iPad 3 – ar putea veni fara procesor quad-core? Procesorul ofera un posibil raspuns!

  Ieri v-am spus ca multumita unor imagini oferite de o persoana care testeaza un prototip al unui nou model al tabletei iPad am aflat ca noul dispozitiv ar putea avea un chip A6 cu procesor quad-core si ar fi compatibila cu retele GSM/LTE. Faptul ca viitoarea tableta iPad va veni cu un chip A6 care va avea un procesor nou a fost dedus din denumirea procesorului. Tot din denumirea procesorului s-a tras concluzia ca viitoarea tableta ar putea avea un procesor dual-core, la fel ca iPad 2, si nu unul quad-core asa cum s-a zvonit si asa cum asteptam cu totii.

  iPhone 3GS a venit echipat cu un procesor al carui nume de cod este S5L8920X, iPhone 4(si iPad 1) are un procesor cu numele de cod S5L8930X, iPhone 4S(si iPad 2) are procesor cu numele de cod S5L8940X iar in imaginea de mai sus vedem ca procesorul din viitoarea tableta iPad are numele de cod S5L8945X. Acum in baza acestui numar se speculeaza ca noua tableta ar urma sa aiba tot un procesor dual-core precum iPad 2 si totul pentru procesorul are numele de cod S5L8945X si nu S5L8950X. Unii spun ca aceasta diferenta ar da de inteles ca tableta va veni cu procesor dual-core desi daca ne uitam mai sus observam ca de la iPhone 3GS la iPhone 4 nu s-a implementat un chip dual-core dar sistemul de numerotare a fost identic precum cea dintre iPhone 4 si iPhone 4S.

  Parerea mea este ca indiferent de acea numerotare nu avem cum sa stim ce procesor are viitoarea tableta iPad si trebuie luat in considerare faptul ca acel prototip nu ar fi cel al unui produs pe care Apple urmeaza sa il lanseze pe piata.