablete si-au lansat produsele la CES iar anul acesta istoria se va repeta, Apple asteptand sa vada ce aduce concurenta nou pe piata pentru a vedea catre trebuie sa ofere in noua sa tableta.

23 COMENTARII

  1. Asta e o decizie de 2 lei,sa nu participi la CES,este cel mai mare targ din lume,cu siguranta lucrurile de la anul se vor schimba,ca nu mai este steve jobs,iar cei din conducerea apple sunt mai luminati,nu mai sunt asa incuiati la minte….
    Neparticiparea la CES te pune intr-un con de umbra,iar apple si-a dat seama acum de la trimis pe asta acolo,am curaj sa fac pariu ca la anul va fi prezenta:)

  2. Decizia de a nu participa are cu totul alte motive. Chestiile aia cu “incuiati la minte” si “ii pune intr-un con de umbra” le vezi tu dar think outside the box si o sa vezi cum stau lucrurile in realitate.

  3. @mode Daca ai sta putin sa te gandesti de ce Apple nu participa la CES ti-ai da seama ca totul e marketing! Apple vine la CES “in control” isi noteaza cum stau lucrurile, o mana de oameni destepti le pun cap la cap si uite asa scoate un produs uimitor il prezinta bine si gata SUCCESUL!! Si pana la urma ce sa caute la CES de ani de zile nu merg la CES si le merge bine. Deci de ce crezi ca anul viitor isi vor face prezenta?!

  4. Aha mihalache am inteles de ce nu vine la ces,pentru ca deja sunt,daca vicepresedintele este acolo,mai vin vreo cativa angajati,nu multi doar 250,au copiatoarele la ei,trag putin cu ochiul in stanga in dreapta,si peste 2-3 luni vedem minunea copiata,pardon inovata de la ces,am inteles acum,multumesc mihalache,dar tot pun pariu ca la anul va fi acolo.

  5. @mode: Orice ar spune lumea tu tot pe a ta o vei tine si nu vei recunoaste ca Apple face ceva destept si o vei tine pe a ta cu Samsugii. Asta e obiectivitate nene si mai spune lumea ca eu nu sunt obiectiv.

  6. Asta am inteles zaone din ce mi-a explicat colegul mihalache,cu samsugii,cu ne samsugii,asa stau lucrurile din cate vad,nu inteleg ce imi imi repeti obsesiv samsung.

  7. Da de copiatori,si din cate observ apple si-a trimis vicepresedintele si vreo 250 de copiatoare,angajati am vrut sa spun,ai dreptate aici:)

  8. Pai aici o iei deja pe aratura. Apple si-a trimis oamenii sa spioneze, toti fac asta. Daca Apple va copia ceva sau nu vedem cand apare iPad 3 si iPhone 5. Pana atunci tot ce spui tu e simpla trollereala.

  9. Hai ma zaone daca pentru tine ces inseamna porcarii de folii si nu stiu ce carcasa….baga si tu o stire importanta,despe vreun telefon nou aparut,tableta,tv,laptop,etc…

  10. Sunteti culmea. Parerea mea este ca daca apple venea odata cu ceilalti la ces, nu mai aveam vreo urma de indoiala cu privire la “apple nu se uita in curtea vecinului cand scoate un produs”. Oricat ati fi impotriva clonarilor, apple nu poate inova mai mult decat ceilalti si cu siguranta trage cu ochiul la produsele concurentei pentru a veni cu produsul lor.

  11. Lol, pai accesoriile pentru iDevice-uri sunt foarte interesante si se vand bine iar aici vorbim in principal despre produse pentru iDevice-uri nu despre plasticarii verzi 😉 Nu stiu ce exista pentru Android ca nu ma intereseaza. Televizoarele nu sunt domeniul meu. Telefoanele prezentate acolo nu ies cu absolut nimic in evidenta, sunt banale, la fel si tabletele, exceptie fac una de la Acer si doua de la Asus despre care am scris. Problema e ca nici alea nu au un WOW factor.
    Majoritatea smartphone-urilor/tabletelor Android prezentate pana acum sunt extrem de neinteresante. In afara tabletei quad-core de 250$ nu exista concurenta pentru iPad 3 la CES. Nici pentru iPad 2 nu prea exista.

  12. Nu va mai certati degeaba, parerea mea este ca fiecare are dreptate in felul lui…APPLE presenta sau nu la CES, copiaza sau nu de la altii tot cele mai multe vanzari au, cel mai mare profit si nu in ultimul rand CLIENTI FIDELI. Bravo lor. “asa incuiati la mine si in umbra conului” sunt in Top. (eu nu cred ca apple copiaza de la cineva) faceti comparatie la design si functionalitae…

    fiecare isi cumpara ce-i place, ce crede ca e mai bun. pot spune ca am avut iphone de la primul pana la 4 (inca nu am un 4s). intre timp am schimbat tot felul de telefoane de toate (nokia, galaxyS, galaxyS2, xperia arcS, blackberry, htc). fiecare dintre ele mi-au placut. dar tot la iphone m-am intors. chiar inainte de Craciun mi-am recumparat pentru a 3-a oara iphone4.

  13. Apple nu au ce prezenta la CES pt ca e prea devreme si ei fac putine produse. Toti merg acolo pt a inspecta noile inovatii si nu neaparat sa copieze.

  14. Oricum daca ar prezenta nu si-ar ma da lumea interesul inainte de lansare pentru ca s-ar sti deja ce urmeaza sa lanseze. Si nu au o gama asa de mare incat sa zici ca nu stii ce vor urma sa scoata 🙂 /Din punctul meu de vedere fac bine ceea ce fac ei acum, sunt destui fan apple care cumpara de regula orice iese nou apple.

  15. DOAMNE. Pai mai ce e asa greu?. Ganditi putin: Dc sa mearga si APPLE sa isi prezinte produsul impreuna cu ceilalti (unei lumi intregi),,, cand poate sa il prezinte SINGUR (unei lumi intregi)!. Astfel stant toata lumea cu gura cascata apreciint produsul (wow) si DOAR ACEL PRODUS. In concluzie: “de ce sa aratam lumi ceea ce avem impreuna cu alti cand putem arata lumi doar produsul nostru si captarea atentiei doar pentru noi!!!!!!!!!!“

  16. Foarte simplu,de ce sa participi la un concurs unde sunt mai multi concurenti si sa te chinui sa castigi cand poti sa participi singur la concursul tau si atunci stii sigur ca vei iesii castigator,ca doar esti singurul concurent…