In Q4 2011 Apple stabileste un nou record de vanzari pentru industria producatorilor de smartphone-uri

  Astazi compania de analiza a pietei telefoanelor mobile numita IDC a publicat un raport in care precizeaza ca Apple s-a pozitionat pe primul loc in topul vanzatorilor de smartphone-uri in Q4 2011. Apple a vandut 37 de milioane de iPhone-uri si pe langa recordul stabilit in cadrul companiei, cifra reprezinta un record de vanzari pentru intreaga industrie. Nicio alta companie nu a reusit pana acum sa vanda 37 de milioane de smartphone-uri intr-un singur trimestru fiscal iar cei din Cupertino ar trebui sa fie mai mult decat multumiti de rezultate.

Apple climbed back into the market leadership position with the launch of its iPhone 4S worldwide, and in the process it reached a new shipment volume record for itself and for the entire industry for a single quarter. Although the iPhone 4S disappointed some detractors by lacking 4G LTE connectivity or a different size screen, demand was high for the device. In addition, the combination of holiday seasonality, the delay in product launch from 3Q to 4Q, and the addition of multiple mobile operators helped drive volumes higher.

  In ceea ce priveste vanzarile totale pentru anul 2011, Apple s-a clasat pe locul al doilea la doar 800.000 de unitati distanta de Samsung care a vandut 94 de milioane de smartphone-uri fata de cele 93.2 milioane de unitati vandute de Apple. Diferenta dintre cei doi operatori este de aproximativ 1%, deci una infima insa la Samsung a contat foarte mult faptul ca acum compania vinde multe modele de smartphone-uri cu diverse sisteme de operare in timp ce Apple vinde doar iPhone-uri. Eu unul nu cred ca aceste cifre vor mai putea fi atinse de Apple pana in perioada sarbatorilor de iarna a anului viitor cand vom vorbi probabil de noi recorduri in materie de vanzari.

5 COMENTARII

  1. Cred ca ai dreptate in ultima parte . Sunt foarte multi cei care au facut saltul de la 3GS la 4S, la expirarea contractului. Daca timming-ul e bun, se va face salt de la 4 la 5.
    Daca nu, cifrele nu prea vor mai putea fi atinse, pt ca din statistici rezulta ca mult mai multi useri noi cumpara Android.

  2. Dacă mă uit la cifrele finale din ambele tabele, Samsung sta mult mai bine decât Apple in ceea ce privește creșterea anuală. Sunt curios cum vor arată cifrele la anul … Dacă il mai prindem 🙂