ContactPrivacy impiedica aplicatiile sa acceseze agenda ta de contacte

  ContactPrivacy este un tweak lansat in cursul serii trecute de catre celebrul dezvoltator Ryan Petrich si principala sa functionalitate este de a ne avertiza atunci cand o aplicatie incearca sa ne acceseze agenda de contacte. De indata ce instalati tweak-ul el va afisa o notificare precum cea de mai sus in care sunteti atentionati ca o aplicatie incearca sa obtina acces la agenda voastra de contacte si sunteti intrebati daca ii oferiti acces sau nu. Daca alegeti sa nu ii oferiti acces trebuie sa stiti ca aplicatia s-ar putea sa nu functioneze chiar atat de bine in continuare.

  ContactPrivacy este disponibil gratuit in repo-ul http://rpetri.ch/repo. Ideea acestui tweak a luat nastere dupa ce s-a descoperit o aplicatie numita Path incarca pe serverele unui dezvoltator intreaga agenda de contacte a utilizatorilor in ideea de a ii ajuta pe utilizatori sa isi gaseasca mai rapid prietenii in baza de date a dezvoltatorilor aplicatiei. Desigur ca foarte multi utilizatori nu au fost de acord cu acest sistem automat si arbitrar de incarcare a contactelor insa din pacate cei fara jailbreak nu au nicio metoda de a se proteja.

2 COMENTARII

  1. Cu iFirewall poti restrictiona accesul aplicatiilor la internet. “Path” nu poate upload-a nimic daca nu are internet, nu?
    Binenteles, trebuie sa stii si care aplicatii iti copiaza din telefon informatii sensibile, pentru a-i bloca accesul la internet…