Prima Pagina Apple iPad 3 – ar putea veni fara procesor quad-core? Procesorul ofera un...

iPad 3 – ar putea veni fara procesor quad-core? Procesorul ofera un posibil raspuns!

  Ieri v-am spus ca multumita unor imagini oferite de o persoana care testeaza un prototip al unui nou model al tabletei iPad am aflat ca noul dispozitiv ar putea avea un chip A6 cu procesor quad-core si ar fi compatibila cu retele GSM/LTE. Faptul ca viitoarea tableta iPad va veni cu un chip A6 care va avea un procesor nou a fost dedus din denumirea procesorului. Tot din denumirea procesorului s-a tras concluzia ca viitoarea tableta ar putea avea un procesor dual-core, la fel ca iPad 2, si nu unul quad-core asa cum s-a zvonit si asa cum asteptam cu totii.

  iPhone 3GS a venit echipat cu un procesor al carui nume de cod este S5L8920X, iPhone 4(si iPad 1) are un procesor cu numele de cod S5L8930X, iPhone 4S(si iPad 2) are procesor cu numele de cod S5L8940X iar in imaginea de mai sus vedem ca procesorul din viitoarea tableta iPad are numele de cod S5L8945X. Acum in baza acestui numar se speculeaza ca noua tableta ar urma sa aiba tot un procesor dual-core precum iPad 2 si totul pentru procesorul are numele de cod S5L8945X si nu S5L8950X. Unii spun ca aceasta diferenta ar da de inteles ca tableta va veni cu procesor dual-core desi daca ne uitam mai sus observam ca de la iPhone 3GS la iPhone 4 nu s-a implementat un chip dual-core dar sistemul de numerotare a fost identic precum cea dintre iPhone 4 si iPhone 4S.

  Parerea mea este ca indiferent de acea numerotare nu avem cum sa stim ce procesor are viitoarea tableta iPad si trebuie luat in considerare faptul ca acel prototip nu ar fi cel al unui produs pe care Apple urmeaza sa il lanseze pe piata.

 • Razvan

  Cred ca cel mai usor ne putem da seama daca descoperim rezolutia ecranului.

  Daca ecranul este de tip retina display atunci mai mult ca sigur o sa bage si quad core.

 • marian

  la ce ai nevoie de asa ceva, cand mai e putin si apare playstation vita? 😐 cu quad core la 2ghz si si procesor grafic tot pe patru nuclee…

 • JeNeI

  Vita e o */+-%&.Baterie de 3-4 ore,chiar daca are specificatii ultra,fara baterie buna nu face nimic.Tu vrei sa joci tot timpul conectat la priza???

  Mentionez ca are specificatii pe care le admir,dar bateria este dezamagitoare.

 • marian

  da, dar mai exista o baterie externa, care prelungeste cu foarte mult timp viata bateriei interne, in plus bateria tine in functie de calitatea grafica a jocurilor, si crede-ma ca minunea cu numele de vita ruleaza jocuri complete de ps3 la 20 de cadre pe secunda….deci este un ios si android ( gaming ) killer.

 • Andrey

  Din cate se vede nu ar fi cu mult mai “destept” decat ipad2.

 • Horia

  @marian se vede ca vorbesti asa numa din auzite. In primul rand tu compari o consola pentru jucat cu o tableta. Iar tin sa te anunt ca PS Vita are ARM cortex 9->adica Apple A5, cel care il are iPad 2 si iPhone 4S in momentul de fata, adica 1.0Ghz dual core. Nici macar nu exista 2.0Ghz quad core la un device mobil. Ce spui tu sunt doar povesti de adormit copii. consulta wikipedia daca nu ma crezi.

 • marian

  nu, mai uita-te odata! Are quad core la 2ghz, este o consola portabila nu un isucks…pardon, idevice…in plus arhitectura este special conceputa pentru jocuri.

 • Adrian

  N-am sa cumpar niciodata o vita

 • Dar o oaie?

 • Adrian

  Nu ca are procesoru’ mai mic

 • alexx

  Deci ipad 3 sau cum se va numi sansa sa ofere un procesor quad-core este infima.Mai toate smartphonurile au un procesor dual core de 1,5ghz deci apple cred ca va implementa un procesor de acest gen

 • Bogdan

  De cand am un Ipad 2 stau mai mult la toaleta.

 • Daniel

  sper din tot sufletul sa nu vina cu un ipad 2 cu siri pe el si niste camere hd

 • Routu

  Pentru jocuri un PSP (GO)e net superior,dar pt navigatie si divertisment iPad 2 e super.Astept ps vita care incepe sa aiba ,,calitati,, de tableta( touch screen,camera,gps,gsm.motion control 3 axe,)IPad 3 trebuie sa vina cu ceva mai spectaculos sa fie in top

 • icetkk

  @Zaone
  =))))))))

 • Cristi

  genial ala cu oaia