Prima Pagina Apple Apple – cosmarul resellerilor autorizati

Apple – cosmarul resellerilor autorizati

   Apple se lauda ca deschiderea unui magazin propriu in vecinatatea altuia a unui reseller autorizat creste business-ul resellerului insa in realitate lucrurile sunt complet diferite. Un premium reseller de produse Apple din Spania a trebuit sa isi inchida portile dupa ce un magazin oficial al companiei din Cupertino a fost deschis la doar 4 strazi distanta. Clientii mergeau intotdeauna catre magazinul respectiv iar resellerul a ramas practiv cu magazinul gol si in doar 4 saptamani a fost nevoit sa declare faliment si sa isi inchida usile.

   Situatia nu este singulara deoarece alte magazine asemanatoare au fost nevoite sa urmeze acelasi drum dupa ce Apple a deschis un magazin in vecinatatea lor. Practic oamenii nu vor sa mai mearga la magazinele resellerilor si daca acestia nu se reorienteaza spre vanzarea de produse Apple folosite sau pe efectuarea de reparatii pentru clienti atunci risca sa se inchida. Probabil acelasi efect l-ar avea deschiderea unui magazin Apple in Bucuresti, orasul din Romania cu cei mai multi reselleri de produse Apple.

 • rdirectoru

  Cu siguranta ca asta ar si merita!

 • A.M

  abia astept sa se deschida unul in IASI:X

 • Mankid40

  Americani fara scrupule….

 • 4motion

  Pana o sa se deschida un applestore in Bucuresti va mai curge multa apa pe.dambovita:)

 • Mai ales ca resellerii din romania au preturi imense.

 • filipine

  eu am auzit ça pana in primavara 2013 este in proiect deschiderea unei magazin apple in vestul tarii si apoi in Bucuresti. Iar in 2014 va fi unul si in zona de est a tarii.
  foamea de cash va deveni prea mare pentru toate companiile mari, nu numai pentru apple. vor incerca mai toti sa vina.
  resellerii locali oricum sunt neseriosi si genereaza mai mult probleme decat imagine buna. cu ocazia asta vor dispare si adaosurile nesimtite ale acestora.

 • Liviu Mica

  Intrebare….. Exista posibilitatea ca produsele Apple sa fie considerate de lux de catre legislatia romana? Daca da atunci preturile Apple in magazinele propeii vor fi la fel.
  daca nu atunci preturile vor fi la fel —- daca se vand si la bani mai multi cine e prostul sa taie din profit? …. E vb de scaderea puterii de cumparare in general iar in Ro in particular

 • Anonymous

  Confirm cele publicate in articolul de fata pt ca eu frecventam acel magazin resseler apple, si la cateva saptamani dupa ce sa deschis magazinul oficial apple a trebuit sa inchida…..vina este a celor de la apple pt ca acel magazin nu avea mai mult de un an deschis……si lucrarile de amenajare ale mag oficial apple erau deja incepute…treb sa ofere informatii inainte de incheierea contractului cu acel resseler……..in spania sunt magazine f mari care vand produsele apple si cred ca in orasul unde stau eu nu vor mai putea vinde produsele apple….magazinul apple este non stop full si au intodeauna produse….pe cabd resseler-ii nu au produse si trebuie sa astepti cateva saptamani pt primi produsu…mai rpd il iei de pe net sau dim mag oficial apple….

 • Preturile resellerilor autorizati sunt impuse de Apple. Sa terminam povestea asta ca e pe langa adevar.

 • Nu, o parte din pret e impus de Apple.

 • KFF

  E logic sa se intample asa , numai niste copii ar putea zice altceva .

  Daca s-ar deschide un centru Sony in Bucuresti ati merge la Dragonul Rosu sa va cumparati Playstation , sau ati merge la Sony Store din buricul targului ?

  Logic ca nu ati mai merge la Dragonul Rosu .

 • Claudiu daniel

  E greu cemai sa lupti cu colosii si mai ales cand ei i ti dau produse deci sunt colaboratorii tai ! Si atunci cand ei au de gand sa se extinda nu prea mai tin cont de ceilalti .

 • Dimi

  Nu cred ca e intentionata treaba asta cu reselerii. De ce Apple sa nu vrea sa vanda mai mult? Deci cred ca tine de factorul uman care snob cum e omul se duce la “reprezentanta”. O data lam auzit pe unul ca vrea sa cumpere de la “izvor” asa ca nu ma mir sa aud ca se duc in Cupertino sa isi cumpere telefoane.

 • liviu

  Buna ziua tuturor. Celor ce au fost in Europa de Vest , eventual cei ce au fost in SUA , am o intrebare sa le pun : cat este in afara de exemplu pretul unui i4S neblocat si cat este in Romania ? Daca obtinem niste cifre , poate asa incepem sa ne formam o parere exacta despre cum stau lucrurile in realitate . Daca legam discutii despre i4s cu abonamente , atunci vom compara mere cu pere , nu are nici o relevanta . O sa va rog celor in cauza sa ne dea niste cifre . Multumesc anticipat .

 • Liviu Mica

  Chestia cu pretul este simpla … Apple.com/uk, au, de, etc si vezi pretul unui telefon deblocat