Apple redevine cea mai valoroasa companie din lume in urma unui trimestru fiscal extrem de profitabil

  In urma anuntarii rezultatelor financiare pentru Q1 2012 actiunile companiei Apple au inregistrat o crestere spectaculoasa ajungand la valoarea de 454$ in sesiunea de trading dupa inchiderea bursei. Vorbim despre o crestere de aproape 10% fata de valoarea inregistrata la inchiderea bursei in ziua dinaintea anuntarii rezultatelor financiare si cresterea a propulsat Apple pe locul 1 in topul celor mai valoroase companii din lume cu o valoare a capitalizarii bursiere de 415.81 miliarde de dolari. Pe locul 2, la mica distanta, se afla compania Exxon Mobil a carei valoare a capitalizarii bursiere este de 414.6 miliarde de dolari.

  In sesiunea de trading de astazi actiunile companiei Apple au scazut de la 454.26$(valoarea inregistrata la deschiderea bursei) la 447.39$ insa vorbim totusi despre o crestere impresionanta. Avand in vedere ca tableta iPad 3 urmeaza sa fie anuntata in luna martie, este foarte posibil ca actiunile companiei Apple sa depaseasca valoarea de 460$ insa totul depinde de produsul care urmeaza sa fie prezentat. Desi multi spuneau ca Apple nu se va descurca fara Steve Jobs si ca iPhone 4S va fi un esec, iata ca tot ceea ce a prezentat Apple aseara ne demonstreaza ca lucrurile sunt complet diferite.

  Facand o comparatie cu PIB-ul unor tari, Apple valoreaza mai mult decat Grecia sau Austria si de aproape 3 ori mai mult decat Romania.

13 COMENTARII

  1. pai deocamdata e tot meritul lui steve jobs. ios 5 plin de buguri, ibooks 2 plin de buguri astea sunt ale lui apple fara steve si se simte lipsa lui.

  2. Sunt fan apple, dar in ultima perioada cand auzeam ca a am primit un nou push de pe iDevice nu imi mai venea sa fac “slide to read” si asta din cauza sufocarii cu astfel de stiri! Vreau sa cred ca acest blog, de altfel foarte apreciat de mine si recomandat, nu o sa-si piarda foarte mult partea practica si sa ii ia locul partea comerciala, stiu ca fara nu se poate dar macar pastrata proportia. Stiu ca Apple e cea mai tare dar parca prea multe stiri ca sa ne spuna acest lucru.
    Think about this!
    ————/————/————/———–
    iThink (ingenious thinking for all)
    ————/————/————/———–

  3. @iLuLy eu nu sunt de acord cu tine. Adminii de la iDevice pun stiri despre apple in general.Daca pe tine nu te intereseaza ca apple este primul loc, bun, nu-i nici o problema, dar poate pe altii ii intereseaza.Administratorii isi fac treaba. Daca nu iti place o stire nu o citi.

  4. @iLuLy: Partea comerciala? Adica Apple m-ar plati sa scriu ceva pentru ei? Wake me up when that happens.
    Second, pana ieri scrisesem doar de 2 ori saptamana trecuta de actiuni, so …

  5. @Zaone eu urmaresc acest blog de circa 2 ani +/- stiu cum s-a dezvoltat, admir asta, mi-am expus parerea, cred ca parerile celor care si le-au expus poate au contat. Nu trebuie sa conteze parerea mea , eu am simtit sa o expun!
    Pt. cei ce cititesc printre randuri nu am ce sa replic!

  6. Uita-te si tu pe versiunea actualizata in engleza pe Wikipedia. GDP-ul (nominal) al Austriei e mai mare ca valoarea bursiera a Apple. Iti imaginezi ca nu a mai actualizat nimeni de ceva timp versiunea in romana. Oricum daca ai fi fost listat tu pe bursa dupa comparatiile astea ai fi pierdut ceva incredere din partea mea 😀

  7. Măi băieți, oricât nu ar fi PIB-ul, este valoarea tuturor bunurilor și serviciilor produse timp de doar un an, deci Apple nu are cum sa valoreze mai mult decât România, probabil mai mult decât R. Moldova. Mai luați în calcul valoarea teritoriului (România are 23,8 milioane hectare), popu()lația și tot spațiul locativ, păduri etc. Mă deranjează astfel de aberații.

  8. Foarte bine, s-o țină tot așa, prosperitatea este un bun stimulent.

    @Victor Bulgar: Privit strict comercial, ceva valorează atât câți bani produce. Iar RO atât produce, cu păduri, popor și spațiu locativ cu tot! 😉

  9. @Tigris Regalis

    Totuși vorbim de PIB ca o valoare produsa timp de 1 an, asta s-ar compara cu veniturile Apple timp de un an, care sunt undeva pe la 100 miliarde in 2011, față de PIB-ul României de 200 miliarde ($). Să fim realiști, statisticile și comparațiile sunt corecte numai dacă natura subiecților este identică.