Scot Forstall vazut ca un posibil viitor CEO al Apple

   Scott Forstall este omul care conduce echipa de ingineri ce dezvolta sistemul de operare iOS al iDevice-urilor noastre. Desi pana acum pe Forstall l-am vazut rar in conferintele Apple si in clipurile video de prezentare ale unui nou iDevice, un editor al celebrei publicatii Forbes il vede drept un posibil inlocuitor al actualului CEO Tim Cook. In cartea Inside Apple: How America’s Most Admired and Secretive Company Really Works, Scott Forstall este prezentat ca un absolvent al universitatii Stanford, un ingineri stralucit si un profesionist desavarsit al carui divizie contribuie la dezvoltarea produselor care genereaza 70% din veniturile companiei Apple iar asta l-a ajutat sa isi cladeasca o reputatie si o influenta demna de un CEO de companie.

He’s a sharp, down-to-earth, and talented engineer, and a more-than-decent presenter. He’s the total package. If there’s a knock on Forstall, it’s that he wears his ambition in plainer view than the typical Apple executive. He blatantly accumulated influence in recent years, including, it is whispered, when Jobs was on medical leave.

   In cadrul Apple Scot Forstall este aproape la fel de influent precum Tim Cook sau Jony Ive iar asta a generat dispute cu unii angajati ai companiei. Acum cativa ani s-a zvonit ca Tony Fadell si Jean-Marie Hullot ar fi fost nevoiti sa paraseasca Apple in urma unor dispute avute cu Scot Forstall si asta spune multe despre influenta pe care o are cel care dezvolta iOS-ul iDevice-urilor. Interesant este ca Forstall conduce o masina identica, cu cea avuta de Steve Jobs si i-a preluat aproape in intregime stilul vestimentar dar vorbim desigur despre un inginer desavarsit si nu despre un geniu precum Steve Jobs.

   Scot Fostall este prezentat ca un posibil CEO al companiei Apple insa Tim Cook are un contract de minim 10 ani deci asteptarea lui Scott ar putea fi destul de lunga.