Prima Pagina Apple Apple deschide magazine in India, Romania ramane uitata

Apple deschide magazine in India, Romania ramane uitata

   Un ziar din India a publicat recent un articol in care anunta ca Apple pare interesata sa isi deschida macar un magazin in respectiva tara, decizia venind in urma retragerii unei limitari care impunea ca orice business local sa fie facut in parteneriat cu un investitor din India. Practic afacerile deschise de investitori straini in India trebuiau sa fie detinute in proportie de macar 49% si de un investitor local insa aceasta limitare a fost retrasa iar Apple pare sa fi facut deja un plan de business privind o posibila investitie in zona.

Apple Inc. may open its own shops following the Indian government allowing full ownership of single-brand retail stores by foreign companies, according to a senior official of the department of industrial policy and promotion (DIPP).  The maker of the iPad and iPhone has been in discussion with the department for some time and is keen to re-enter Indian market after an earlier bid to do so in 2006, said the official on condition of anonymity.

  Chiar daca limitarea anterioara a fost retrasa, Apple va trebui sa ofere firmelor locale sansa de a cumpara pana la 30% din compania deschisa in India dar guvernul ar putea fi dispus sa negocieze aceasta prevedere legala. Practic Apple pare interesata sa intre pe o piata destul de mare care s-ar putea dovedi a fi destul de profitabila. Din pacate nu exista semne ca Apple ar fi interesata si de intrarea pe piata noastra desi in ultimii ani vanzarile de iDevice/Mac-uri au crescut simtitor si un Apple Store ar fi mai mult decat binevenit.

When asked whether the 30% local sourcing clause will be a hindrance, the DIPP official said, “Let Apple finalize its business plan and the investment it wants to make. If they tell us that the 30% sourcing is a problem, at that stage we will look into it,” he said.

 • PegasosII

  Avem evenimente stradale creste incredibilatea fata de noi

  Evoluam foarte lent

 • Skarrian

  Cred ca daca s-ar deschide un Apple Store in RO ar dobora piata resellerilor. Daca ne gandim cu cat se vinde un iDevice sau Mac in US si comparam cu preturile noastre, am avea mult de cugetat. Poate daca se deschide si la noi, mai multi romani ar afla ce e aia o tableta si nu ar mai trebui sa o ascunzi cand intri prin Carrefour :))

 • In toata Europa s-au intamplat aceleasi lucruri, in unele tari a fost chiar mult mai rau.

 • 4motion

  Pe pariu ca daca s-ar deschide un appstore in Romania apple ar ramane uimiti cat de bine va merge,este exact ca si la masini,se vand zeci de ferrari si lamborghini,nu mai fac aia fata la atatea comenzi cand ei anticipau sa vanda maxim 2 -3 unitati pe an,si numai la deschidere au avut 9 comenzi:))).
  Pe langa asta,noi comparam ROmania cu India?Acolo este o piata de peste 1 miliard de persoane,pai daca aia nu aveau,noi ce pretentii sa mai avem…

 • De ce sa deschida in Ro, sa le sparga “demonstrantii”?

 • 4motion

  Cristiz si pegasosi ati vorbit sa va aflati in treaba,auzi la ei bai nene,basisti aaa?

 • Mihai

  @PegasosII si CristiZ: mai bine taceati ca asa vede lumea cat sunteti de…,,destepti”.

 • Aramis

  … Cred ca nu s-au inteles la spaga ce o cereau ain ostri ….

 • armin

  nu cred ca se va deschide prea curand un Apple Store in romanica deoarece la ce tara de lumea 3 a spre lumea 4 a deja nimeni in viitorul apropiat ne vor ocolii din cauza celor care ne conduc spre o ruina sigura si la un dezaastru economic.cand toate tarile din africa de nord sau africa centrala vor avea Apple Store poate atunci cei de la Apple se vor gandi sa deschida si aici un magazin(adica poate peste 5,10 sau 20 de ani de aici incolo.la noi se cere sa avem cat decat un trai ca a celor din europa si pe urma sa avem magazin Apple Store in romania

 • Marin Cornel

  Dacă suntem ultima gaina de ce ar deschide magazin la noi… Trebuie sa punem umărul la treaba sa scoatem tara asta din c.c.t… Pe urma o sa se vadă si rezultate.

 • Claudiu daniel

  4motion compart parerea ta . La indieni le mai trebui cateva sute de milioane si ii ajung pe chinezi .!!! Desi au un salariu minim mai mic ca al nostru ponderea celor cu salarii medii si inalte ale indienilor sumeaza probabil cat toata zona noastra sud-est europeana. Si distribuitorii din zona vand bine si Apple si a dat seama ca si ei pot negocia cu statul Indian sa intre pana la urma si pe aceasta mare piata. In China oare cum au rezolvat problema caci principiul legii e la fel ca in India!!??!

 • DomnuGogu

  Cred ca pana la sfarsitul anului vom avea Apple in Romania doar ca online store. Preturile ar trebui sa fie aliniate cu cele din Europa (cu mici variatii in functie de TVA), iar cele ale reseller-ilor autorizati ar trebui sa fie cu 2 procente sub Apple (puteti lua exemplul Ungariei).