Proxy-urile pentru Siri si banii facuti de pe urma lor

   La scurt timp dupa lansarea iPhone 4S s-a descoperit ca traficul facut de Siri poate fi preluat si transferat catre setup-uri separate denumite Siri proxy care practic permit utilizatorilor sa controleze raspunsurile oferite de asistentul personal din iOS 5. Dezvoltatorii acestui gen de proxy-uri au oferit gratuit fisierele necesare pentru instalarea lor si unii baieti s-au gandit ca ar putea scoate niste bani de la cei disperati sa testeze Siri pe propriul terminal. Spire usureaza munca tuturor celor care au un proxy pentru Siri deoarece plugin-ul lansat de chpwn in Cydia permite oricui sa se conecteze la un proxy al Siri, asta daca are la indemana un IP al unui server.

   Cum afacerea parea a fi profitabila, pe internet au inceput sa apara diverse site-uri care cer intre 5 – 20$ lunar pentru acces la un proxy pentru Siri insa nu va asteptati sa aveti parte de chiar aceeasi functionalitate. Mai mult decat atat, atunci cand va conectati la server oferiti acces aproape complet detinatorilor serverului la informatiile din terminalul vostru: email, contacte, lista de apeluri, reminders, etc. Partea proasta este ca exista destule serverele proxy gratuite si va recomand sa nu cadeti in plasa oamenilor care cer bani pentru asa ceva deoarece ei incerca doar sa va pacaleasca oferindu-va pe bani ceva ce exista gratuit. Situatia este identica, cu cea a site-urilor care ofera contra cost solutii de jailbreak disponibile deja gratuit oriunde pe internet.

   In concluzie, daca nu va intereseaza unde ajung datele voastre, nu platiti pentru proxy-uri pentru Sir, cautati unul gratuit. Recomandarea mea este sa nu le utilizati absolut deloc si sa asteptati cateva zile pana cand solutia de untethered jailbreak pentru iPhone 4S va fi lansata si noi informatii in legatura cu portarea Siri pe vechile iDevice-uri vor fi disponibile.