Prima Pagina Apple Apple publica lista furnizorilor de componente pentru produsele sale

Apple publica lista furnizorilor de componente pentru produsele sale

   In aceasta seara compania Apple a publicat lista celor 156 de companii care furnizeaza 97% din serviciile necesare pentru fabricarea produselor companiei. Anual Apple face sondaje in fabricile partenerilor sai verificand 8 segmente cheie ale functionalitatii acestora : politica anti-discriminatorie, prevenirea muncii involuntare, asigurarea unui tratament egal angajatilor, politica privind protectia angajatilor minori, politica privind prevenirea angajarii minorilor fara drept de munca, politica privind respectarea orelor de munca, politica privind salariile si beneficiile salariale si politica privind libertatea de asociere.

In 2011, we conducted 229 audits throughout our supply chain — an 80 percent increase over 2010 — including more than 100 first-time audits. We continue to expand our program to reach deeper into our supply base, and this year we added more detailed and specialized audits that focus on safety and the environment.

   In 2011 Apple a facut audiat cele mai multe fabrici ale partenerilor sai si a descoperit ca in cateva zeci dintre ele existau nereguli in tratamentul oferit angajatilor. Multe dintre fabricile Apple isi tin angajatii peste program si nu le respecta drepturile oferite prin contractul individual de munca insa nu le respecta nici drepturile salariale. Avand in vedere ca Apple are multi parteneri cu fabrici in China era “normal” sa descopere foarte multe nereguli intr-o tara in care angajatii de la Foxconn protesteaza in aproape fiecare saptamana.

93 facilities had records that indicated more than 50 percent of their workers exceeded weekly working hour limits of 60 in at least 1 week out of the 12 sample period. At 90 facilities, more than half of the records we reviewed indicated that workers had worked more than 6 consecutive days at least once per month, and 37 facilities lacked an adequate working day control system to ensure that workers took at least 1 day off in every 7 days.

   Ca ori si ce alta companie de pe glob, Apple este interesata sa faca bani prin orice metode si proiecte de acest gen au rolul de a da opiniei publice impresia ca angajatii sunt important insa realitatea este alta. Nu prea multe se vor schimba chiar daca Apple si-ar dori cu adevarat acest lucru insa este util sa aflam unde anume sunt problemele. Mai jos aveti lista celor 156 de companii partenere ale Apple.

 • Toma

  Si Corning unde este?
  Am spus eu ca nu folosesc Gorilla glass.

 • Steve Jobs l-a convins pe CEO-ul Corning sa faca Gorilla Glass.

 • real

  @zaone in china exista inca sclavagism modern,din pacate
  degeabavrea sa para “corecta”
  corporatiile conduc lumea si apple nu face exceptie

 • undisput

  De acuma incolo ca pana acuma…..o imitatie de Gorilla Glass, ca se crapa prea usor display-ul spre deosebire de concurenta care chiar foloseste Gorilla.

 • MSlv

  “In aceasta seara compania Apple a publicat lista celor 156 de companii care furnizeaza 97% din serviciile necesare pentru fabricarea produselor companiei.”

  deci mai sunt si alte firme care asigura restul de 3%

 • Florin.S

  Apple este ca si politicienii din RO, vorbesc de binele nostru dar nu dau doi bani pe noi decat in campanii. Apple nu face opere de caritate, la fel cum nici SJ nu a facut. Asa ca … doar vorbe.

 • Andrei

  Deci 3% din idevice-uri e Apple adevarat :))

 • onu

  @real: Doar in China? In toata lumea. Doar ca nu deschidem “ochiile”.

 • Tigris Regalis

  @Andrei: Adică a cumpăra de la furnizori înseamnă la tine a falsifica?! Atunci toate restaurantele care nu au ferme proprii sunt false, la fel și producătorii de îmbrăcăminte care nu-și cultivă singuri bumbacul, bijutierii care nu-și extrag singuri metalele prețioase și nestematele din mină, producătorii de mobilă care nu au pădurile lor, etc. … Eu cred că tu ai rămas cu gândirea economică de comuna primitivă, înainte de a se produce diviziunea muncii și specializarea socială!

 • Andrei

  @tigris Era pur si simplu o gluma. Eu cred ca tu ai ramas fixat pe ceva.

 • Tigris Regalis

  @Andrei: Ce-mi plac mie glumele care devin amuzante abia după ce sunt explicate … 🙂

 • Liviu

  Asta e prosteala la interval precum lui Apple ii pasa sau nu ce fac angajatii partenerilor . Drumul vietii mele s-a intersectat cu o tara din Africa timp de 3 ani de zile , lucrand acolo ca inginer in telecomunicatii . Evident ca am aflat in acesti ani ca respectiva tara era tara numarul unu in lume la productia de COLTAN . Tara respectiva asigura peste 80% din productia mondiala de coltan si am aflat repede ca in spatele acestei cifre se ascunde o mare drama . Am aflat cu stupoare ca la extragerea lui sunt folositi preponderent copii . Minereul in cauza este recuperat prin executia de sute de gauri in pamant la suprafata , am inteles ca sunt preferati copiii pt ca sunt mici , ingusti si incap cu usurinta in acele tunele , unde sfredelesc cu cutitul in pamant dupa filoanele de minereu . Nefiind un tip indiferent , am intrat apoi pe google ca sa la ce se foloseste coltanul , ca sa aflu de ce in spatele lui se ascunde o drama asa de mare a copiilor africani . Se foloseste cu precadere in industria telefoanelor mobile si la laptopuri . Asa ca dragii mei colegi , cand aud prostii din astea ca lui apple ii pasa de orarul prelungit al asociatilor , vad negru in fata ochilor . Daca nu va cer prea mult , faceti un efort si cautati pe google istoria murdara al acestui minereu . Stiu ca multi sunt satui de stiri rele si imagini tragice , insa poate veti afla drama copiilor maturizati mult prea devreme prin munca …

 • real

  http://www.scribd.com/doc/14739221/COLTANUL
  Liviu nu numai apple profita de pe urma asta,toti nimeni nu face exceptie,,DIN PACATE
  suntem in 2012 si unii se numesc civilizati