Apple doneaza din ce in ce mai multi bani pentru cauze caritabile sub conducerea lui Tim Cook

  Saptamana trecuta in cadrul campusului Apple din Cupertino a avut loc o conferinta la care Tim Cook si-a laudat angajatii pentru performantele financiare obtinute in Q4 2011 insa conferinta nu s-a rezumat doar la atat. Tim Cook a anuntat lansarea unui nou program de reduceri pentru angajati si a vorbit despre misiunea filantropica a Apple. Se pare ca pana in momentul de fata Apple a donat nu mai putin de 50 de milioane de dolari catre spitale din Stanford, mai exact 25 milioane de dolari au fost donati pentru construirea unei noi sectiuni a unui spital si inca 25 de milioane pentru construirea unui spital pentru copii. Pe langa cele 50 de milioane donate in Stanford Apple a donat inca 50 de milioane de dolari catre project RED, o fundatie care are drept scop lupta impotriva SIDA.

According to our sources, Cook said that Apple has donated a total of $50 million to Standford’s hospitals, split into $25 million for a new main building and $25 million for a new children’s hospital. Cook also spent quite a bit of time talking about Apple’s status as the leading contributor to Project RED, and expressed pride that Apple’s given over $50 million to the effort since it started.

  Ceea ce face Tim Cook acum este in contradictie cu gandirea lui Steve Jobs care sustinea ca donarea banilor este o pierdere de vreme. Apple a anuntat si ca va dubla fecare donatie facuta de angajatii sai in limita a 10.000$ anual deci in viitor din cele 97 de miliarde de dolari o parte vor merge catre diverse organizatii non-guvernamentale.