Prima Pagina HTC HTC inregistreaza o scadere in vanzari, da vina pe iPhone

HTC inregistreaza o scadere in vanzari, da vina pe iPhone

  Desi acum cateva luni de zile HTC inregistra un record in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri iata ca acum compania a anuntat ca incasarile sale au scazut cu 26% fata de trimestrul fiscal anterior. CFO-ul HTC sustine ca iPhone-ul si smartphone-urile Samsung au fost principalii vinovati ai acestei scaderi si are dreptate deoarece Apple a vandut peste 30 de milioane de terminale iPhone 4S in Q4 2011 si Samsung a avut vanzari bune pentru zecile sale de smartphone-uri. CFO-ul HTC nu a uitat sa mentioneze faptul ca smartphone-urile LTE prea mari si cu autonomie a bateriei scazuta au avut vanzari foarte slabe si se pare ca o schimbare importanta ar putea avea loc in strategia companiei.

“Our weakness in first-quarter guidance … comes from facing competition in the U.S. from iPhone and Samsung,” CFO Winston Yung told analysts in a conference call. He declined to provide unit sales numbers.

  Eu unul cred ca HTC isi va reveni si ar fi bine sa fie asa deoarece compania Taiwaneza a avut o cu totul abordare asupra pietei preferand sa faca smartphone-uri diferit ca si design fata de iPhone-uri, lucru care nu poate fi spus in legatura cu Samsung care a copiat tot ce i-a iesit in cale.

 • Florin.S

  Apple a furat de la altii si sta bine acum ( pe un munte de bani). Samsung a furat de la apple si la fel , e ok. HTC nu a furat si s-a bagat la fund. Morala e: cine fura o duce bune, cine nu… Asta e lumea in care traim.

 • Daddy

  Daca ar lucra mai mult pe partea de soft,ar fi excelent,adica optimizare intre hrdware si soft

 • average

  Ce sa lucreze HTC la soft ? Interfata Sense UI – aia nu e optimizare a hardware-ului.Softul e facut de Google.
  HTC trebuie sa schimbe solutia LTE pe care a ales-o si sa faca telefoane mai subtiri si cu un design mai atragator. Chiar nu are nimic deosebit scos in ultimul timp.

 • Victor Preda

  Apple nu are vina pentru declinul Htc ..sincer nu te atrage cu nimic htc .