Prima Pagina Apple Apple pierde un proces impotriva companiei Motorola

Apple pierde un proces impotriva companiei Motorola

   In octombrie 2010 compania Apple a dat in judecata Motorola invocand incalcarea unor brevete de inventie pentru terminalul iPhone. Dupa mai bine de un an de zile de audieri astazi agentia ITC din SUA a dat o decizie preliminara prin care a hotarat ca Motorola nu a incalcat vreunul dintre brevetele de inventie ale companiei Apple. Decizia preliminara trebuie sa fie aprobata de toti cei sase membri ai comisiei insa ea va fi mai mult ca sigur sustinuta de toti si Apple va avea optiunea de a face apel impotriva ei.

We are pleased with today’s favorable outcome for Motorola Mobility. Motorola Mobility has worked hard over the years to develop technology and build an industry-leading intellectual property portfolio. We are proud to leverage this broad and deep portfolio to create differentiated innovations that enhance the user experience.

   Apple a sustinut ca terminalele Motorola Droid 1/2/X/ au fost construite incalcand brevete de inventie ale terminalului iPhone insa iata ca in final cei de la ITC nu au fost de aceeasi parere. Apple a cerut interzicerea comercializarii in SUA a terminalelor companiei Motorola insa deocamdata a obtinut doar un refuz dar are posibilitatea de a face apel impotriva deciziei. Aceasta este prima infrangere suferita intr-o instanta in anul 2012 de catre Apple insa cu siguranta nu va fi ultima.

 • Mirel

  KKff nu mai zici nimic?aaa sunt manjiti judecatorii nu i asa?apple a inventat roata in conceptia ta

 • williamxd

  mirel e “nebun”

 • real

  pai motorola au fost printre primi in telecomunicatii
  dehh,apple interzice motorola,e de ras

 • Florin

  KKf..citeste doar ce vrea:)))

 • liviu

  Nokia si Motorola au o groaza de brevete si inventii insa nu nu s-au gandit niciodata sa arunce banii pe geam cu procese de doi lei , desi se stia clar ca Samsung si HTC copia in draci de la ei . Tot asa in China sunt copiate absolut identic marci auto precum Mercedes , Volvo insa acestia s-au abtinut si au zambit vizavi de clonele chinezesti. Citeam curent pe internet ca o clona chinezeasca a Mercedes de 80.000 euro se vinde in China cu 30.000 usd.Insa nu a fost niciodata un proces vizavi de clonari . Nokia si Motorola au fost pionierii pt. terminale GSM , nimeni nu contesta ca au fiecare puzderie de brevete , insa Apple i-a convins pe toti despre cum se face o afacere ,e vb. despre managementul noului concept iDevice , le-a dat la toti lectii despre cum se comercializeaza un telefon, despre cum se construieste o imagine publica . Treaba cu procesele pe mapamond este cu siguranta una de imagine , au psihologi foarte buni care joaca tare , nu conteaza daca castigi sau nu , important e sa ii dai in judecata pe pionierii telefoniei . Impactul psihologic pt. cei care de o viata au Motorola sau Nokia este enorm , nu conteaza cine castiga procesul pana la urma .