Cat de des folosesti Siri pe iPhone 4S?

  3 luni au trecut de cand am achizitionat terminalul iPhone 4S si in acest timp m-am jucat destul de mult cu Siri insa totul s-a rezumat doar la joaca si la nimic intr-adevar util. Siri nu recunoaste limba romana, nu poate cauta locatii in Romania si solutia de untethered jailbreak a transformat Siri intr-un asistent nu prea util. Totusi o data cu aparitia noilor tweak-uri Siri a inceput as faca din ce in ce mai multe, stie acum sa deschida aplicatii si sa traduca diverse cuvinte insa parca totusi nu e chiar atat de util unui roman.

  La 3 luni de la achizitionarea iPhone 4S nu folosesc Siri decat foarte rar, atunci cand ma plictisesc sau cand testez un tweak pentru el. Voi cat de des utilizati Siri?

87 COMENTARII

  1. Deloc… In Romania nu-ti foloseste la nimic iar in Iraq acum unde as avea nevoie mare nici atat … Mai pe romaneste asa te caaaci in el!

  2. Salut Zaone. Stiu ca este off topic insa as dori sa ma lamuresti cu un raspuns. Din cate stiam, la Noumax primesc telefonul in garantie doar pe serial number (fara factura si alte acte). Intrebarea este, sunt primite doare telefoanele cumparate din Europa? Adica daca ai un 4S adus din Canada (neverlocked), nu este acoperit de garantie la ei? Asa mi-a zis un prieten, ca nu i-au primit tel. Ai putea sa te interesezi, te rog? multumiri….

  3. Eu il folosesc destul de des,pentru a seta alarma,pentru a suna pe cineva (dar deseori nu recunoaste ce spun),si cum a zis si zaone,pentru testarea tweak-urilor.

    P.S.Este inca devreme sa-l folosim in oras,ca lumea s-ar holba la noi 😀

  4. si eu stiam la fel, insa prietenul meu a sunat vineri si au zis ca primesc doar pe cele cumparate din europa. de asta ziceam sa ne lamuresti tu.
    merci.

  5. Zaoane, fa-ti mila de noi si gaseste-ne si noua un proxy server pentru iphone 4. Am cautat pana acum de mi-a venit rau. Nu am gasit. Vad ca @Alex nu vrea sa ne ajute. Si nimeni care are siri pe iphone 4 nu vrea sa ne ajute. Chiar daca riscam ca informatiile din iphone-ul nostru sa ajunga la cine nu trebuie. Cine vrea sa-l foloseasca cu riscu asta, sa-l foloseasca, dar da-ne si noua un proxy. Pls. Ma uit dupa el de cand a aparut jailbreak pe 4s.

  6. E doar pentru amuzament. F rar il folosesc pentru a apela pe cineva fara sa scot telefonul din buzunar. O fac pe limba lui, pronuntand de ex Aiulian pentru Iulian. Nu-l mai gasesc nici asa funny acum, astept o versiune cu mult imbunatatita si in limba romana.

  7. lam folosit 2 zile dupa ce am luat iphone dupa aia lam dezactivat chiar si daca stii engleza la perfectie oricum nu are multe functii pentru ca in romania nu gaseste multe (restaurante, adrese etc)

  8. Ce amuzant e cand vezi ca toata lumea se strofoaca sa puna siri pe iphone 4 sau 3gs, sau altii dau sute de euro sa faca un upgrade la aparatul cu Siri si dupa ce il au se joaca maxim o saptamana dupa care il blesteama. Asta dovedeste cat de sclavi suntem marketingului marilor corporatii. Recunosc si eu sunt unul! Si eu am consumat resurse sa am siri si acum I dont give f…

  9. @Zaoane, macar da-ne un indiciu. Unde naiba sa caut. Ma oftic maxim ca nu pot sa-l am. Am instalat tot felul de certificate, am pus tot felul de proxy, ce drak sa mai fac. Nu iti cer sa-mi dai tu un certifacat sau un proxy dar da-mi macar un indiciu. Si nu ma pune sa-mi fac eu unul fiindca nu am nici mac si nici 4s.

  10. @zaone incet incet ai ajuns la concluzia mea, de cand a aparut 4s cu Siri … util 2-3 zile dupa care te plictisesti avand in vedere ca intelege engleza doar cand vrea el(ea) iar ca functionalitate tinde spre 0 pentru Romania.

  11. Il folosesc moderat, pentru vreme, din cand in cand sa il intreb de cum sta Apple la bursa, alarma, sa sune pe cineva, putin Wolfram Alpha si cel mai util sistemul de dictare

  12. voi vb din perspectiva voastra, cei care traiti in Romania !!! in alte tari e useful mai ales daca te duci ca turist 🙂

  13. Eu il folosesc zilnic, in cea mai mare parte ca sa sun oameni cand am telefonul in buzunar, mai trimit si mesaje pe Engleza, intreb cat e ceasu, cate grade sunt afara, etc…

  14. Si cei de afara se plictisesc de Siri, la fel ca si noi romanii.Comenzile vocale au o aplicabilitate limitata in operarea unui device, de orice fel. Acelasi lucru se face si prin butoane sau comenzi touch, intr-un mod mult mai discret si fara erori.
    Cred ca “revolutia” Siri s-a transformat intr-un balon de sapun. Cam asta e soarta si a unui televizor operat prin voce.

  15. @Alvi dar nu tre sa apesi pe home button ca sa folosesti Siri? ca pana il intrebi cat e ceasu sau cate grade sunt afara, mai bine te uiti tu singur si mai rapid :))

    Oricum un lucru e clar: Siri e mai mult un moft, ceva fun, iar in Romania e cam 90%-95% (poate mai mult) nefolositor …

  16. Pentru cei care vor Siri pe iPhone 4, as lasa eu aici adresele directe de unde pot instala certificatele dar recunosc ca nu am citit regulamentul iDevice.ro si nu stiu daca e ok sau nu sa le scriu aici. Daca Zaone e de acord il rog sa scrie acest lucru si le postez de indata.

  17. Ok. Cu acordul lui Zaone postez aici ce pasi trebuie sa urmati pentru a avea Siri pe iPhone 4.

    1. Trebuie sa ai Spire si iFile instalate.

    2. Downloadezi certificatul de aici: http://siri-bh.no-ip.org/blog-4.crt

    3. Setezi in Spire adresa:

    https://siri-bh.no-ip.org:1000 sau 1001,1002,1003,1004,1005,1006,1007,1008,1009 (mie mi-a functionat cu 1009)

    4. In iFile intri la com.apple.assistant.plist si verifici daca s-a setat adresa din Spire.

    5. Pui telefonul in ” Airplane ” si il lasi asa aproximativ 10 minute si dupa ce il scoti din ” Airplane ” ar trebui sa ai Siri functional. ( in unele cazuri a functionat cu un simplu reboot)

    Sent from | fanta |’s  iPhone

  18. La mine nu recunoaste decat daca vorbesc f rar, desi prietenii mei din strainatate ma inteleg f bine. In concluzie nu-l folosesc decat pentru curiosii care vor sa vada care e treaba cu Siri..:(

  19. Nu prea il folosesc, doar “call xx, wake me up at xx” in rest doar ma distrez cu el cu intreari de genu : tell me an awesome Nokia phone, show me the best Samsung phone . Veti vedea raspunsu: I`m sorry, i couldn`t understand : show me phone?

  20. @Fanta , am mai incercat tutorialul asta dar nu pot sa downloadez certificatul ala daca poti sa imi dai un mail te rog cu certificatul (stiu in safari) pe

  21. @Fanta, nu merge primul site. Ala dupa care trebuie sa iau certificatul. Tu poti sa intri pe el? Poate e ceva de la mine…:((

  22. Nu am testat decat pe iPhone 4 cu iOS 5.0.1. @Stefan Nici la mine nu a mers de prima data. Imi aduc aminte ca am incercat de mai multe ori vreo doua zile. Banuiesc ca descarca foarte multi de acolo si de aia nu se conecteaza.

  23. @Rares Am spus ca trebuie sa ai doar Spire si iFile. Pentru toti cei care mai au intrebari am sa specific inca de pe acum ca acei pasi sunt singurii pasi pe care eu i-am urmat pentru a avea Siri functional pe iPhone 4 cu iOS 5.0.1. Daca Zaone este de acord ii pot trimite si printscreen-uri pe care sa le posteze aici care fac dovada ca Siri este functional. Specific ca Stefan a primit si pozele pe email si poate confirma.

  24. @Zaone, spuneai ca odata cu aparitia jailbreak-ului pe 4S o sa avem si un Siri functional si “sigur”. Ce se mai aude cu portarea legala?

  25. Ok. Revin si completez. Certificatul nu se poate trimite pe mail sau nu stiu eu cum s-o fac. Trebuie descarcat de la adresa respectiva. Insistati ! Asa am facut si eu vreo doua zile.

  26. Mai fratilor, fanta asta va da un server care nu mai e functional de 2 saptamani, saptamana trecuta au schimbat proxyul si certificatul , iar vineri serverul s-a inchis definitiv …. Am 3 servere dintre care unul cred ca se va inchide peste o sapt , iar celalalte nu stiu cand se inchid dar sigur merg( le folosesc eu) … Zaone pot sa le dau??

  27. Ok, am dat acordul cuiva sa dea ceva, nu va intindeti aici. Exista forumul pentru discutii in detaliu pe tema asta, nu ma intereseaza ca oricine sa isi piarda datele aiurea pe serverele obscure pentru Siri.

  28. Numai pentru ce e important. Aveti forumul, acolo discutati de lucruri de genul asta. Eu am spus de o mie de ori ca nu sustin porcariile astea de servere care si asa nu functioneaza.

  29. Atata timp cat multi dintre cititorii tai vor sa foloseasca aceste servere, nu inteleg de nu-i lasi sa fie informati. Putina lume intra pe forum. Aici se discuta tot ceea ce este important. Daca tu nu esti de acord cu aceste servere, nu te obliga nimeni sa le folosesti.

  30. @Grigore: Nu ma obliga nimeni sa le promovez. Nu intra lume multa pe forum si de aceea e mai bine ca discutiile tehnice in detaliu sa se poarte acolo. Exista multi utilizatori experimentati.

  31. Daca vreti siri pe vechile ideviceuri descarcati evi, un siri-like app care face probabil 90% din ce face siri si intelege foarte bine dupa dictare. Este facut mai mult pentru informatii. Zaone a publicat acum cateva zile o stire despre el, il gasiti in appstore, dar va costa 90 sau 79 centi nu mai tin minte. Zaone publica si tu un link catre aplicatia din appstore ca sa si-l instaleze baieti, e secure. In plus e facut de nuance, care se ocupa de siri, deci sora mai mica a lui siri.