Serverele Foxconn au fost sparte in semn de protest fata de conditiile de munca din fabrici

  In SUA americanii picheteaza magazinul Apple din Grand Central Station New York insa un grup de hackeri numit SwaggSec a hotarat sa invadeze serverele Foxconn in semn de protest fata de conditiile de munca a angajatilor care lucreaza in China. Folosind o vulnerabilitate disponibila in Internet Explorer, hackerii au reusit sa obtina acces la serverele companiei Foxconn si au copiat tot felul de date cu privire la departamentul de logistica al companiei. Dupa cum puteti vedea deja, hackerii detin documente in care se prezinta comenzi facute de Apple si alte companii dar au obtinut acces si la email-uri, inclusiv cele ale CEO-ului Terry Gou.

  Desi nimic nu a fost descoperit acum in legatura cu viitoarele produse ale Apple, cred ca in zilele urmatoare vom afla mai multe in legatura cu planurile companiei din Cupertino din moment ce informatiile de pe serverele Foxconn sunt disponibila pe internet. Era de asteptat ca Foxconn sa fie tinta hackerilor din cauza modului in care isi trateaza angajatii, acum ramane de vazut daca atacurile se vor repeta in viitor si daca vor scoate la iveala informatii despre modul in care gandeste conducerea Foxconn.

4 COMENTARII

  1. Salriile la Nokia Cluj erau la fel cu cele de la Foxconn , si nimeni nu a facut acelasi tamtam , in plus noi suntem in UE . Conditiile de munca poate erau mai bune , insa Nokia a ales sa se mute in China si India , unde conditiile si salariile sunt mai proaste .

    Nimeni nu zice nimic .
    Din cate am inteles conditiile din sectiile Apple sunt mult mai bune decat cele din sectiile Dell , Sony , hp . De ce trebuie sa sa bucure cineva ?

  2. cum sa fie la fel salariile, mai cauta. apoi singur zici ca au ales china, oare de ce? banii sint motivul a mai tot. o sa imi spui logistica, pai ghici tot la bani se rezuma.

  3. Acțiunea face parte din presiunile politice care se manifestă în contextul actualei campanii electorale din SUA, când mulți politicieni promit că vor readuce fabricile producătorilor americani în SUA. De aceea, încearcă să se acrediteze ideea că ar fi imoral să produci în China, unde oamenii sunt rău tratați, și ar fi mai bine să se producă în SUA, unde lucrătorii ar fi tratați mai corect. Totul numai propagandă politică …

    @locohaust: Nu este vorba numai de salariile muncitorilor, acestea sunt o componentă mică din calculul total. Avantajul mare pe care îl are China este stabilitatea pe piața muncii și pe cea legislativă, apoi acolo este un sistem mai simplu pentru angajator – pe scurt, muncitorii chinezi pare-se că au drepturi puține, deci angajatorii au obligații puține față de ei, iar dacă statul chinez își ia partea, îi lasă pe producători să facă ce vor, nu îi “încurcă” cu norme și cerințe mereu schimbătoare și cu controale de tot soiul. De aceea, China este percepută ca ieftină, la fel ca și Europa de Est, însă cu reglementări mai stabile și fără a necesita un mare efort administrativ pentru a produce acolo (iar reducerea de costuri în special de aici vine, deoarece cei din poziții administrative au salarii mult mai mari decât muncitorii, iar un efort administrativ redus înseamnă mai puțini angajați cu salarii mari și cu pretenții pe măsură!).