100 de milioane de dolari cheltuiti de Apple in disputele legale impotriva HTC?

   De aproape un an de zile Apple intenteaza procese celor mai mari producatori de terminale mobile acuzandu-i de incalcarea unor brevete de inventie detinute de compania din Cupertino. Pana acum Apple a deschis zeci de procese in instantele din intreaga lume si s-a aflat ca 100 de milioane de dolari ar fi fost cheltuiti doar in procesele impotriva companiei HTC. Nimeni nu stie daca aceasta cifra este reala insa in ultimii ani compania Apple a angajat cei mai buni avocati din lume pentru a isi proteja drepturile intelectuale si din pacate nu a reusit sa obtina prea multe victorii cu adevarat importante in procesele deschise pana in prezent.

Who knows if it’s true, but if so, Apple didn’t get a lot for its money.  Against HTC, Apple started out with 10 patents — presumably its best ones — and ended up with a tiny victory on just one. Was that worth $100 million?  HTC has two claims pending against Apple with the ITC as well, the first one due for a decision next month and the second in April 2013. And then there are other claims, all over the world, against HTC, Samsung and Motorola.

Apple certainly can afford the legal fees, and shows no sign of letting up.

  Pentru Apple aceste probleme legale s-ar putea dovedi a fi extrem de daunatoare in viitor deoarece la un moment dat o brandul companiei ar putea fi afectat de interminabilele sicanari dintre companie si restul producatorilor de terminale Android. Eu unul cred ca acea cifra reprezinta valorea totala platita de Apple catre avocatii sai in decursul mai multor ani de procese insa partea proasta este ca Apple a platit foarte mult dar nu a rezolvat prea multe. Pe viitor ma astept ca tot mai multi bani sa fie alocati acestui departament legal al Apple si numarul de procese sa creasca.