Motorola actioneaza Apple in judecata in Florida, ia in vizor iPhone 4S si iCloud

Apple vs Motorola

   Recent in Florida Motorola a intentat un nou proces companiei Apple acuzand-o de incalcarea unor brevete de inventie in dezvoltarea iPhone 4S si iCloud. Acesta este cel de-al doilea proces intentat de Motorola impotriva iCloud si iPhone 4S, primul fiind intentat in Germania unde compania a castigat posibilitatea de a suspenda vanzarile de iDevice-uri insa nu a luat decizia de a se folosi de ea. In acest nou proces Motorola invoca incalcarea a nu mai putin de 6 brevete de inventie pentru: ascunderea antenei intr-un design pentru telefoane mobile, un sistem de mesagerie printr-o conexiune wireless, un sistem de identificare a telefoanelor care se conecteaza la o retea, sisteme de filtrare a datelor, etc.

According to court documents, Motorola has launched their second patent infringement lawsuit against Apple in Florida. In Motorola’s new complaint they claim that Apple is infringing on six additional patents ranging from concealing an external antenna on a cell phone on through to a wireless messaging system. Motorola is mainly focusing on Apple’s iPhone 4S smartphone and iCloud services as being the product and service infringing on their patents. It’s safe to say that Google has given Motorola the green light and their blessing to proceed with this case.    

   Procesul intentat de Motorola in Florida este destul de important deoarece brevetele pe care compania incearca sa le apere ar putea fi incalcate de Apple in iPhone 4S si iCloud. Daca o instanta din Germania a dat castig de cauza celor de la Motorola, o instanta din SUA ar putea face acelasi lucru is in acest caz Apple ar putea fi obligata sa nu mai importe terminale iPhone 4S in tara in care inregistreaza cele mai multe vanzari. Cum se vor rezolva lucrurile vom afla abia peste cateva luni cand se va lua o hotarare in acest proces.

11 COMENTARII

  1. Stati linistiti ca in USA nu are de ce sa se teama apple,justitia e oarba si e ”dreapta” oricum,asta ca sa citez vorbele cuiva….
    Poate sa vina in USA astia de la Motorola cu schitele la iphone 4s facute de ei acum 10 ani,justitia americana tot nu le va da dreptate….

  2. Sigur…SJobs vorbea despre iCloud in ’97, cand Motorola facea caramizi cu antena, dar poate ca tocmai S. Ballmer o fi inventat conceptul…. Jenant, cand nu mai stii cu ce sa subminezi un colos care e cu ani lumina inaintea ta, dai duma cu patentu’… Daca ar fi sanse macar 1% ca Motorola sa fi inventat iCloud, jur ca n-as zice nimic., dar nu vorbim de 10 ani, cum zice 4motion, ci de 15! Epoca in care telefonul cu ecran monocrom era o inovatie absoluta.
    Pentru neceredinciosi, aici e lectura: http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=yE3Ta_NK4-I

  3. Stiu Tuzgurene si eu vorbesc acum despre teleportare si daca vreunul peste 100 de ani inventeaza teleportarea va trebuii sa imi dea mie socoteala ca eu am vorbit de teleportare sau cum?Degeaba a vorbit Steve Jobs de lucrul asta acum 15 ani daca anul asta a facut acel serviciu pe munca Motorola,acum nu se mai aplica regulile alea cu copiatul,parca samsung copia.apple nu?Uite ca da,si copiaza fara pic de rusine,
    Motorola a castigat in Germania procesul acesta,si poate oricand sa interzica ideviceurile in Europa,dar uite ca nu vor.
    Faza cu USA este apa de ploaie,nu au cum sa castige acolo,stim de ce,dar pana una alta copiatoarele din cupertino scaneaza tot ce poate si pretind ca ei au descoperit apa calda…

  4. @4motion- sigur, tu nu ai cum sa prezinti documentul conform caruia patnetul este detinut de Motorola si nici eu nu detin documentul Apple, deci disputa e oarba. Totusi, Motorola a facut treaba bune in radiocomunicatii pe cand Apple facea computere. Dar sa zicem ca n-are importanta asta. Certe sunt doua lucruri:
    1. Apple a facut cunoscut conceptul de Cloud, fie ca l-a inventat sau nu.
    2. Daca Cei de la Motorola or fi asa de suparati, de ce nu dau in judecata si pe HTC, care foloseste aceeasi tehnica de o vreme. Nu mai mentionez Acer, Asus, etc…
    Ape deranjeaza groaznic printr-un simplu lucru: ca au produse scume si totusi vand de rup. Ce sanse are concurenta cu actuala tehnologie, daca nu fac fata nici macar practicand preturile mici? Daca ar mari preturile, oare ar mai vinde la fel Samsung, Htc, Motorola si ceilalti? Ceea ce nu intelege lumea este ca pretul exagerat se reflecta in serviciile totale oferite de Apple. Acei aproape 300$ adaos sunt banii investiti in research, support, dezvoltarea retelei, intretinerea ei si plata salariilor. Si te intreb inca o data: daca SGS2 ar avea acelasi pret cu iPhone, l-ai mai considera un telefon original? Ar mai fi Apple copycats? Si cel mai important: l-ai mai cumpara?
    P.S. Te rog, invata sa scrii corect. Fara virgula inainte de “si”, iar “trebuii” se scrie cu un singur “i”. Toate cele bune!

  5. @Tuzgureanu…perfect deacord cu tine. Mai puțin ultima observație cu greșelile gramaticale…nu cred că e locul unde să atragi atenția asupra așa ceva…important e că ai înțeles ideea exprimată. Poți greși ori că te grăbești și apeși greșit, ori din neștiință…dar…ideea acestui site nu e să învățăm să scriem corect. 😉
    Respect!

  6. @ Tzugureanu Degeaba ai o idee, daca alti inregistreaza inventia adica produsul fizic. Apple inaintea altora cu multi ani? Apple “inovativa”? Nu mi se pare si oricum daca stau sa ma uit la toate prezentarile lor, ei tot timpul “reinventeaza” adica copiaza “inspirat” ca sa zic asa. Cat despre cat de “buni” sau, “inovativi” sunt cei din cupertino, te rog sa vezi care sunt cele mai inovative 10 companii din 2010 dupa numarul de patente inregistrate http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/33341.wss . Sa imi spui te rog, unde se afla “big brother” IBM, si copiatoarele de la Microsoft, si Samsung pe care Apple pretinde ca nu au fost niciodata inventive si creative. Si nu ma lua cu vrajeala, ca e statistica doar pe un an. Daca nu ma crezi, cauta te rog in ce an vrei tu…acelasi top si o sa vezi cat de creativi sunt cei din Cupertino

  7. @mihai,,fiecare cu ale lor,,fiecare sunt buni in felul lor si au adus o idei revolutionare
    apple nu ajungea aici (daca nu era si concurenta) sa fim realisti
    toti s-au “inspirat” din trecut,,si apple a facut asta ,,au patentat si ei unele chestii

  8. @mihai- multumesc pentru ca imi dai un site IBM, unde ei pot sa scrie ce vor. Oricum, nu ma mira clasamentul, pentru ca Apple produce mult mai putine tipuri de electronice decat cele mentionate acolo. Dar eu iti spun doua lucruri inovative pe care le-a adus Apple: 1- iphone. 2- Siri. Acum spune-mi tu doua inovatii care te-au uimit la IBM, Samsung, you name it. Astept. Desi, nu stiu daca te vei intoarce pe idevice.ro. Totusi, e un site al iubitorilor de idevice-uri…

  9. @ Tzugurean. Nu am contestat ce a produs apple niciodata…pe langa asta un iphone contine sute de patente…de la design la soft tehnologii care nu trebuie neaparat sa fie facute de apple. IBM a facut destul de multe lucruri cat si samsung. Poti vedea aici http://www.youtube.com/watch?v=39jtNUGgmd4 cate lucruri au facut. Cat despre link iti dau unul oficial ca sa vezi cu ochii tai ca sunt pe primul loc si sunt acolo de mai bine de 10 ani. http://www.uspto.gov/web/offices/ac/ido/oeip/taf/topo_10.htm daca ai o problema. Si nu am spus nimic de idevice-uri…si nu am zis nimic de site. Cat timp am optiunea comment pot sa scriu ce vor muschii mei atata timp cat respect termenii si conditiile.

  10. @tzugureanu lucrul cel mia important e ios,,,si multitouch(ecranul iphone)
    in rest nu prea au inventat,cei al lor e a lor,,alte lucruri s-au inspirat si ei dar unii fanboy nu recunosc

  11. Apple ia bataie la fund exact cu tehnica pe care vrea sa le-o aplice altora . Scurt , fara discutii sterile . Este ca in viata , deja discutiile sterile ale proceselor de la Apple nu mai starneste interes . Eventual discutii sterile si vorbe in vant. Oricum ar fi , am gasit pe internet patentul Motorola vizavi de incorporarea antenei in radiotelefoane , asa ca nu mai are rost sa comentam pe langa . Procesele astea au fost gandite sa dea un plus de publicitate companiei , insa dupa o groaza de procese , apple a rezolvat multe . Apple ia bataie cu propriile arme , asta i-a surprins si le reduce mult din imagine , urmeaza sa vedem contraatacul . Pacat .