Apple pierde un proces impotriva companiei Motorola

   In octombrie 2010 compania Apple a dat in judecata Motorola invocand incalcarea unor brevete de inventie pentru terminalul iPhone. Dupa mai bine de un an de zile de audieri astazi agentia ITC din SUA a dat o decizie preliminara prin care a hotarat ca Motorola nu a incalcat vreunul dintre brevetele de inventie ale companiei Apple. Decizia preliminara trebuie sa fie aprobata de toti cei sase membri ai comisiei insa ea va fi mai mult ca sigur sustinuta de toti si Apple va avea optiunea de a face apel impotriva ei.

We are pleased with today’s favorable outcome for Motorola Mobility. Motorola Mobility has worked hard over the years to develop technology and build an industry-leading intellectual property portfolio. We are proud to leverage this broad and deep portfolio to create differentiated innovations that enhance the user experience.

   Apple a sustinut ca terminalele Motorola Droid 1/2/X/ au fost construite incalcand brevete de inventie ale terminalului iPhone insa iata ca in final cei de la ITC nu au fost de aceeasi parere. Apple a cerut interzicerea comercializarii in SUA a terminalelor companiei Motorola insa deocamdata a obtinut doar un refuz dar are posibilitatea de a face apel impotriva deciziei. Aceasta este prima infrangere suferita intr-o instanta in anul 2012 de catre Apple insa cu siguranta nu va fi ultima.